GIOCOSO STRING QUARTET. Εντυπώσεις από τη Χίο ~ katarraktisvillage

GIOCOSO STRING QUARTET. Εντυπώσεις από τη Χίο


Σχεδόν ένας μήνας μήνας πέρασε που τελείωσε το Μουσικό Φεστιβάλ Χίου.

Άλλη μια χρονιά τα παιδιά ο Λευτέρης Βενιάδης και η Ολγα Holdorff Μυριαγκού μας χάρισαν μεγάλες μουσικές βραδιές και όχι μόνο.

Οι στιγμές δύσκολες για όλους με τα νέα μέτρα που επέβαλαν για τις εκδηλώσεις!

Τα παιδιά κέρδισαν το στοίχημα ας το πούμε, με όλα τα μέτρα και με πολύ υπομονή και μεράκι και με συνεχείς  υποδείξεις τελείωσε ένα φεστιβάλ με άκρως επιτυχία !

Εμείς θα σταθούμε σε ένα απ' όλα που ήταν τελείως διαφορετικό από αυτά που είδαμε. Στο GIOCOSO STRING QUARTET.

Ο Sebastian Caslenau και η Dorothea Stepp στο Βιολί, ο  Alexander Kovalev στο Τσέλο και η  Martha Windhagauer στην Βιόλα.

Σε επικοινωνία που είχα με τα παιδιά, να μας πουν και αυτοί την γνώμη τους γενικότερα για το φεστιβάλ, μας είπαν.


Η Χίος μας μάγεψε με τη γενναιόδωρη φιλοξενία, τoυς αξιαγάπητους οικοδεσπότες, τις φαντασμαγορικές παραλίες, τους υπέροχους χώρους για συναυλίες και την καλύτερη ελληνική κουζίνα.

 Μας υποδέχτηκαν αμέσως εγκάρδια και νιώσαμε από την πρώτη στιγμή σαν το σπίτι μας. Πρώτα από όλα ευχαριστούμε για την υπέροχη οργάνωση! 

Είμαστε ευγνώμονες για το ότι η τέχνη, η φιλοξενία και οι γαστρονομικές απολαύσεις συνδυάστηκαν τόσο καλά. Ευχόμαστε να ξαναβρεθούμε σύντομα στο υπέροχο νησί της Χίου!!

 

Έχοντας ως βάση του το Βερολίνο, το κουαρτέτο εγχόρδων GIOCOSO STRING QUARTET ξεκίνησε την πορεία του στη Βιέννη και κατάφερε χάρη στις πολλές και σημαντικές διακρίσεις να περάσει από πολύ νωρίς τα σύνορα της Ευρώπης. 

Ιδρύθηκε το 2014 από σολίστες που έχουν συγκεντρώσει πλήθος βραβείων και είναι όλοι απόφοιτοι της Ευρωπαϊκής Ακαδημίας Μουσικής Δωματίου (ΕΟΜΑ), γεγονός που τους άνοιξε την πόρτα νια σπουδαίες συνεργασίες και εμφανίσεις σε σημαντικές αίθουσες συναυλιών και φεστιβάλ. Πλέον το κουαρτέτο αφιερώνει μεγάλο μέρος της δράσης του στο να προσεγγίζει ομάδες κοινού που δεν έχουν πρόσβαση στις μεγάλες αίθουσες συναυλιών της Ευρώπης, όπως ηλικιωμένους και άτομα με αναπηρίες.



Στην συνέχεια θα δούμε δυο Απόσπασμα:  από τον Αὐλειο χώρο αρχαιολογικού μουσείου Χίου.

Βιολί: Sebastian Caslenau βιολί: Dorothea Stepp βιόλα: Martha Windhagauer τσέλο: Alexander Kovalev μαζί με τους Όλγα Holdorff Μυριαγκού στο βιολί και Φώτη Πέζο στη βιόλα.

"Ξύπνησε πετροπἐρδικα" παραδοσιακό Χίου - Αυγὠνυμα Μουσική επεξεργασία για σεξτέτο εγχόρδων: Φώτης Πέζος \\ O κ Φώτης με τις εκπληκτικές γνώσεις του!! είναι χαρά μας που έχουμε αυτό το παιδί εδώ στην Χίο!!

 

και ένα απόσπασμα από το Αμφιθέατρο Οινουσσών, τρίτο μέρος από το Σεξτέτο εγχὀρδων σε ρε μείζονα, έργο no. 40 του JAN BRANDTS-BUYS (1868-1933)

                                       

Και ένα μικρο κλικ δικό μου!  το οποίο κέρδισε πολύ κόσμο!!


Οι φωτογραφίες ανήκουν στον Αντώνη Λογοθέτη, φοβερή δουλειά!

Share:

1 σχόλιο:

  1. Ηταν μια μαγικη βραδυα! καθε χρονο τους παρακολουθουμε και αγαπαμε Chios Music Festival!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts