Η πορεία προς τα Μουσικά Πανεπιστήμια. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΒΕΛΗΣ ~ katarraktisvillage

Η πορεία προς τα Μουσικά Πανεπιστήμια. ΔΗΜΗΤΡΙΟΣ ΚΑΡΑΒΕΛΗΣ

Το ΩΔΕΙΟ ΑΙΓΕΑΣ διοργανώνει μια καταπληκτική εκδήλωση!  


ΟΜΙΛΗΤΗΣ ΘΑ ΕΙΝΑΙ Ο ΣΥΝΘΕΤΗΣ-ΜΟΥΣΙΚΟΛΟΓΟΣ-ΜΑΕΣΤΡΟΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΡΑΒΕΛΗΣ

Ενημέρωση μαθητών και γονέων σχετικά με την εισαγωγή νέων μουσικών στα Ελληνικά Μουσικά Πανεπιστήμια.
Απαντήσεις πάνω σε θέματα Επαγγελματικής αποκατάστασης, επιλογής Μουσικού Πανεπιστημίου, Ειδίκευσης, Νέο σύστημα Εισαγωγής και πολλές άλλες σε καίρια θέματα των Μουσικών Πανεπιστημίων.

Την Κυριακή 27 Ιανουαρίου και ώρα 16:00 στο  ΩΔΕΙΟ ΑΙΓΕΑΣ

Αυτό που θέλω να κάνετε όμως, τα παιδιά που "δεν είναι στο ωδείο", είτε είναι στο Μουσικό σχολείο είτε είναι από άλλα σχολεία η γενικότερα όποιος ενδιαφέρετε να μάθει να Δηλώσει συμμετοχή στα τηλέφωνα 2271041104-2271041074 Θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. 

Δημήτρης Καραβέλης

Γεννήθηκε στην Αθήνα το 1966 και ξεκίνησε μουσικές σπουδές σε ηλικία έξι ετών, σπουδάζοντας πιάνο και στη συνέχεια ανώτερα θεωρητικά.
Έχει πάρει Πτυχίο και Δίπλωμα Πιάνου, αποφοιτώντας με Άριστα παμψηφεί και διάκριση. Επί σειρά ετών παρακολούθησε μαθήματα Ανώτερων Θεωρητικών λαμβάνοντας με τις ανώτατες τιμητικές διακρίσεις και πρώτα βραβεία τα Πτυχία Αρμονίας, Ενοργάνωσης και Διεύθυνσης Μπάντας, Αντίστιξης, Φούγκας και τα Διπλώματα Σύνθεσης και Διεύθυνσης Χορωδίας. Επίσης, μελέτησε Ενορχήστρωση με τους Μ. Ροζάκη και Κ. Κλάββα, με τον οποίο ολοκλήρωσε διετή κύκλο ενασχόλησης με το αντικείμενο. Έχει Πτυχίο Μουσικολογίας (τίτλος Master) από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Α.Π.Θ., όπου εκπόνησε διπλωματική εργασία για τη ζωή και το έργο του πολυσχιδούς Έλληνα τυφλού χορδιστή και εφευρέτη Ευάγγελου Τσαμουρτζή.


Διεύθυνση μουσικών συνόλων. Έχει διευθύνει ποικίλα οργανικά και χορωδιακά σύνολα στην Ελλάδα, στη Ρουμανία και στην Ιταλία παρουσιάζοντας έργα κλασικού και ελληνικού ρεπερτορίου.
Μεταξύ άλλων, διετέλεσε Διευθυντής και Αρχιμουσικός της Φιλαρμονικής του Δήμου της Αγίας Βαρβάρας (1999-2005), ίδρυσε τη Φιλαρμονική Ορχήστρα και τη Συμφωνική Ορχήστρα του Μ.Σ.Π. της οποίας υπήρξε καλλιτεχνικός υπεύθυνος, μαέστρος και ενορχηστρωτής και με την οποία έχει αποσπάσει τρία συνεχόμενα πρώτα Πανελλήνια Βραβεία έχοντας εμφανισθεί μεταξύ άλλων στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών (2007), στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης (2008) και στην Εθνική Λυρική Σκηνή (2010). Το 2002 ίδρυσε το Αθηναϊκό Χορωδιακό Σύνολο (Athens Choir Ensemble), στο οποίο είναι μέχρι σήμερα Πρόεδρος, Καλλιτεχνικός Διευθυντής & Μαέστρος. Αυτή την περίοδο επιμελείται την ηχογράφηση του πρώτου δίσκου του Συνόλου με σύγχρονο ρεπερτόριο.

Συνθετικό και συγγραφικό έργο. Η συνθετική του δραστηριότητα περιλαμβάνει έργα για σόλο πιάνο, κουαρτέτα για έγχορδα, για χάλκινα πνευστά και για διάφορα ensembles, κονσερτίνο για πιάνο και ορχήστρα, έργα ορχηστρικής υφής, lieder για φωνή και πιάνο, χορωδιακά έργα καθώς επίσης και πολλές ενορχηστρώσεις για μικρά και μεγάλα σύνολα.
Είναι συγγραφέας του βιβλίου “Πλήρης Προετοιμασία για την εισαγωγή στα Μουσικά Τμήματα των Πανεπιστημίων και την επιτυχία σε Μουσικούς Διαγωνισμούς” (εκδ. Φ. Νάκας), ενώ υπό έκδοση βρίσκεται και η πραγματεία του για τον Ε. Τσαμουρτζή.

Διδασκαλία. Επί σειρά ετών έχει συνεργασθεί με σημαντικά μουσικά ιδρύματα στην Ελλάδα διδάσκοντας πιάνο, ανώτερα θεωρητικά, ιστορικά μαθήματα καθώς και σύνθεση, έχοντας στο ενεργητικό του πάνω από 200 πτυχία και διπλώματα και τουλάχιστον 150 επιτυχίες σε ελληνικά και διεθνή Πανεπιστημιακά Τμήματα Μουσικών Σπουδών. Συγκεκριμένα, έχει εργαστεί στο Ωδείο Μουσικοί Ορίζοντες και στο Δημοτικό Ωδείο Νίκαιας - Ρέντη στο οποίο είναι επίσης Μαέστρος της Συμφωνικής Ορχήστρας Δωματίου.
Έχει διατελέσει Καλλιτεχνικός Διευθυντής Ωδείων, μέλος εξεταστικών επιτροπών σε μουσικά ιδρύματα ανά την Ελλάδα και στο Πινδάρειο Ωδείο Κύπρου, μέλος επιτροπών επιλογής υποψηφίων για τα Μουσικά Σχολεία, βαθμολογητής ειδικών μαθημάτων μουσικής και μέλος της Καλλιτεχνικής Επιτροπής του Υ.Π.Ε.Π.Θ.
Από το 2002 είναι μόνιμος καθηγητής Θεωρίας της Ευρωπαϊκής Μουσικής στο Μουσικό Σχολείο Πειραιά.
Είναι υποψήφιος διδάκτορας στο Ιόνιο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης με θέμα «Η σημασία και η συμβολή της χορωδιακής μουσικής στη σύγχρονη ελληνική εκπαιδευτική διαδικασία».

Στο Ωδείο Ακρόαση διδάσκει ανώτερα θεωρητικά, ενοργάνωση & διεύθυνση μπάντας, σύνθεση και διεύθυνση ορχήστρας.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts