Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης με τα παιδιά της Κιβωτού στον Καταρράκτη ~ katarraktisvillage

Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης με τα παιδιά της Κιβωτού στον Καταρράκτη

Ευχάριστη έκπληξη την Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης αντικρίσαμε στο χωριουδάκι μας, Ο Πάτερ Αντώνιος ήρθε για την λειτουργία, μαζί με παιδιά από την Κιβωτό του κόσμου.
(Δείτε όλοι την τελετή ποιο κάτω)
Εντυπωσιακή λειτουργία και πολύς κόσμος τίμησε, και παραβρέθηκε στην εκκλησία.

Μετα το τέλος της λειτουργίας έγινε και κέρασμα στα παιδιά και όσοι το επιθυμούσαν στην εκκλησιαστική αίθουσα.  
Χαίρεσαι να τον ακούς τον πάτερ Αντώνιο, μας μίλησε για το έργο του, τα παιδιά, τα προβλήματα και πολλά άλλα θέματα μικρά και μεγάλα..

Και για να ξαναθυμηθούμε ορισμένοι τι είναι η Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης λίγα λόγια Η τρίτη Κυριακή των Νηστειών ονομάζεται <<Κυριακή της Σταυροπροσκύνησης>>. Μετά από τη μεγάλη Δοξολογία στον όρθρο, ο Σταυρός μεταφέρεται σε μια σεμνή πομπή στο κέντρο του ναού και παραμένει εκεί όλη την υπόλοιπη εβδομάδα, οπότε στο τέλος κάθε ακολουθίας γίνεται προσκύνηση του Σταυρού.

Αξίζει να σημειωθεί ότι το θέμα του Σταυρού, που κυριαρχεί στην υμνολογία αυτής της Κυριακής, παρουσιάζεται όχι μέσα στα πλαίσια του πόνου, αλλά της νίκης και της


 χαράς. Βρισκόμαστε στη μέση της Μεγάλης Σαρακοστής. Από τη μια πλευρά η φυσική και πνευματική προσπάθεια, αν είναι συστηματική και συνεχής, αρχίζει να μας γίνεται αισθητή, το φόρτωμα να γίνεται πιο βαρύ, η κόπωση πιο φανερή. Έχουμε ανάγκη από βοήθεια και ενθάρρυνση. Από την άλλη πλευρά, αφού αντέξουμε αυτή τη κόπωση και έχουμε αναρριχηθεί στο βουνό μεχρι αυτό το σημείο, αρχίζουμε να βλέπουμε το τέλος της πορείας μας και η ακτινοβολία του Πάσχα γίνεται πιο έντονη.

Η Σαρακοστή είναι η σταύρωση του εαυτού μας, είναι η εμπειρία - περιορισμένη βέβαια - που αποκομίζουμε από την εντολή του Χριστού που ακούγεται στο ευαγγελικό ανάγνωσμα αυτής της Κυριακής: <<όποιος θέλει να με ακολουθεί, ας απαρνηθεί τον εαυτό του ας σηκώσει το σταυρό του, και έτσι ας με ακολουθεί>>
























Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts