Ιερείς υπεξαιρούσαν χρήματα. ~ katarraktisvillage

Ιερείς υπεξαιρούσαν χρήματα.

Πάντα σαν λαός ήμασταν ήμαστε και θα ήμαστε φιλεύσπλαχνοι φιλότιμοι και πάντα από το υστέρημα μας και ειδικά τώρα τελευταία  ακόμα ποιο σφιχτά αλλά σταθερά το κάτι της μας θα το ρίξουμε στην εκκλησία για πολλούς και διάφορους λόγους ο καθένας μας αλλά θα το ρίξουμε.


Όταν όμως διαβάζεις τέτοια πράγματα δεν μπορείς κατεβάζεις μερικά λαμπιόνια!!

Ευτυχώς είναι πολύ λίγα περιστατικά αλλά πολλά λεφτά!
διαβάστε παρακάτω.

Δυο ιερείς στα Φάρσαλα Λάρισας, υπεύθυνοι μισθοδοσίας για τη Μητρόπολη Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων, κατηγορούνται ότι... πλαστογραφούσαν τα σχετικά έγγραφα και εισέπρατταν για λογαριασμό τους, μεγάλα ποσά, που μόνο για το πρώτο εξάμηνο του 2012 υπολογίζεται ότι ξεπερνάνε τα 690 χιλιάδες ευρώ.

Συγκεκριμένα συνελήφθησαν χθες το μεσημέρι στα Φάρσαλα, από αστυνομικούς της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας, δύο ιερείς, ηλικίας 36 και 38 ετών αντίστοιχα, για τα κατά
περίπτωση αδικήματα της πλαστογραφίας, της απάτης, της υπεξαίρεσης στην Υπηρεσία και της υφαρπαγής ψευδούς βεβαίωσης.

Ειδικότερα, καταγγέλθηκε από την Οικονομική Επιθεώρηση Θεσσαλίας του Υπουργείου Οικονομικών, στην Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας, ότι κατά τον έλεγχο που πραγματοποιήθηκε προ δεκαπενθημέρου περίπου στις μισθοδοτικές καταστάσεις της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδος και Φαναριοφερσάλων που έχουν κοινοποιηθεί στη Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων, βάσει των οποίων καταβάλλονται οι μισθοί του εφημεριακού κλήρου του Δήμου Φαρσάλων, διαπιστώθηκαν ύποπτες παρεμβάσεις και αλλοιώσεις στα αναγραφόμενα ποσά.

Μάλιστα σε πρόσφατη περίπτωση διαπιστώθηκε ότι την 25 Ιουνίου οι δύο συλληφθέντες ιερείς, αρμόδιοι σε θέματα διαχείρισης μισθοδοσίας των ιερέων της προαναφερόμενης Ιεράς Μητρόπολης κατέθεσαν στην Δ.Ο.Υ. Φαρσάλων πλαστογραφημένη την από 20-06-2012 εκδοθείσα κατάσταση μισθοδοσίας επιδόματος ιερέων της επαρχίας Φαρσάλων η οποία εμφάνιζε προβλεπόμενη κρατική δαπάνη αξίας 28.864 ευρώ αντί του ορθού 8.864 ευρώ.

Ως συνέπεια των ανωτέρω, χθες ημέρα κατά την οποία θα εισπράττονταν μέσω καταστήματος τραπέζης στα Φάρσαλα το επίδομα αδείας, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Λάρισας παρακολούθησαν τους δυο ιερείς και τους συνέλαβαν επ' αυτοφώρω την ώρα που πήγαν να παραλάβουν συνολικό χρηματικό ποσό 28.864 ευρώ από το οποίο μόνο 8.864 ευρώ αφορούσε την μισθοδοσία Ιερέων της επαρχίας Φαρσάλων. Στην κατοχή των δύο ιερέων βρέθηκαν και κατασχέθηκαν χρηματικό ποσό 20.000 ευρώ, μία προσωπική σφραγίδα του 38χρονου ιερέα και μία σφραγίδα της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλιώτιδας και Φαναριοφερσάλων, οι οποίες χρησιμοποιήθηκαν για την είσπραξη των 28.864 ευρώ.

Σε νομότυπη έρευνα στην οικία του 36χρονου ιερέα βρέθηκε και κατασχέθηκε μεγάλος αριθμός πρωτότυπων μισθοδοτικών καταστάσεων.

Όπως προέκυψε από την αστυνομική έρευνα, οι δύο συλληφθέντες χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο υπεξαίρεσαν συνολικά χρηματικό ποσό 690.000 ευρώ κατά τις μισθοδοσίες του πρώτου εξαμήνου του 2012 (από Ιανουάριο έως και Ιούνιο).

Προανάκριση διενεργεί η Υποδιεύθυνση Ασφαλείας Λάρισας.

Οι συλληφθέντες θα οδηγηθούν στον Εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Λάρισας

Το διάβασα εδώ http://www.newsnews.gr
Share:

1 σχόλιο:

  1. Ανώνυμος29/6/12 11:40

    Εαν καναμε τους ελεγχους κανονικα στο δημοσιο αυτα θα ηταν πτεσματα,,,

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts