Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ο ΜΕΝΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ, η Χανούμα και οι Τοπικές Αρχές στους Ολύμπους!! ~ katarraktisvillage

Ο ΓΑΙΔΑΡΟΣ Ο ΜΕΝΙΟΣ Ο ΠΑΡΑΧΑΙΔΕΜΕΝΟΣ, η Χανούμα και οι Τοπικές Αρχές στους Ολύμπους!!

Δεν ξέρω ποιος βγήκε πρωταθλητής στους αγάδες και στα τερτίπια των ημερών, εγώ έζησα απίστευτες στιγμές στους Ολύμπους, με την κορυφαία στιγμή χαριτολογόντας βέβαια που μετά τα δικαστήρια όλων των τοπικών αρχών, (θα δείτε φωτογραφίες ποιο κάτω), έσκασε το συμπαθέστατο Γαϊδουράκι << Ο Μένιος>> με τέσσερις τσέλιγκες, έναν καβάλα και τρεις να το  προσέχουν , αποθέωση !!!!! 

Και έτσι για την Ιστορία, Ο Αγάς αποτελεί ένα από τα παλαιότερα έθιμα στη Χίο. Έχει τις ρίζες του στην τουρκοκρατία και ανάγεται περίπου στο 1830-1840. Από τότε αναβιώνει κάθε χρόνο την Καθαρή Δευτέρα.

 
Αρχικά, ο Αγάς και η χανούμα του, συνοδεία παραδοσιακών οργάνων και θεατών οδηγούνται στην πλατεία του χωριού όπου βρίσκεται το δικαστήριο.

Πρόκειται για ένα ιδιότυπο δικαστήριο όπου ο Αγάς και τα υπόλοιπα μέλη που το αποτελούν δικάζουν τους κατηγορούμενους, όπου είναι θεατές, επιβάλλοντας τους κάποια ποινή.Κύριο χαρακτηριστικό της δίκης είναι το χιούμορ και τα πειράγματα.



Ζωντανή μουσική από παραδοσιακή ορχήστρα, χορός, τοπικό κρασί και πολύ κέφι!

Και όπως πάντα έχουμε και ένα ωραίο να σας πούμε .. Με βλέπει η κ Μαρία να τραβάω φωτογραφίες.. εεεεε καλέ δημοσιογράφος είσαι;; Οχι ...Ηντασε καλέ;;; Μπλόκερ ... ε ηντα  είναι τούτο πάλι;; βρεεεεε το χωριό μας το πήρες;; 



Το πήρα... ε πότε νε θα το εδούμε;;; μα κάθε μέρα το βλέπετε..χαχαχαχα την έχω βγάλει λοιπόν παιδιά την κ Μαρία και μια φωτογραφία σε στιγμές πάθους με τον δικό της!!!.. 



Αλλά αυτήν θα την πάω να την βάλουμε στο μαγαζί από εκεί θα περνάτε να την βλέπετε!!!


































































































































Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts