Ανακοίνωση Πυροσβεστικής Χίου. Αντιπυρική περίοδος για τη Χίο από 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ. ~ katarraktisvillage

Ανακοίνωση Πυροσβεστικής Χίου. Αντιπυρική περίοδος για τη Χίο από 15 ΑΠΡΙΛΙΟΥ.

Μόνο  μετά από ειδική άδεια από την Π.Υ. Χίου η καύση σιτοκαλαμιών και άλλων γεωργικών υπολειμμάτων αφού ληφθούν αυστηρά μέτρα.

15 ημέρες νωρίτερα τίθεται σε εφαρμογή μόνο για το νησί μας η διάταξη της αντιπυρικής περιόδου που απαγορεύει οποιαδήποτε καύση σε υπαίθρια έκταση μέχρι και τις 31 Οκτωβρίου 2016.

Έτσι ενώ στην υπόλοιπη Ελλάδα η αντιπυρική περίοδος θα ξεκινήσει από 1η Μαίου στη Χίο θα ξεκινήσει από την ερχόμενη Παρασκευή κατόπιν έγκρισης της Αποκεντρωμένης Διοίκησης Αιγαίου.

Έτσι από την ερχόμενη Παρασκευή μέχρι και το τέλος Οκτωβρίου απαγορεύεται ρητά λόγω αυξημένης επικινδυνότητα οποιαδήποτε καύση στα δάση, στις δασικές, χορτολιβαδικές και αγροτικές εκτάσεις που βρίσκονται σε βραχώδεις ή πετρώσεις περιοχές σε πεδινά και ανώμαλα εδάφη και λόφους του νησιού.

Οι παραβάτες μάλιστα θα έρχονται αντιμέτωποι με ποινικές ευθύνες εφόσον διαπιστωθεί ότι προβαίνουν σε καύση παρά την απαγορευτική πυροσβεστική διάταξη.


Να σημειωθεί ότι η καύση, μόνο έπειτα από έγγραφη άδεια της Π.Υ. Χίου θα γίνεται αυστηρά τις πρωινές ώρες , το αργότερο μέχρι τις 10 το πρωί και σε ημέρες με χαμηλό δείκτη επικινδυνότητας.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts