Μαρία Καλαγκιά ειδικό αφιέρωμα 20 Χρόνια διδασκαλίας! ~ katarraktisvillage

Μαρία Καλαγκιά ειδικό αφιέρωμα 20 Χρόνια διδασκαλίας!

Το Μαράκι μας λέω εγώ, μια γνωριμία 7 χρόνων ! 

Γεννήθηκε στη Χίο. Ξεκίνησε τις μουσικές σπουδές της το 1989 στο Ωδείο Αιγέας. Το 1995 πήρε το πτυχίο Αρμονίου Grade 6 της Yamaha Music Foundation  με άριστα με καθηγητή τον Γιώργο Μισετζή.

Το 1998 πήρε το πτυχίο, της Αρμονίας, το 2000 το πτυχίο της Αντίστιξης, και το 2002 το πτυχίο της Φούγκας με άριστα παμψηφεί και με καθηγητή τον Σταύρο Καββαλιεράτο.
Το 2005 πήρε το δίπλωμα της στο Κλασσικό Τραγούδι (Μονωδία) από το Ωδείο Αιγέας με άριστα παμψηφεί και με καθηγήτρια την Μαρία Θωμά, διακεκριμένη σοπράνο της Εθνικής Λυρικής σκηνής.
Από το 1997 είναι καθηγήτρια στο Ωδείο Αιγέας και διδάσκει Κλασσικό και Σύγχρονο τραγούδι, Ανώτερα Θεωρητικά, και Αρμόνιο.
Το 1996 αναλαμβάνει την παιδική χορωδία του Παγχιακού Ομίλου Μουσικής Παιδείας "Η Αρμονία" και το 1997 αναλαμβάνει το τμήμα "Μουσικής αγωγής και παιδικού τραγουδιού".
Συνεργάστηκε με την Χορωδία Χίου ως σολίστ και μουσικός
Συνεργάστηκε με πολλούς γνωστούς μουσικούς και τραγουδιστές και συμμετείχε σε διάφορες συναυλίες – αφιερώματα συνθετών και στιχουργών.
Ανέλαβε την διδασκαλία των τραγουδιών για τους  ηθοποιούς σε πολλά θεατρικά έργα του Συλλόγου γυναικών Χίου  όπως:«Ό Μάγος του Οζ», «Τα μαξιλάρια της . Ουρανούπολης», «Ελίζα», «"Η Χιονάτη και οι εφτά ψηλοί νάνοι» κ.ά.


Έχει ερμηνεύσει τα Solo τραγούδια στα Θεατρικά έργα; «Μήπως είσαι ο Παντελής», «Κλέψε λιγότερο», «Παραμύθι μύθοι μύθοι», Αυγουστιάτικο Φεγγάρι», «Τι θα πάιζουμε κύριε Μολιέρο»,  «Όνειρο του Δωδεκάμερου», «17 φορές γυναίκα». «Μ’ απατά δεν μ’ άπατά» σε συνεργασία με το σκηνοθέτη Γιώργο Γαλάντη.


Από το 2011 είναι Καλλιτεχνική Διευθύντρια του Ωδείου Αιγέας.
Οι φωτογραφίες είναι από την καλοκαιρινή εκδήλωση.Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts