Έρχεται το πιο ψυχρό Πάσχα των τελευταίων ετών. Θα τρελαθούμε πάλι.. Μπαρούφες ~ katarraktisvillage

Έρχεται το πιο ψυχρό Πάσχα των τελευταίων ετών. Θα τρελαθούμε πάλι.. Μπαρούφες

Χαμός στα social με τον καιρό το Πάσχα......Είναι πως το βλέπει κανείς και πως το διαβάζει κτλ κτλ....
Γράφουν ορισμένη........Το πιο ψυχρό των τελευταίων ετών το φετινό Πάσχα – Θα πέσουν ακόμα και χιόνια

Ανάσταση με καταιγίδες, χιόνια και κρύο θα κάνουμε από ότι φαίνεται φέτος, καθώς το φετινό Πάσχα αναμένεται να είναι το πιο ψυχρό των τελευταίων ετών.

Παρά το γεγονός ότι φέτος το Πάσχα πέφτει αρκετά αργά και συμπίπτει με τη Πρωτομαγιά, οι καιρικές συνθήκες θα θυμίζουν κυρίως Χειμώνα και όχι Άνοιξη.

- ΕΡΧΕΤΑΙ Ο ΠΙΟ ΨΥΧΡΟΣ ΧΕΙΜΩΝΑΣ ΠΟΥ ΕΧΕΙ ΒΙΩΣΕΙ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΠΟΛΥ ΧΙΟΝΙ!!!

Μπαρούφες ...........

ΠΡΟΣΟΧΗ! Παρακαλώ πολύ κοινοποιήστε σε φίλους και γνωστούς!

Νέος κινδυνολογικός-τρομολαγνικός καιρικός οργασμός έχει ήδη προκύψει τα τελευταία 24ωρα για τον καιρό του Πάσχα και σχεδόν 2 εβδομάδες !!!

Για τον λόγο αυτό λοιπόν, φιλτράρουμε και τσεκάρουμε τι διαβάζουμε και από ποιους, ΔΕΝ ΠΕΦΤΟΥΜΕ ΘΥΜΑΤΑ ΤΗΣ  ΠΑΡΑΠΛΗΡΟΦΟΡΗΣΗΣ και δεν δίνουμε ΚΑΜΙΑ μα ΚΑΜΙΑ σημασία σε ΑΝΥΠΟΓΡΑΦΕΣ προγνώσεις καθώς ο καθένας μπορεί να κρυφτεί πίσω από το όνομα μιας οποιασδήποτε ιστοσελίδας, χωρίς όχι μόνο να αναλαμβάνει την ηθική τουλάχιστον ευθύνη των πράξεών του αλλά και να γελά εις βάρος των αναγνωστών του!

Την απάντηση έδωσε ο κ Θεόδωρος Κολλύδας 

Τις τελευταίες ημέρες, για πολλοστή φορά , στον ηλεκτρονικό και έντυπο τύπο διαβάζουμε την είδηση «Έρχεται η μεγάλη Πασχαλινή καταιγίδα Super Easter Storm μέσα στη Μεγάλη εβδομάδα. Θα δώσει πολλές καταιγίδες και ψυχρό καιρό σε διάφορες περιοχές της Ελλάδας. Δεν αποκλείεται 



ωστόσο άλλες μέρες να έχουμε αρκετή ζέστη και άλλες μέρες να έχουμε ψύχρα για την εποχή μέσα στις γιορτές του Πάσχα».

Με άλλα λόγια, ο καιρός του Πάσχα έχει απ’, όλα. Διαλέχτεεεεεεεεε!!!!

Αν και συνεχώς όλοι οι μετεωρολόγοι –που σεβόμαστε το επάγγελμά μας- έχουμε επισημάνει στα ΜΜΕ πως δεν υφίσταται πρόγνωση καιρού άνω των 6 ημερών, ωστόσο ακόμα και "σοβαρά" ειδησεογραφικά site εξακολουθούν να αναπαράγουν τέτοια θέματα. Τα άρθρα αυτά είναι συνήθως ανυπόγραφα και ενώ χρησιμοποιούν επιλεκτικά επιστημονικούς όρους ή πληροφορίες από ιστοσελίδες επιλέγουν να αγνοήσουν την κοινώς αποδεκτή στην επιστημονική κοινότητα χαοτική συμπεριφορά της ατμόσφαιρας που έχει ως συνέπεια την αδυναμία πρόγνωσης άνω των 6 ημερών και αρκετά συχνά ακόμα λιγότερων. Στον αντίποδα υπάρχουν και site- όπως το metar.gr- το οποίο αν και στελεχώνεται από ερασιτέχνες , συμπεριφέρεται και προβάλλει με επαγγελματισμό τα όρια της ασφαλούς πρόγνωσης. Βέβαια σε πειραματικό επίπεδο γίνονται μεσοπρόθεσμες ή μακροπρόθεσμες εκτιμήσεις ωστόσο σε καμία περίπτωση οι επαγγελματίες μετεωρολόγοι δεν τις χρησιμοποιούμε επιχειρησιακά. Αν είχε καταφέρει η επιστήμη της μετεωρολογίας να κάνει αξιόπιστες προγνώσεις σε τέτοιο χρονικό βάθος, τότε θα είχαν εξαλειφθεί οι αστοχίες στις προγνώσεις μίας ή δύο ημερών.

Πολύ απλά δεν ξέρουμε από τόσο νωρίς το καιρό του Πάσχα .
Μην παρασύρεστε λοιπόν από βαρύγδουπους τίτλους. Η ενημέρωση για τα καιρικά φαινόμενα δεν είναι για παιχνίδι, πρέπει να είναι πάνω από όλα υπεύθυνη , από έγκυρες πηγές και να σέβεται τους πολίτες.

Το σίγουρο είναι ότι θα έχουμε Ανάσταση με Κροτίδες!!


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts