Θυμάστε πώς αφήναμε τη φαντασία μας ελεύθερη; ~ katarraktisvillage

Θυμάστε πώς αφήναμε τη φαντασία μας ελεύθερη;

Θυμάστε πώς αφήναμε τη φαντασία μας ελεύθερη; 

Ως παιδιά, βρίσκαμε συχνά τη μαγεία στα πιο κοσμικά σενάρια, όπως να ξαπλώνουμε στο γρασίδι και να επισημαίνουμε πώς μοιάζουν τα σύννεφα. Μόλις λευκά και άμορφα, ξαφνικά μας θυμίζουν τόσο αληθινά όσο και φανταστικά πλάσματα όπως κουνέλια, ελέφαντες ή ακόμα και γιγάντιους δράκους.

Η διέλευση προς την ενηλικίωση μπορεί να έχει κλέψει μέρος της δημιουργικότητάς μας, πολλοί από εμάς εξακολουθούμε να έχουμε το ταλέντο να εντοπίζουμε σχέδια σε άψυχα αντικείμενα.
 Έτσι, αν βλέπετε πρόσωπα να σας κοιτάζουν από πρίζες ή ψημένα σάντουιτς, τότε έχετε βιώσει ένα φαινόμενο που ονομάζεται παρειδωλία προσώπου.

Αποδεικνύεται ότι οι άνθρωποι έχουν τη δυνατότητα να βλέπουν πρόσωπα σχεδόν οπουδήποτε κοιτάζουν και όταν το κάνουν, είναι πρόθυμοι να τα μοιραστούν με όλους στο διαδίκτυο και πώς τα πιο τυχαία αντικείμενα αποκτούν αυτή την ανθρώπινη εμφάνιση.

Μερικές φορές, τα μάτια μας λατρεύουν να μας κάνουν κόλπα. Πιθανότατα έχουμε δει κάτι όλοι μας κοιτάς το νόστιμο γεύμα σου και ξαφνικά νομίζεις οτι σε κοιτάει...
 Πολλές φορές κοιτάζοντας το φεγγάρι βλέπετε έναν άντρα ή ένα κουνέλι να περνούν ήρεμα τις μέρες τους στη σεληνιακή επιφάνεια. Μην ανησυχείς, δεν έχεις τρελαθεί σχεδόν κάθε παρατηρητής αντιλαμβάνεται μια οικεία ματιά σε ασαφή οπτικά μοτίβα, συνήθως ενός ανθρώπινου προσώπου.


Το κρίσιμο χαρακτηριστικό όμως σίγουρα είναι τα μάτια η έστω και ένα μάτι, κάτι που να μοιάζει με μάτι δηλαδή, είναι αρκετό.
 Για να το δοκιμάσετε μόνοι σας, φτιάξτε μια τυχαία μουτζούρα στο χαρτί και μετά ζωγραφίστε μέσα ή δίπλα της ένα μάτι η έστω έναν κύκλο με μια τελεία στο εσωτερικό. 
Ακόμα κι αν περάσουν  ένα η δυο δευτερόλεπτα, θα σας δώσει εντύπωση κάποιου ζωντανού όντος.









Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts