Τα οφέλη του παιδικού σταθμού ~ katarraktisvillage

Τα οφέλη του παιδικού σταθμού



Γεια σας και πάλι, σκέφτηκα να γράψω ένα άρθρο σήμερα για τα οφέλη του παιδικού σταθμού.

Εδώ, θέλω να τονίσω πως σίγουρα ο παιδικός σταθμός έχει και κατά (όπως: Ιώσεις, δυσκολία αποχωρισμού,κάποιες φορές θυμό από τη μεριά του παιδιού), αλλά προσωπικά και το τονίζω προσωπικά  πιστεύω ότι μετά τα τρία είναι μια ιδανική λύση και τα υπέρ είναι περισσότερα.

Θα πρέπει, βέβαια να έχουμε προετοιμάσει κατάλληλα το παιδί για την αλλαγή που θα βιώσει και ένα καλό βήμα θα ήταν να γνωρίσουμε τις εγκαταστάσεις του παιδικού μαζί του. Επίσης, θα πρέπει να είμαστε προσεκτικοί στην επιλογή του παιδικού σταθμού, και να διαλέγουμε ανάλογα με τις ανάγκες του παιδιού μας, και τις δικές μας όσο είναι αυτό εφικτό.

Κάποια βασικά πλεονεκτήματα είναι:
  • Το παιδί γίνεται μέλος μια κοινότητας, και αρχίζει να κοινωνικοποιείται με τα άλλα παιδιά. Σταματάει να σκέφτεται τις ανάγκες του και να σκέφτεται μόνο εγωκεντρικά.
  • Το παιδί μαθαίνει την Αυτονομία-Αυτοεξυπηρέτηση.  Το παιδί μαθαίνει να κάνει πράγματα μόνο του, όπως να τρώει, να βάζει τα πράγματα στη θέση του, να χρησιμοποιεί πιρούνι-κουτάλι, να πηγαίνει τουαλέτα κτλ
  • Το παιδί εκπαιδεύεται σε όρια και κανόνες. Το παιδί όντας σε μια κοινότητα, μαθαίνει σε πρόγραμμα και σε κανόνες που μπορεί να τους γενικεύσει σπίτι.
  • Το παιδί εκπαιδεύεται σε μαθησιακές δεξιότητες και στην επικοινωνία. Μέσω της μίμησης, μπορεί να αναπτυχθεί ο προφορικός λόγος και οι δεξιότητες. Επιπλέον, μπορεί να μάθει κάποιες βασικές εκπαιδευτικές δεξιότητες όπως γράμματα, αριθμοί, σχήματα.
  • Αναπτύσσει το κοινωνικό και συναισθηματικό κομμάτι του παιδιού πιο εύκολα, καθώς το παιδί μαθαίνει να μοιράζεται, να παίρνει πρωτοβουλίες,να ζητάει βοήθεια.
  • Το παιδί περνάει καλά, αφού κάνει πολλά πράγματα στον παιδικό σταθμό και έχει πολλά ερεθίσματα. (Χειροτεχνίες, μουσική, παραμύθια, γιορτές)
  • Το παιδί έχοντας κάποια χρόνια στον παιδικό σταθμό, έχει μια πιο ομαλή μετάβαση στην βασική εκπαίδευση.

Να θυμάστε πως, όσο και μικρό παιδί έχετε στον παιδικό σταθμό, είναι καλό να επικοινωνείτε πως πέρασε τις ώρες που ήταν εκεί.

Τέλος, να παρατηρείται αν υπάρχουν αλλαγές στη συμπεριφορά του παιδιού και να έχετε μια καλή συνεργασία με τους παιδαγωγούς!

Καλή συνέχεια!!




Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts