Ποτέ δεν είναι αργά να αγκαλιάσεις την αγάπη . ~ katarraktisvillage

Ποτέ δεν είναι αργά να αγκαλιάσεις την αγάπη .


Συχνά παρατηρώ σε διάφορες πλατφόρμες, όπως tik tok και Facebook μίσος χωρίς λόγο. 
Παρόλο που εγώ δεν έχω δεχτεί κάτι τέτοιο, με ενοχλεί να βλέπω να συμβαίνει σε διάφορα άτομα με κάποια χαρακτηριστική αναπηρία (π.χ. αυτισμό), σε άτομα με παραπάνω βάρος, σε άτομα διαφορετικής σεξουαλικότητας, μέχρι και σε άτομα που δεν έχουν ενοχλήσει καν. 

Και ναι, δεν σου πέφτει ο λόγος να κρίνεις κανέναν, γιατί πρώτα από όλα σε καμία περίπτωση δεν είσαι καλύτερος από όλους τους υπόλοιπους! 
Το γεγονός ότι μέσα στο κεφάλι σου υπάρχει μια νοοτροπία με σεξιστικά και ρατσιστικά στερεότυπα, μου αρκεί να καταλάβω ότι δεν είσαι άξιος να κρίνεις κανέναν. Ούτε εγώ είμαι! 

Δεν σου πέφτει λόγος να μειώσεις καμία κοπέλα για τα κοιλά της, κάνοντας body shaming. Δεν έχεις κανένα δικαίωμα να το παίξεις "ανδρακλας που γαμαει" χαρακτηρίζοντας "πουτανα" μια κοπέλα που χορεύει με ρούχα πιο ελκυστικά ή με το μαγιό, επειδή απλά έχει σέξι σώμα και να γράφεις αηδιαστικά και χυδαία σχόλια κάτω από τη δημοσίευση της. Πίστεψε με , τότε είναι που όχι "ανδρακλας" , αλλά ούτε "άνδρας" ονομάζεσαι.
 Ο μόνος που υποβαθμίζεται σε αυτή την περίπτωση είσαι εσύ. Δεν έχεις δικαίωμα να γελάς με παιδιά με αναπηρία, επειδή μιλούν πιο αυθόρμητα με την αθώα τους καρδούλα σε διάφορα βίντεο. Δεν έχεις δικαίωμα να χαρακτηρίσεις "αδερφή" τον τυπά που απλά του αρέσει να βάφεται. Τουλάχιστον εκείνος κάνει τέχνη , εσύ τι κάνεις ; 
Δεν έχεις κανένα δικαίωμα όταν βλέπεις μια κοπέλα με φυσική ομορφιά να την χαρακτηρίζεις πλαστική, επειδή απλά εσύ έχεις ανασφάλειες και δεν νιώθεις ωραίος/-α. Αλλά και χίλιες πλαστικές να είχε κάνει πάλι δεν σου πέφτει λόγος ,γιατί πολύ απλά δεν τις πλήρωσες εσύ . Δεν έχεις δικαίωμα να χαρακτηρίζεις "αμόρφωτο" κανέναν, επειδή απλά είναι κομμωτής ή αισθητικός. Κατανοώ το γεγονός πως ίσως να ενοχλήσε επειδή άτομα διαφορετικά και μη αποδεκτά από την κοινωνία λόγω στερεοτύπων έχουν πιο πολύ αυτοπεποίθηση από εσένα . 
Είμαι εξοργισμένη με όλα αυτά . Και ειλικρινά αηδιασμένη... Μα πιο πολύ λυπάμαι εσένα και το φτωχό μυαλό σου που τα γράφει . Το πιο θλιβερό από όλα είναι το body shaming και η υποβάθμιση του γυναικείου φύλου από γυναίκα σε γυναίκα... Δεν έχω ξαναδεί κάτι πιο άσχημο... Δεν ξέρω τι φταίει με όλους εσάς. 
Ελπίζω η επόμενη γενιά να είναι καλύτερη από τη δική μου , γιατί ειλικρινά μέχρι και στην ηλικία μου βλέπω νέα παιδιά με οπισθοδρομικές απόψεις . Μεγάλωσα με μια παιδική ηλικία γεμάτη bulling και body shaming από συμμαθητές, οικογένεια, δασκάλους. Ξέρω πως νιώθουν όλοι αυτοί . Κάποιοι δεν νοιάζονται, κάποιοι όμως το παίρνουν κατάκαρδα. Θέλω να πιστεύω ότι το μίσος θα εξαλειφθεί κάποια μέρα, αλλά φοβάμαι ότι ίσως δεν θα ξημερώσει ποτέ η αγάπη ... Παραθέτω τις ελπίδες μου στους λίγους εκεί έξω που ίσως κάνουν την γη να λάμψει μια μέρα... 

Ποτέ δεν είναι αργά να αγκαλιάσεις την αγάπη .

Από την Καλλιόπη Χονδρουδάκη, η μικρή είναι 20 χρονών τελείωσε το Μουσικό Λύκειο Χίου και σπουδάζει στοΤμήμα Μουσικών Σπουδών στο Πανεπιστήμιο Ιωαννίνων/
 

Υ.Γ Εντάξει η μικρή δίνη μαθήματα, εσύ μπορείς να τα ακολουθήσεις;;

Υ.Γ 2 Μην ξεχνάτε να κάνετε like στην σελίδα μας και να κοινοποιήσετε το άρθρο ε!!
Share:

2 σχόλια:

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts