Να σε αγαπάς σου λέω.... ~ katarraktisvillage

Να σε αγαπάς σου λέω....

Μπορεί να βρίσκεις πολλά ελαττώματα σε σένα.

Ξεκινώντας την νέα χρονιά  με ένα άρθρο για εμάς τους ίδιους!
Είτε αφορούν στην εξωτερική σου εμφάνιση είτε στοιχεία που αφορούν στο χαρακτήρα σου. Έχουν υπάρξει πολλές στιγμές που λύγισες, που πρόδωσες και προδόθηκες. Αλλά, στο τέλος της ημέρας, ο απολογισμός έχει πάντα θετικό πρόσημο.

Το γνωρίζεις καλά αυτό. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να το αποδεχτείς.

Έχεις πάει πολύ μακριά απ’ το σημείο εκκίνησης, απολαμβάνοντας τη διαδρομή για να βρεθείς εκεί που πιστεύεις ότι σου αξίζει. Κι αυτό αποδεικνύει τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου.

Κι όσο πιο πολύ το πιστεύεις, τόσο πιο εύκολο γίνεται. Μπορεί να βρίσκεις πολλά ελαττώματα σε σένα.

Είτε αφορούν στην εξωτερική σου εμφάνιση είτε στοιχεία που αφορούν στο χαρακτήρα σου. Έχουν υπάρξει πολλές στιγμές που λύγισες, που πρόδωσες και προδόθηκες. Αλλά, στο τέλος της ημέρας, ο απολογισμός έχει πάντα θετικό πρόσημο. Το γνωρίζεις καλά αυτό. Το μόνο που πρέπει να γίνει είναι να το αποδεχτείς.

Έχεις πάει πολύ μακριά απ’ το σημείο εκκίνησης, απολαμβάνοντας τη διαδρομή για να βρεθείς εκεί που πιστεύεις ότι σου αξίζει. Κι αυτό αποδεικνύει τη δύναμη που κρύβεις μέσα σου. Κι όσο πιο πολύ το πιστεύεις, τόσο πιο εύκολο γίνεται.
Δεν υπάρχει κανένας άλλος που να σου μοιάζει. Είσαι μοναδικός και ξεχωριστός στον κόσμο αυτό. Έχεις το δικό σου τρόπο για να αναδεικνύεις όλα αυτά που θέλεις. Και μπορείς να νιώθεις περηφάνια αν προσπαθούν να σε αντιγράψουν.
 Σίγουρα, θα υπάρχουν πράγματα που δεν μπορείς να τα κάνεις τέλεια, αλλά τι σημασία έχει; Η τελειότητα δεν υπάρχει. Η ζωή, αρκετές φορές επιλεγεί να σε δοκιμάσει. Έχεις βιώσει τρομερά φρικτές ημέρες. Πρωινά που δεν κατάφερνες να σηκωθείς απ’ το κρεβάτι και νύχτες που έκλαιγες πριν κοιμηθείς. Όμως, μέσα από όλα αυτά, ανακάλυψες τη δύναμη που κρύβεις ώστε να καταλάβεις πολλά για σένα.
 Κι αυτό είναι αρκετό. Ακόμα κι όταν μισείς τον εαυτό σου για τις αδυναμίες του. Είσαι αυθεντικός, ωστόσο. Δεν κρύφτηκες ποτέ πίσω από ψεύτικα χαμογελά, απλά και μόνο για να ικανοποιήσεις τους δαίμονές σου. Το παρελθόν είναι ένα μεγάλο μάθημα και το παρόν η ευκαιρία σου ώστε βρεις την ευτυχία που ζητάς.
Εκεί έξω, πάντα θα υπάρχουν άνθρωποι που θα σε βλέπουν πέρα από την επιφανειακή ομορφιά σου, πέρα από αυτά που μπορείς να δώσεις κι απ’ τις εγωιστικές επιθυμίες τους. Που θα σε βλέπουν σαν ψυχή κι όχι σαν σώμα. Μην πέσεις στην παγίδα και σε υποτιμήσεις θεωρώντας ότι δεν είσαι όμορφος.
 Όλοι μας είμαστε υπέροχα και ξεχωριστά πλάσματα. Και σίγουρα θα το δεις στα μάτια εκείνων που σε αγαπούν, απλώς και μόνο, επειδή υπάρχεις στην καθημερινότητά τους. Επειδή είσαι το πρότυπό τους.
Ναι, πίστεψέ το. Είναι πάρα πολλοί αυτοί που σε θαυμάζουν πραγματικά. Χωρίς κανέναν δόλο και χωρίς να επιθυμούν να σε εκμεταλλευτούν. Δε θα λες πάντα το σωστό. Θα λαθεύεις.
Όμως, ανεξάρτητα απ’ τα λάθη που θα κάνεις, τις οποίες δοκιμασίες που πάλεψες κι έχασες, τους ανθρώπους που άφησες πίσω σου, θα είσαι άξιος της αγάπης, του σεβασμού, της ευγνωμοσύνης και της θετικότητας. Να μη δίνεις σημασία στο τι λέει ο κόσμος. Αξίζεις τον άνευ ορών έρωτα για τον εαυτό σου.
Γι’ αυτό, άλλη φορά που θα προσπαθήσεις να σε κατηγορήσεις για τις ατέλειές σου θυμήσου ότι το καλύτερο που μπορείς να κάνεις είναι να τις αποδεχτείς. Κι υστέρα να τις φέρεις στα μέτρα σου και να τις αλλάξεις. Στο βαθμό που δεν αλλοιώνεται ο χαρακτήρας σου. Διαφορετικά δε θα έχει καμία αξία.
 Έχεις την αγάπη της οικογένειάς σου, των πραγματικών σου φίλων που επιλέγεις να δώσεις την καρδιά σου. Είναι εντάξει ότι δε θα γίνεις ποτέ τέλειος. Είναι εντάξει ότι δε θα είσαι εκείνος που θα θέλουν οι πολλοί. Το τι πρεσβεύεις ως άνθρωπος εξαρτάται απ’ το πόσο πιστεύεις σε σένα κι όχι απ’ τι έχεις καταφέρει και τι όχι.
Η αξία σου είναι η ύπαρξή σου. Απόλαυσε αυτό το υπέροχο ταξίδι. Δεν έχεις την επιλογή της αιωνιότητας. Έχεις, όμως, εκείνη που σου επιτρέπει να δώσεις στη ζωή σου τις μουσικές και τα χρώματα που εσύ θα επιλέξεις. Ο εαυτός σου είναι και το πιο όμορφο δώρο που σου έχει δοθεί. Να τον προσέχεις, να τον αποδέχεσαι και να τον αγαπάς. Αξίζεις πολλά και μπράβο γι’ αυτό που είσαι.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts