Η δύναμη του Όχι ~ katarraktisvillage

Η δύναμη του Όχι


Είναι φυσικό, ο άνθρωπος που λέει συνεχώς «ναι», να είναι κοινά αποδεκτός. Και ποιος δεν θα αγαπούσε ή δεν θα ήθελε στην παρέα του ή ακόμα και στη δουλεία του κάποιον που δεν γνωρίζει το «ΟΧΙ». Και αλήθεια εσύ που αυτή τη στιγμή διαβάζεις αυτό το άρθρο, πόσες φορές θέλησες να πεις ένα τεράστιο ΟΧΙ που στο τέλος κατέληξε σε ένα αδύναμο και άκεφο «Ναι»;  Αν το καλοσκεφτεί κανείς θα διαπιστώσει ότι το συνεχές «ναι» μπορεί να κρύβει μέσα του: χαμηλή αυτοπεποίθηση, ανασφάλεια, ανάγκη για αποδοχή, καταπίεση και σε κάποιες σπάνιες περιπτώσεις υπερβολική καλοσύνη.
όχιΠριν προχωρήσουμε  παρακάτω, καλό θα ήταν να λύσουμε μια παρεξήγηση! Το «ΟΧΙ»  δεν δηλώνει απροθυμία ή κακία. Δεν δηλώνει σνομπισμό ή απαξίωση…Το «ΟΧΙ» είναι αυτό που θέτει τα όρια μεταξύ των ανθρώπων. Αυτή είμαι, αυτές τις αξίες έχω, αυτές τις ιδέες ακολουθώ, αυτά θέλω και αυτά ΔΕΝ θέλω να κάνω. Δηλώνει ότι δεν θα γίνω υποχείριο κανενός και θα είμαι εγώ ο κυβερνήτης του εαυτού μου!
Υπάρχουν άνθρωποι που στη σκέψη και μόνο της άρνησης νιώθουν τύψεις. Ήρθε η ώρα όμως να καταλάβουμε πως όταν λέμε «όχι» δεν αρνούμαστε τον άνθρωπο, αλλά την πρόταση που μας κάνει. Τώρα  αν ο άλλος θελήσει να μας κακοχαρακτηρίσει ή ακόμα και να μη μας ξαναμιλήσει, μιμούμενος μια εντελώς παιδική συμπεριφορά, είναι δικό του θέμα. Ένα θέμα που δεν θα έπρεπε με κανέναν τρόπο να μας απασχολεί.
Όχι… μια τόσο δα μικρή λεξούλα που κουβαλάει μέσα της τόσο μεγάλη δύναμη! Ας ξεκινήσουμε λοιπόν κάνοντας ένα μικρό βήμα τη φορά! 
Ας δώσουμε χώρο και χρόνο στον εαυτό μας. Η αλλαγή θα έρθει μόνο αν προσπαθήσουμε!!!

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts