Επίσκεψη του Μητροπολίτη Κ Κ Μάρκου στον Καταρράκτη!! ~ katarraktisvillage

Επίσκεψη του Μητροπολίτη Κ Κ Μάρκου στον Καταρράκτη!!


Μια ευχάριστη είδηση ήταν η επίσκεψη του Νέου σεβασμιότατου μητροπολίτου Χίου, ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκου  το Σαββάτο 28/1/2012 στον  Καταρράκτη.


Η εντύπωση που άφησε πολύ καλή απλού σεβαστού ανθρώπου που σε κερδίζει , και δεν σου επιβάλει των σεβασμό λόγου αξιώματος. Ο λόγος του απλός λυτός και κατανοητός.



Μέσα σε όλο το γεγονός να αναφέρω ότι έγινε και μια τελετή αναβάθμισης του ψάλτη της ενορίας μας Κ Κώστα << Των έχρησε Αναγνώστη!>> αυτό που θα σας πω είναι η συγκίνηση  των δικών του ανθρώπων, και όχι μόνο που έβλεπες τα δάκρυα τους την ώρα που ο Σεβασμιότατος
τελούσε το μυστήριο αναβάθμισης του Κώστα και μέσα σε όλα και πνευματικό παιδί του.


Μας έδωσε την ευχή του σε όλους έναν έναν ξεχωριστά


 προσκύνησε της εικόνες



Ενας διάλογος με των παππα Δήμο μας 


και αποχώρισε μέχρι την επόμενη φορά.



Και μια μικρή υπενθύμιση  για των Σεβασμιότατο  Γεννήθηκε στη Χίο και φοίτησε στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Βροντάδου Χίου και στο Ανδρεάδειο Γυμνάσιο Αρρένων Βροντάδου. Σπούδασε στη Φιλοσοφική Σχολή Αθηνών και αποφοίτησε από το Τμήμα Κλασσικής Φιλολογίας. Μετά την αποφοίτησή του παρακολούθησε για τρία χρόνια το Μεταπτυχιακό Βυζαντινό Διεπιστημονικό Σεμινάριο και στη συνέχεια έλαβε έγκριση για Διδακτορικό στην Βυζαντινή Φιλολογία.. Παράλληλα παρακολούθησε μαθήματα στο τμήμα Θεολογίας της Θεολογικής Σχολής Αθηνών, από το οποίο αποφοίτησε.
Το 1994 έγινε κληρικός από τον Μητροπολίτη Χίου Κυρό Διονύσιο Δ'. Ύστερα από πρόσκληση του Αρχιεπισκόπου Χριστοδούλου, άρχισε να εργάζεται στην Ιερά Σύνοδο παραμένοντας όμως κληρικός της Μητροπόλεως Χίου. Εν συνεχεία υπήρξε ιεροκήρυκας της Μητροπόλεως Χίου, Αρχιγραμματέας της Εκκλησίας της Ελλάδος και φιλόλογος καθηγητής του Λιβάνειου Λυκείου Καρδαμύλων Χίου. Στις 7 Οκτωβρίου 2011 εξελέγη Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών.  

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts