Το μοναδικό κανονάκι στην Χίο το έχει μια μικρή !! Η Λαμπρινή Κ ~ katarraktisvillage

Το μοναδικό κανονάκι στην Χίο το έχει μια μικρή !! Η Λαμπρινή Κ

Ενα αστεράκι που έχουμε στο Νησί της Χίου είναι και η Λαμπρινή Κάμπουρα.

Η Λαμπρινή που με το κανονάκι ( Μουσικό όργανο) της μαγεύει τον κόσμο, εγώ την γνώρισα σε ένα παρεΐστικο γλεντάκι στον Αγ Γιώργη.

 Μου κίνησε το ενδιαφέρον γιατί είναι κάτι ξεχωριστό σε σχέση με τα κλασικά όργανα που παίζουν τα άλλα παιδιά, Το κανονάκι είναι το μοναδικό όργανο πάνω στην Χίο, και επίσης μια υπέροχη γλυκιά φωνή που σε στέλνει σε άλλες εποχές.

Χαμηλών τόνων η μικρή, αλλά όσο χαμηλών τόνων η μικρή τόσο ποιο πιεστικός εγώ, τελικά τα κατάφερα και πήρα της πληροφορίες μου!!!!!  Blogerokatastasi... δεν θα γλίτωνε εύκολα!!


Μέχρι που .....διαβάστε παρακάτω τι έμαθα!!




Η ΚΑΜΠΟΥΡΑ ΛΑΜΠΡΙΝΗ λοιπόν γεννήθηκε στις 20/10/1989 και σπούδασε στο  Τμήμα Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής Σχολής Καλλιτεχνικών Σπουδών ΤΕΙ Ηπείρου στην Άρτα.

Επίσης στο τέλος θα διαβάσετε τι μας είπαν 5 φίλοι της!!




Έχει πολλά σεμινάρια στο ενεργητικό της και έχω μείνει


έκπληκτος από την μεγάλη συμμετοχή της, γιατί δείχνει ότι αγαπάει αυτό που κάνει και βρίσκεται σε συνεχή μάθηση.

Τα ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ που έχει παρακολουθήσει  λοιπόν είναι :

Σεμινάριο με θέμα «Κατάρτιση νέων σε οριζόντιες δεξιότητες», διάρκειας 80 ωρών, ΚΕΚ Εταιρεία Έρευνας και Επικοινωνίας, Χίος.

2ο Σεμινάριο Ελληνικής Παραδοσιακής και Ψαλτικής Τέχνης, στο μάθημα Κανονάκι,  υπό την αιγίδα της Ορχήστρας Ελληνικής Μουσικής «Ρωμάνα», Σάμος.                                                                                                                                                                                                       Σεμινάριο με θέμα: «Ποιοτική Εξυπηρέτηση Πελατών», διάρκειας 80 ωρών θεωρίας και 500 ωρών πρακτικής, ΚΕΚ Εταιρεία Έρευνας και Επικοινωνίας, Χίος.

Ετήσιος Σεμιναριακός κύκλος μαθημάτων με θέμα: «Παιδαγωγική Προσέγγιση της Διδασκαλίας της Μουσικής. Θεωρία και πράξη», μουσική εταιρεία «Καλλιτεχνήματα», Μαρία Μιχαλοπούλου, Αθήνα.

Σεμινάριο με θέμα «Κανονάκι», Απόστολος Τσαρδάκας, Αγιάσος-Μυτιλήνη.

3ήμερο μουσικών δράσεων (σεμινάρια, διαδραστικά εργαστήρια, διαλέξεις) με θέμα: «Τροπικότητα και επιτέλεση», Αναγνωστήριο Αγιάσου, με διδάσκοντες-εισηγητές τους Μάρκο Σκούλιο, Ευγένιο Βούλγαρη,  Γιώργο Ψάλτη και Νίκο Ανδρίκο, Μυτιλήνη.

Σεμινάριο κρητικών χορών- Αυτοσχεδιασμός, Γιάννης Μεγαλακάκης, Αθήνα.

Σεμινάριο κρητικών χορών, Γιάννης Μεγαλακάκης, Πάτρα.

Σεμινάριο Κανονάκι, Goksel Baktagir, Μουσικό Εργαστήρι Λαβύρινθος, Ηράκλειο Κρήτης.

Ημερίδα με τίτλο: «Με αφορμή την παράδοση: μουσικές δραστηριότητες στην τάξη», Ελληνική Ένωση για τη Μουσική Εκπαίδευση (Ε.Ε.Μ.Ε.),  Γιάννης Σταύρου, Ζωσιμαία Παιδαγωγική Ακαδημία Ιωαννίνων.

Έχει πάρει μέρος σε πολλές εκδηλώσεις και διάφορα μουσικοτεχνικά τερτίπια όπως τα λέω εγώ και όλα αυτά με το Κανονάκι της!!!!

Θα σας περιγράψω μερικά αααααααα όπως μας τα είπε, γιατί από ένα σημείο και μετά είχα χαθεί ... πώς λέμε χαμένος στην Μετάφραση ε κάτι τέτοιο.

Και όμως γίνεται!!!


2017 3η Συνάντηση Χορωδιών Χίου- συμμετοχή με τον Σύλλογο Φάρου Βαρβασίου και με τη Χορωδία Εθνικού Ωδείου Χίου
Συμμετοχή με την Χορωδία του Φάρου Βαρβασίου στην κοπή πίτας του συλλόγου τους.
Διδασκαλία στο Μουσικό Σχολείο Χίου
ΟΥΖΕΡΙ-ΤΑΒΕΡΝΑ ΣΕΒΑΧ

2016 Εορταστικό γύρισμα « Ανθρώπινες διαδρομές» του κ.Δημήτρη Φρεζούλη, μαζί με την Χιώτισσα μουσικό κ. Κική Καγιαβά.
Συμμετοχή στην Χριστουγεννιάτικη Εκδήλωση Συλλόγου Φίλων Οινουσσών (ΣΦΟ) σε κάλαντα-παιδική χορωδία.
«ΠΡΟΣΦΥΓΙΑ σε ήχο μινόρε…», Πολιτιστικός Σύλλογος Συκιάδας και Λαγκάδας, Θέατρο Μίκης Θεοδωράκης
Σε μουσικοχορευτικές εκδηλώσεις  συλλόγων και φεστιβάλ του νησιού, Ιδρυμα Μαρία Τσάκος, Οινούσσες, Ψαρά.
Παρουσίαση οργάνου σε νηπιαγωγεία, δημοτικά, γυμνάσια καθώς και σε συλλόγους
ΟΥΖΕΡΙ- ΤΑΒΕΡΝΑ «ΣΕΒΑΧ»
Δημιουργική απασχόληση παιδιών σε συλλόγους:
- μουσική δεξιότητα- αρμόνιο,
-παιδική/ εφηβική χορωδία,
-μουσική προπαιδεία- παιδιά προσχολικής ηλικίας
Συνοδεία στην  Εκδήλωση χορωδιών & έκθεση φωτογραφίας του Ιδρύματος Ανταλλαγέντων Λωζάννης  « ΟΙ ΔΥΟ ΌΧΘΕΣ ΤΗΣ ΝΟΣΤΑΛΓΙΑΣ- ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΠΡΟΣΦΥΓΙΚΩΝ ΟΙΚΟΓΕΝΕΙΩΝ» στον Φάρο Βαρβασίου.
Συνοδεία στην παρουσίαση βιβλίου του δημοσιογράφου Δημήτρη Φρεζούλη «καθημερινά»-δημοσιεύματα  του 2014-2015 στην εφημερίδα «Η ΑΛΗΘΕΙΑ», Κοινοφελές Ίδρυμα «Μαρία Τσάκος» Κέντρο Ναυτικής Έρευνας και Παράδοσης.

2015 Παρουσίαση  CD «ΜΟΥΣΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ των ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ» , ΦΙΛΟΠΡΟΟΔΟΣ  ΌΜΙΛΟΣ ΚΑΡΔΑΜΥΛΩΝ, Καρδάμυλα, Χίος

2014 Χριστουγεννιάτικη Συναυλία με τη Φιλαρμονική Χίου (- Μεταλόφωνο).
Διεθνές Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, Χαλκειός Χίος
Παρουσίαση βιβλίου κ. Στέλλας Καγιάντα, Αρμόλια και Βιβλιοπωλείο Πυξίδα, Χίος
Θεατρική παράσταση «Τα Παντρολογήματα», Δαφνώνας και Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, Χίος
Μουσικοχορευτικές Εκδηλώσεις Συλλόγων Χίου
Παρουσίαση Πολιτιστικών Εργαστηρίων Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου, Βυζαντινής Μουσικής, Παραδοσιακών Μουσικών Οργάνων και Παραδοσιακών χορών, Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, Χίος
Συναυλία «Ό,τι κι αν πω δε σε ξεχνώ»-Ρεμπέτικα και Ρεμπετικίζοντα, Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο , Χίος
2012 100 χρόνια Ελευθέρια της Χίου- ΧΟΡΩΔΙΑ ΧΙΟΥ,  Σύλλογος «ΦΙΛΟΙ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ», «ΓΥΝΑΙΚΕΣ ΤΗΣ ΕΡΥΘΡΑΙΑΣ», Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο, Θέατρο «Μίκης Θεοδωράκης»- Καστρομηνά, και Οινούσσες, Χίος

2010 3ο ART FESTIVAL Τμήματος Λαϊκής και Παραδοσιακής Μουσικής, με το σχήμα «ΆΚΡΑ ΝΟΤΙΚΑ», Άρτα

2009 Μουσικές Εκδηλώσεις «ΠΥΛΕΣ» με το σχήμα «ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΚΡΑ ΤΩΝ ΑΚΡΩ», Άρτα.
Σε τρία από τα τέσσερα Μουσικά Ανταμώματα στο Ομήρειο Πνευματικό Κέντρο.

Και έτσι για την ιστορία μιλάει Αγγλικά και Γερμανικά και όταν μάθαμε και τα Χόμπι της!!

Εδώ είναι που λέμε δοσμένοι στην Μουσική  Παραδοσιακοί χοροί, τραγούδι, βυζαντινή μουσική, κουκλοθέατρο.

Ας δούμε τώρα τι μας είπαν οι φίλης της!!

Μιχάλης Παπαδόπουλος : Μουσικός

Η Λαμπρινούλα είναι αυτό που λέμε, μοναδική στο είδος της!! Γιατί το λέω αυτό? Με τη μουσική ασχολείται αρκετός κόσμος, επαγγελματικά και ερασιτεχνικά, όμως, διακρίνεται αυτός, που είναι πάνω από όλα άνθρωπος και φιλότιμος χαρακτήρας! Το πακέτο αυτό το περιέχει η φίλη μου Λαμπρινή με το παραπάνω!! Αγαπάει αυτό που κάνει και με τον αγώνα της μας το αποδεικνύει καθημερινά! Είναι άξια μουσικός με απίστευτο ταλέντο και συνεργάσιμη!! Χαίρομαι πάρα πολύ που την γνώρισα στο όμορφο νησί σας και εύχομαι η συνεργασία μου μαζί της να ακολουθήσει και μελλοντικά!! Τέλος, θέλω να προσθέσω ότι άνθρωποι σαν την συγκεκριμένη μουσικό είναι λίγοι και ότι όλοι μας πρέπει να προσπαθούμε για το καλύτερο!! Συνέχισε έτσι Λαμπρινουλα γιατί όλοι σε αγαπάμε!!!

Αγγελος Μαθιουλάκης : Μουσικός

Η Λαμπρινή συνδυάζει το ήθος και την αγάπη στην μουσική τα οποία τα εκδηλώνει μέσα από την απλότητα την γλυκύτητα και καθαρότητα στη φωνή και το παίξιμο, χωρίς περιττά και επιτηδευμένα τσαλίμια και τερτίπια. Σε ένα χώρο όπως η παραδοσιακή μουσική που οι καιροί επέφεραν αλλοίωση στο παραδοσιακό ύφος με σκοπό μόνο τον εντυπωσιασμό, η Λαμπρινή κατάφερε να διατηρήσει και να εμπλουτίσει το πατροπαράδοτο τρόπο παιξίματος. Το γεγονός ότι μεγάλωσε με τα Χιώτικα ακούσματα δεν την εμπόδισε να επεκτείνει το ρεπερτόριό της και σε άλλες περιοχές της πατρίδας μας, όπως τα υπόλοιπα νησιά, ο Πόντος και η Κρήτη, στην οποία έχει ιδιαίτερη αδυναμία! Είναι παράδειγμα φιλίας και πολύ προσιτή και ευχάριστη στην παρέα! Απ την ψυχή μου της εύχομαι υγεία και πολλά μουσικά ταξίδια!

Κ.Δ : Μουσικός

Η συνεργασία με την Λαμπρινή ξεκίνησε από  Μάιο και από τότε έχουμε συμμετέχει σε πολλές εκδηλώσεις μαζί.
Η συνεργασία μαζί της είναι πολύ καλή.
Η Λαμπρινή είναι πολύ καλή κοπέλα έξω καρδιά και πάντα με το χαμόγελο στα χείλη !!

Γιάννης Αλεξανδράκης : Μουσικός

Η αλήθεια είναι ότι δε τη ξέρω και πολύ καλά πιο κοντά είναι με τα αλλά παιδιά αλλά απ το λίγο που τη ξέρω θεωρώ πως είναι ένα πολύ αξιόλογο άτομο με αρχές και πολύ όρεξη για μουσική και παρεακια.

Αρκετά συνεργάσιμη την βλέπω όταν παίζουμε και καλή επικοινωνία με τον κόσμο
Αρκετά κοινωνικό άτομο με πολύ θέληση να σε βοηθήσει αν χρειαστεί ..

Σαράντος Κωστίδης : Χορό διδάσκαλος

Η Λαμπρινή μας πρωτίστως είναι μία πολύ καλή φίλη, και σημαντικό άτομο της καθημερινότητας μας. Την γνωρίζω από μικρό κορίτσι και μεγαλώσαμε μαζί. Αυτό το μοναδικό μουσικό όργανο που μυείται, το κανονάκι, έχει χαθεί από την παραδοσιακή σκηνή της Χίου και πρέπει να αισθάνεται υπερήφανη που μόνο εκείνη το κρατάει ακόμα ζωντανό στο νησί μας. Αξιόλογη καλλιτέχνης που τώρα σιγά σιγά εδραιώνεται και αναγνωρίζεται, προσεγγίζει πάντα με σεβασμό και ήθος αυτό που κάνει.

Από την πρώτη της κιόλας παράσταση για χορευτικά που δεν ήταν άλλη από το 1ο Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα μέχρι σήμερα σε όποια εκδήλωση διοργανώνω είναι μεγάλη χαρά να έχω έναν τέτοιο συνεργάτη-φίλο-μουσικό.


Της εύχομαι να συνεχίσει έτσι δυναμικά αυτό που δημιουργεί και πάντα να είναι χαρούμενη η ίδια, ώστε να κάνει και τους άλλους που είναι κοντά της το ίδιο!!!!

e-mail: lamprinikamp@gmail.com

Share:

1 σχόλιο:

  1. Αστέριε, θαυμάσιο ρεπορτάζ, όπως και όλα αυτά τα οποία καταγράφεις!! Σε παρακαλώ πολύ, μπορείς να μου δώσεις στοιχεία επικοινωνίας μαζί της; Με ενδιαφέρει να την παρουσιάσω με αφιέρωμα στον ΠΟΛΙΤΗ. Ένα τηλέφωνο της αν μπορείς σε παρακαλώ!

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts