Σεπτέμβρης: ευκαιρία για κατάκτηση στόχων. ~ katarraktisvillage

Σεπτέμβρης: ευκαιρία για κατάκτηση στόχων.

Μπήκε κι ο Σεπτέμβρης. Καλό μήνα να ευχηθούμε και καλό αποκαλόκαιρο, για να μη μας πάρουν με τις πέτρες. 
Κι όπως στο κλείσιμο κάθε κύκλου, έτσι και τώρα, κάνουμε τον απολογισμό μας για όσα πέρασαν κι όσα θέλουμε να ‘ρθουν. 
Τα αστεία τέλειωσαν, κάθε κατεργάρης στον πάγκο του, στις δουλειές και στις υποχρεώσεις του. 

Επίκαιρο και το εβδομαδιαίο μας poll στο όποιο σας ρωτήσαμε πώς θα θέλατε ή πώς είστε αποφασισμένοι να είναι ο φετινός Σεπτέμβρης. 

Σε τι mood θα σας βρει και με τι σκέψεις θα τον αντιμετωπίσετε; Οι απόψεις διαφέρουν όπως και τα πλάνα του καθενός.Ευκαιρία για κατάκτηση στόχων θα είναι ο φετινός Σεπτέμβρης για τους περισσότερους από εσάς, συγκεκριμένα το 34.96%. Λογικός συνειρμός.
 Μαζί με τα σχολεία ξεκινάνε κι οι επιστροφές στα πανεπιστημιακά έδρανα και στα γραφεία. Όλοι οι τομείς μας καλούν να συγκεντρωθούμε για να αντεπεξέλθουμε στις απαιτήσεις των άλλων και τις δικές μας.
 Κι εμείς, σε αυτή τη δεύτερη αρχή της χρονιάς (όπως μας έχει αποτυπωθεί απ’ τα παιδικά μας χρόνια) ζητάμε απ’ τον εαυτό μας να γίνει καλύτερος στη δουλειά, στα χόμπι, στις σχέσεις. Μπορεί να θες να βρεις τον άνθρωπό σου ή απλά τον εαυτό σου. 
Ίσως οι δεσμεύσεις σου να αφορούν μια αλλαγή στην εξωτερική σου εμφάνιση, να περιλαμβάνουν γυμναστική κι ισορροπημένη διατροφή είτε απλά να αποσκοπούν στην ψυχική σου υγεία και την αναζήτηση πτυχών του εαυτού σου που δεν είχες ανακαλύψει ως τώρα.
 Ό,τι και να ‘ναι, μην τα παρατάς, στο χέρι σου είναι να τα καταφέρεις όλα.
 Στη δεύτερη θέση συναντάμε, με ποσοστό 24%, τους κλασικούς, χαλαρούς ανθρώπους που έχουν επίγνωση του εαυτού τους και των καταστάσεων και δηλώνουν πως κι ο φετινός Σεπτέμβρης θα είναι μια απ’ τα ίδια. 
Ίδια ρουτίνα, ίδιο πρόγραμμα, ίδιες υποχρεώσεις, προτεραιότητες κι ανησυχίες. Ισορροπημένοι και συμφιλιωμένοι με την πραγματικότητα, ίσως και λιγάκι απογοητευμένοι.
 Τουλάχιστον γνωρίζουν τι τους περιμένει και δε χρειάζεται να προετοιμαστούν για κάτι. 
Στην τρίτη θέση, οι αισιόδοξοι, με 22.74%. Γι’ αυτούς ο φετινός Σεπτέμβρης θα φέρει την αλλαγή που περιμένανε. Ναι, αυτή την πολυπόθητη αλλαγή που ανυπομονούν να καλοδεχτούν. 
Αλλαγή στην επαγγελματική ή την προσωπική ζωή, αυτό το όχι και τόσο απρόσμενο κάτι που τους έχει μείνει απωθημένο κι αν έρθει θα κολλήσει ένα μόνιμο χαμόγελο στο πρόσωπό τους, επιβεβαιώνοντας τον ενθουσιασμό τους.
 Αυτό το διαφορετικό που θα τους ανανεώσει. Την ζητάνε αυτή την αλλαγή και την περίμεναν καιρό, επομένως δεν έχουμε παρά να τους ευχηθούμε να συμβεί άμεσα και να ‘ναι καλύτερη κι απ’ ό,τι την φανταζόντουσαν. Κάπως έτσι, φτάσαμε στη τελευταία αλλά όχι καταϊδρωμένη θέση του poll μας. 

Τα ελεύθερα κι απείθαρχα πνεύματα, με ποσοστό 18.3% επέλεξαν ένα Σεπτέμβρη όλο εκπλήξεις. Μια διαρκής αναστάτωση που δε θα τους αφήνει να πάρουν ανάσα απ’ τα αναπάντεχα γεγονότα; Καλό ακούγεται, εξαιρετικά περιπετειώδες. 
Είστε εσείς που δε θέλετε να ξέρετε τι σας ξημερώνει, λαχταράτε να ζείτε την κάθε στιγμή με προορισμό το «όπου μας βγάλει». 
Οι εκπλήξεις είναι για εσάς προαπαιτούμενο για να έχετε μια καλή ημέρα, εβδομάδα και γενικά μια ευχάριστη ζωή. Αιφνιδιαστείτε, λοιπόν, και χαρείτε καθετί ξαφνικό που θα σας χτυπήσει απρόσκλητο την πόρτα. Διαφορετικές προσεγγίσεις, ίδια πραγματικότητα. 
Ο Σεπτέμβρης, όπως κι αν τον θέλαμε, έκανε είσοδο με ανεβασμένη τη θερμοκρασία, μάλλον για να μας καλοπιάσει, θυμίζοντας καλοκαίρι. Όπως και να ‘ναι κι ό,τι κι αν μας φέρει στο χέρι μας είναι να τον κάνουμε ξεχωριστό. Η ζωή, εξάλλου, είναι για να την ζεις κι όχι για να σιγοτραγουδάς wake me up when September ends


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts