Mπλε φάλαινα: To παιχνίδι αυτοκτονίας επέστρεψε . γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ ~ katarraktisvillage

Mπλε φάλαινα: To παιχνίδι αυτοκτονίας επέστρεψε . γονείς ΠΡΟΣΟΧΗ


Η "Μπλε φάλαινα" στο στόχαστρο της Εισαγγελίας Ανηλίκων ...
Το Blue Whale Challenge είναι ένα διαδικτυακό παιχνίδι αυτοκτονίας που απευθύνεται σε εφήβους. Εμφανίστηκε στις αρχές του 2019 και τώρα φαίνεται να έρχεται ξανά στην επιφάνεια το 2020.

Θέτει 50 προκλήσεις σε διάστημα 50 ημερών, καθημερινά πρέπει να ολοκληρώσετε μια δοκιμασία ακόμη μεγαλύτερης σοβαρότητας από αυτήν της προηγούμενης μέρας. Την τελευταία ημέρα, η πρόκληση απαιτεί να αυτοκτονήσετε. Το Blue Whale Challenge έχει γίνει η αιτία μεγάλου αριθμού αυτοκτονιών παγκοσμίως.

Η πρόκληση διεξάγεται μέσω πλατφορμών μέσων κοινωνικής δικτύωσης και συνήθως υπάρχει ένα άτομο που λέει σε άλλο άτομο τις δοκιμασίες που πρέπει να ολοκληρώσει κάθε μέρα.

ΜΗΝ ΠΑΡΕΤΕ ΜΕΡΟΣ

Εάν δείτε οποιαδήποτε ένδειξη του Blue Whale Challenge στο διαδίκτυο, σας παροτρύνουμε να μην λάβετε μέρος ή να κάνετε share οτιδήποτε σχετίζεται με αυτό το challenge.

Πρόκειται για έναν νέο τύπο διαδικτυακής εγκληματικής δραστηριότητας που ενθαρρύνει τους χρήστες των κοινωνικών μέσων να συμμορφώνονται με τους κανόνες άλλων . Οι άνθρωποι αναγκάζονται να κάνουν πολύ επικίνδυνες πράξεις που θα μπορούσαν ακόμη και να οδηγήσουν στον θάνατο.

Πολλοί διαχειριστές του challenge στέλνουν μηνύματα σε άτομα μέσω των πλατφορμών, οπότε είναι σημαντικό να κάνετε τους λογαριασμούς σας ιδιωτικούς, ώστε να μην λάβετε τέτοια μηνύματα.

Εάν δείτε κάποιον να κάνει share το #bluewhalechallenge ή οτιδήποτε σχετικό με αυτό το hashtag, να βρίσκεστε σε εγρήγορση, καθώς αυτό μπορεί να αποτελεί «κραυγή βοήθειας».

Η αρρωστημένη λογική του Φίλιπ Λις, εμπνευστή του συγκεκριμένου παιχνιδιού, που δήλωσε «περήφανος γιατί καθαρίζει τον κόσμο από τα βιολογικά απόβλητα», όπως χαρακτήρισε τους εφήβους που οδηγεί στην αυτοκτονία, είναι να ωθήσει προβληματισμένα παιδιά να πάρουν αυτή τη δραματική απόφαση μέσα από μία σειρά δοκιμασίες.

προσοχή στα σημάδια που λαμβάνετε από τα παιδιά σας
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts