Πιστεύεις δεν πιστεύεις η Αγ Μαρκέλλα είναι εκεί για σένα ~ katarraktisvillage

Πιστεύεις δεν πιστεύεις η Αγ Μαρκέλλα είναι εκεί για σένα


Είναι εντυπωσιακό που όταν ο παπάς ψάλει το νερό αρχίζει και βράζει, κοχλάζει.
Είναι εντυπωσιακό να το βλέπεις , είναι εντυπωσιακό αυτό που νιώθεις, είναι εντυπωσιακό όταν δεν κοχλάζει το νερό ενώ ψάλει ο παπάς και λίγη πονηρή ας το πω χαίρονται, βλέπεις ενα γελάκι, ότι όλα είναι ψέματα, αλλά μετά λέει ο πάτερ όποια γυναίκα έχει τα (γυναικολογικά) της παρακαλώ να απομακρυνθεί, και μόλις φεύγει και ξανά αρχίζει πάλι ο πάτερ να ψάλει το νερό αρχίζει πάλι να κοχλάζει τότε και να μην πιστεύεις μια σκέψη την κάνεις!!

Εαν δεν το ζήσεις μπορεί να σου φαίνεται και σαν παραμυθάκι, αλλά δεν είναι, είναι μια πραγματικότητα που έζησα πριν μερικά χρόνια.

Στη Βολισσό της Χίου λοιπόν, ένα από τα μεγάλα χωριά της Βόρειας Χίου, βρίσκεται το ιερό προσκύνημα της Αγίας Μαρκέλλας. Στον τόπο αυτόν μαρτύρησε στα 1500 μ.Χ. από τα χέρια του ίδιου του πατέρα της.
Ορφανή απο την μαμά της σε μικρή ηλικία η Μαρκέλλα στα χρόνια της εφηβείας σεμνή και αθώα, έγινε αφορμή, παρά την θέλησή να διεγερθούν αμαρτωλοί πόθοι και σκέψεις στον πατέρα της ο οποίος άρχισε να την πιέζει για να υποκύψει στις ακατονόμαστες επιθυμίες του.

Τρομοκρατημένη και αηδιασμένη για τις κτηνώδεις ορέξεις του πατέρα της και μη έχοντας κάποιον να καταφύγει για να την βοηθηθεί, εγκατέλειψε το σπίτι και κρύφτηκε κάπου στο βουνό, όμως ο τυφλωμένος από το πάθος του για την ίδια την κόρη του πατέρας της την ανακάλυψε. Στη συνέχεια βάζοντας φωτιά στη βάτο που κρυβόταν τη καταδίωξε και με το βέλος του την πλήγωσε.

Η νεαρή Μαρκέλλα προσευχήθηκε και παρακάλεσε να σχιστεί η πέτρα που πατούσε για να τη σώσει. Η γη τότε άνοιξε και την κάλυψε, έμειναν όμως έξω ένα μέρος του σώματός της και το κεφάλι της. Ο αλλόφρον πατέρας της την πρόφτασε της απέκοψε το στήθος και ύστερα το κεφάλι, το οποίο και έριξε στη θάλασσα .Έκτοτε το μέρος εκείνο ευλογημένο και αγιασμένο από την αιμόφυρτη κεφαλή της Αγίας κάθε χρόνο την ημέρα του μαρτυρίου της και μόνον εκείνη την ημέρα μετατρέπεται σε θαυματουργή πηγή με κοχλάζον ιαματικό νερό. Στον τόπο του κρησφύγετου της βάτου, η ευσέβεια των πιστών ύψωσε ιερό ναό αφιερωμένο στην Αγία Μαρκέλλα.

22 Ιουλίου γιορτάζεται !!
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts