Μαστίχα και στοματική υγιεινή ~ katarraktisvillage

Μαστίχα και στοματική υγιεινή

                                                   Ας ξεκινήσουμε με ένα μικρό μάθημα ιστορίας.

Πριν από περίπου 2.500 χρόνια, ο Ιπποκράτης είχε επισημάνει ότι «όλες οι ασθένειες προέρχονται από το έντερο» και παράλληλα είχε πει το διάσημο σοφό ρητό ότι η τροφή μας είναι το φάρμακο μας.

Το στόμα μας λοιπόν θεωρείται ο φύλακας του εντέρου, καθιστώντας τη στοματική υγιεινή απαραίτητη για ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα. Επίσης το πεπτικό σύστημα αποτελεί τον δεύτερο εγκέφαλο του οργανισμού μας, με το έντερο να θεωρείται ο «βασιλιάς των οργάνων».

Η ολιστική, προσέγγιση αναφορικά με την περιποίηση του γαστρεντερικού θα πρέπει να περιλαμβάνει την φροντίδα του στόματος μας ως βασική προϋπόθεση. Αρχή, στην οποία βασίστηκε η πρώτη μάρκα υγείας (Mastiha Art of Nature) που λαμβάνει υπόψιν την παραπάνω επιχειρηματολογία και προσεγγίζει με τη φιλοσοφία αυτή το πεπτικό σύστημα συνολικά.
Γιατί η στοματική υγιεινή αποτελεί προϋπόθεση για ένα υγιές γαστρεντερικό

Ο Παγκόσμιος Οργανισμός Υγείας επιβεβαιώνει ότι η υγεία του στόματος είναι άμεσα συνδεδεμένη με την γενική υγεία και κατά συνέπεια με την γενικότερη ποιότητας ζωής ενός ατόμου.
Τί καλύτερο λοιπόν από μια δροσερή και αναζωογονημένη στοματική κοιλότητα, γνωρίζοντας επιπροσθέτως ότι προλαμβάνει περαιτέρω δυσάρεστες καταστάσεις.

Απλές καθημερινές πρακτικές που όλοι μπορούμε να εντάξουμε στην ρουτίνα μας θα διασφαλίσουν τη στοματική μας υγεία και κατ’ επέκταση θα συνεισφέρουν σε μία γενικότερη πολύ σημαντική φροντίδα και προστασία.
Είναι πολύ ενδιαφέρον, να τονισθεί ότι η στοματική υγεία μπορεί να έχει άμεση επίδραση στην υγεία του εντέρου και αντίστροφα. Για παράδειγμα, ένα σημαντικό γεγονός που αποδεικνύει τη σύνδεση του εντέρου με το στόμα είναι ότι το ελικοβακτηρίδιο του πυλωρού βρίσκεται-μπορεί να βρεθεί και στα δύο σημεία. Επίσης, ούλα που αιμορραγούν είναι σημάδι περαιτέρω αναταραχής στο πεπτικό.

Μια άλλη σύνδεση αφορά τη παλινδρόμηση, όπου η μη αντιμετώπισή της οδηγεί σε καρκίνο του οισοφάγου, απώλεια δοντιών και σοβαρή ουλίτιδα. Τέλος, ασθένειες όπως ευερέθιστο έντερο, όπως η νόσος του Crohn και η ελκώδης κολίτιδα, μπορεί να εμφανίζουν στοματικές ενδείξεις.

Από την άλλη πλευρά, διαταραχές του γαστρεντερικού συστήματος μπορεί να οδηγήσουν σε χρόνιες, σοβαρές παθήσεις εάν δεν διαγνωστούν και αντιμετωπιστούν εγκαίρως.
Η φαρμακευτική διάσταση της Μαστίχας

Για όλα τα παραπάνω η επιλογή μια φυσικής ουσίας γνωστής από την αρχαιότητα θεωρείται ιδιαίτερα σημαντική. Η Μαστίχα Χίου χαρακτηρίζεται από μια πολυδιάστατη δράση και έχει πολλαπλές χρήσεις και εφαρμογές. Ωστόσο η διάσταση της υγείας είναι η πλέον σημαντικότερη, αφού αντιπροσωπεύει τις πραγματικές αξίες της μαστίχας.

Πολλές μελέτες με πλούσιο υπόβαθρο και πολυετή έρευνα έχουν αποδείξει, μεταξύ άλλων, τη δράση της Μαστίχας τόσο στο πεπτικό σύστημα, όσο και στην στοματική υγιεινή. Η Μαστίχα Χίου αποτελεί μία φυσική τροφή ελληνικής καταγωγής είναι προικισμένη με ιατροφαρμακευτικές ιδιότητες που έγκειται στο μοναδικό συνδυασμό περί των 80 διαφορετικών συστατικών της.

Ειδικότερα η Μαστίχα Χίου συμβάλλει στην εκρίζωση του ελικοβακτηριδίου του πυλωρού, στην πρόληψη δημιουργίας ελκών, καθώς και στην ανακούφιση από καούρες και δυσπεπτικά προβλήματα γενικά.

Από την αρχαιότητα σε πληθώρα αναφορών, η Μαστίχα προτεινόταν και εμπεριεχόταν σε συστάσεις και θεραπευτικές συνταγές ως μέσο ανακούφισης από τις στομαχικές διαταραχές και σχετικές φλεγμονές.

Η εμπεριστατωμένη δράση της Μαστίχας επιβεβαιώνεται και μέσα από πρόσφατες αναγνωρίσεις από σημαντικότατους διεθνείς φορείς.

Συγκεκριμένα, η Ευρωπαϊκή Αρχή για την Ασφάλεια των Τροφίμων (EFSA) αναγνωρίζει τους παρακάτω ισχυρισμούς υγείας: H Μαστίχα Χίου συμβάλει σε ένα υγιές γαστρεντερικό σύστημα… και …έχει ευεργετική δράση στη στοματική υγιεινή. Παράλληλα, ο Ευρωπαϊκός Οργανισμός Φαρμάκων (ΕΜΑ) έχει απονείμει στην Μαστίχα Χίου φαρμακευτική μονογραφία και την χαρακτηρίζει ως Παραδοσιακό Φάρμακο φυτικής προέλευσης.
Μαστίχα Χίου και οδοντιατρική έρευνα

Σύμφωνα επίσης με σχετικές μελέτες η μάσηση της μαστίχας Χίου προκαλεί μεγαλύτερη διέγερση των σιελογόνων αδένων, ενώ παράλληλα συμβάλει στον φυσικό «αυτοκαθαρισμό» του στόματος και στην εκγύμανση των ούλων.

Η μοναδική χημική της σύσταση, την καθιστά προληπτική κατά της τερηδόνας και της οδοντικής πλάκας, αφού βάση μελετών έχει την ιδιότητα να καταπολεμά τα κυριότερα παθογόνα βακτήρια όπως τα Streptococcus mutans & Porphyromonas gingivalis.

Επιπρόσθετα, προλαμβάνει την ουλίτιδα, τη φλεγμονή των ούλων που προκαλεί περιοδοντίτιδα και απώλεια δοντιών. Τα προϊόντα στοματικής υγιεινής με Μαστίχα Χίου συνεισφέρουν επίσης στην καταπραϋντική αντιμετώπιση της ξηροστομίας. Τέλος, μη ξεχνάμε ότι η Μαστίχα Χίου αποτελεί την πρώτη φυσική τσίχλα του αρχαίου κόσμου, που χρησιμοποιήθηκε για τον καθαρισμό των δοντιών και τη φρεσκάδα της αναπνοής.
Τα προϊόντα που δίνουν τη λύση

Αναφορικά με τα προϊόντα στοματικής υγιεινής που φιλοξενεί το mastihashop με τη σειρά Art of Nature, περιλαμβάνει οδοντόκρεμες (φθοριούχο και μη), στοματικό διάλυμα, & dental snacks (οδοντότσικλες και παστίλιες λαιμού με μαστιχέλαιο).

Οι επιλογές μέσα από το mastihashop χαρίζουν δροσερή αναπνοή και έχουν ευχάριστη γεύση και αναζωογονούν σε κάθε περίπτωση τη στοματική κοιλότητα. Για την μεγαλύτερη δυνατή επίδραση προτείνεται τα προϊόντα να χρησιμοποιούνται συμπληρωματικά: βούρτσισμα δοντιών, πλύσεις με το στοματικό διάλυμα, μάσηση τσίκλας. Όλα τα προϊόντα είναι χωρίς γλουτένη και ζάχαρη και είναι κατάλληλα για άτομα άνω των 3 ετών.

Η φαρμακευτική διάσταση της Μαστίχας Χίου αναδεικνύεται μέσα από τα υψηλής ποιότητας προϊόντα της σειράς Art of Nature, συνεισφέροντας στη νέα τάση αξιοποίησης προς το ελληνικό αυτό πολύτιμο συστατικό και έρχεται να προστατεύσει με τρόπο φυσικό ολόκληρο το πεπτικό σύστημα συμβάλλοντας στην ευεξία του.

Η Μαστίχα Χίου, εκτός από το ότι αποτελεί φυσικό αντιοξειδωτικό θεωρείται ένα παραδοσιακό φυσικό φάρμακο για τη θεραπεία ήπιων δυσπεπτικών διαταραχών, ενώ χάρη στην ισχυρή αντιμικροβιακή και αντιφλεγμονώδης δράση της δρα ευεργετικά στην υγεία της στοματικής κοιλότητας και φροντίζει την επιδερμίδα.

Το Brand Art of Nature είναι η μόνη σειρά προϊόντων που παρέχει μια ολιστική λύση ξεκινώντας από την στοματική υγιεινή μέχρι τη διατήρηση ενός ισορροπημένου εντερικού συστήματος.

Στα πλαίσια της ολιστικής προσέγγισης, η φιλοσοφία του καινοτόμου αυτού Brand εστιάζεται στην αμοιβαία συμβολή και συνεργιστική επίδραση μεταξύ των προϊόντων στοματικής υγιεινής και συμπληρωμάτων διατροφής και στόχος της να επισημαίνει τη συσχέτιση μεταξύ στοματικής και πεπτικής υγείας.

Μέσα από την προαναφερθείσα βάσιμη επιχειρηματολογία, το γαστρεντερικό προσεγγίζεται καθολικά με μοναδικό σκοπό την στοχευμένη ολιστική λύση και το πιο σημαντικό, με ασφαλή τρόπο χωρίς παρενέργειες.

Συντάκτης: Αργυρώ Μπουτοπούλου,

MSc Γεωπόνος Επιστήμων Τροφίμων και Διατροφής
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts