Συνέδριο Ογκολογίας στο Παρίσι VS Καρκινοπαθείς Καπνιστές 12 - 0 ~ katarraktisvillage

Συνέδριο Ογκολογίας στο Παρίσι VS Καρκινοπαθείς Καπνιστές 12 - 0

Συνέδριο Ογκολογίας στο Παρίσι - Ελληνες Γιατροί - Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center - Καρκινοπαθείς Καπνιστές.  Το 12 - 0 λόγου της σημερινής ημερομηνίας εάν και ήθελα να γράψω μεγαλύτερο σκορ

Aυτές τις μέρες πραγματοποιήθηκε στο Παρίσι το Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Ογκολογίας με φυσική παρουσία μετά από 2 διαδικτυακά συνέδρια. Μια από τις σημαντικότερες ανακοινώσεις που έγινε στο Προεδρικό Συμπόσιο σήμερα Δευτέρα 12 Σεπτεμβρίου, αφορούσε μια ειδική ομάδα ασθενών με καρκίνο του πνεύμονα που φέρουν μια μετάλλαξη (KRAS G12C) που απαντάται σχεδόν αποκλειστικά σε καπνιστές.

 Σήμερα ανακοινώθηκε ότι οι ασθενείς αυτοί όταν υποτροπιάσουν μετά από θεραπεία πρώτης γραμμής ωφελούνται περισσότερο από ένα μοριακό χάπι που αναστέλλει την συγκεκριμένη μετάλλαξη παρά από επαναλαμβανόμενη χημειοθεραπεία. 
Πρόκειται για μια σημαντική εξέλιξη αφού η χημειοθεραπεία με τις γνωστές πααρενέργειες και την ενδοφλέβια χορήγηση αντικαθίσταται από ένα χάπι που είναι γενικά πολύ καλύτερα ανεκτό και δίνει καλύτερα αποτελέσματα, βελτιώνοντας σημαντικά την ποιότητα ζωής των ασθενών μας.

Αξίζει πραγματικά να πούμε ότι η μελέτη αυτή που οδηγεί στην απευθείας έγκριση του φαρμάκου είχε πολύ σημαντική παρουσία. 'Ένας διακεκριμένος Έλληνας του εξωτερικού και δυο "εγχώριοι" είμαστε στους κύριους συγγραφείς (περισσότεροι από κάθε άλλη εθνικότητα) οι οποίοι συνεισφέραμε σημαντικά με ασθενείς που απέκτησαν άμεση πρόσβαση στο φάρμακο προτού αυτό λάβει επίσημη έγκριση.

 Αυτό και πολλά άλλα αποδεικνύουν πόσα πολλά μπορούμε να κάνουμε εντός και εκτός Ελλάδας με σκληρή δουλειά, οργάνωση και μεθοδικότητα. 
Ευχαριστώ τους συναδέλφους μου Ferdinandos Skoulidis και Helena Linardou για την προσφορά τους, όλους τους ερευνητές, την ερευνητική ομάδα στο Νοσοκομείο μας Marita Lykka Dimitris Tzanos Ντέπ Γιαννού Σωκράτης Χρυσικός Panagiotis Chatzistavridis για την σκληρή δουλειά τα τελευταία δυο χρόνια της μελέτης, όλο το Προσωπικό του Νοσοκομείου Ερρίκος Ντυνάν Hospital Center και πάνω από όλα τους ασθενείς που ενταχθήκαν εθελοντικά στο πρόγραμμα και τις οικογένειες τους. 

Εύχομαι καλή συνέχεια με ακόμα καλύτερα φάρμακα!!

Giannis Mountzios  (Διευθυντής Δ Ογκολογικής Κλινικής και Μονάδας Κλινικών Μελετών στην εταιρεία Νοσοκομείο «Ερρίκος Ντυνάν»


Εμείς εκτός από την μεγάλη επιτυχία που έκανε η ομάδα των γιατρών θα μείνουμε λίγο στην ερευνητική ομάδα όπου ενα δικό μας παιδί απο την Χίο και ειδικότερα απο τον Καταρράκτη η Δέσποινα Γιαννουρή ( Ντέπ Γιαννού ) είναι σε αυτή την ερευνητική ομάδα!!

Μπράβο σε όλα τα παιδιά !!

Συγχαρητήρια και καλή συνέχεια μικρή!!

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts