Ειδική παιδαγωγός η νέα μας συνεργάτης, και το πρώτο της άρθρο! ~ katarraktisvillage

Ειδική παιδαγωγός η νέα μας συνεργάτης, και το πρώτο της άρθρο!

Παρουσίαση νέου συνεργάτη, ειδική παιδαγωγός η νέα μας συνεργάτης που αναλαμβάνει ένα ειδικό κομμάτι για τα παιδιά.

Διαβάστε λίγα λόγια για την Ειρήνη και μετά το πρώτο άρθρο της


Η Ειρήνη Παπαδοπούλου το 2004 εισήχθη στη Σχολή Κοινωνικής Eργασίας του Ανώτατου Τεχνολογικού Εκπαιδευτικού Ιδρύματος της Πάτρας.

Το 2008 αποφοίτησε από τη σχολή και η ενασχόληση της σαν υπεύθυνη Κοινωνική Λειτουργός σε Κέντρα Ειδικής Αγωγής την ώθησε να στραφεί στην Ειδική Αγωγή με αποτέλεσμα να


πραγματοποιήσει εξειδίκευση σε αυτόν τον τομέα στο Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο. Τα τελευταία 2 χρόνια εργάζεται σαν Ειδική Παιδαγωγός στο Κέντρο Θεραπευτικής Παρέμβασης « Λέξημα» στη Μυτιλήνη.

Κατά την επαγγελματικής της πορεία έχει παρακολουθήσει σεμινάρια με στόχο την συνεχή ενημέρωση για τις εξελίξεις του κλάδου. Τα πιο σημαντικά είναι: Το πρόγραμμα παρέμβασης για γονείς Cygnet, το πρόγραμμα παρέμβασης TEACCH, Αυτισμός και παιχνίδι, Δυσγραφία - μέθοδοι παρέμβασης, πρόγραμμα εκπαίδευσης σχολών γονέων, δεξιότητες συμβουλευτικής κα.

 Ειρήνη Παπαδοπούλου :
        Ξεκινώντας  να σας πω και εγώ ότι είναι μεγάλη μου  τιμή που θα αρχίσω να γράφω στο katarraktisvillage, και νομίζω ότι θα βοηθήσω στην καταπληκτική δουλειά που κάνει ο φίλος μας Αστέριος. Είναι πραγματικά ένα ειδικό κομμάτι αυτό που αναλαμβάνω και θα προσπαθήσω να βοηθήσω τους μικρούς μας φίλους, αλλά και τους μεγάλους.

Καλή Σχολική χρονιά σας εύχομαι και πάμε να ασχοληθούμε με την Ορθογραφία.Η ορθογραφία πολλές φορές θεωρείται επίπονη διαδικασία για τα παιδιά. Τα συχνά λάθη οδηγούν σε ματαίωση της προσπάθειας του παιδιού αλλά ταυτόχρονα κουράζουν και τους γονείς.

Παρακάτω παρουσιάζονται ορισμένες προτάσεις προσέγγισης της ορθογραφίας σαν παιχνίδι, όπου αφενός θα διασκεδάσουν τα παιδιά και αφετέρου θα ανακουφιστούν οι γονείς:

1)Κρεμάλα. Μάθετε δύσκολές λέξεις με κρεμάλα. Βάλτε και το παιδί να συνθέσει λέξη, ώστε να τη βρείτε εσείς.

2)Όνομα ζώο πράγμα φυτό. Πρόκειται για το πολύ γνωστό και αγαπημένο παιχνίδι των παιδικών μας χρόνων. Ένα εκπαιδευτικό παιχνίδι κατάλληλο αφενός για να εμπλουτίσουν τα παιδιά το λεξιλόγιο τους και αφετέρου να εξοικειωθούν με την ορθογραφία.

3)SCRABBLE. Το συγκεκριμένο παιχνίδι μπορεί να χρησιμοποιηθεί ως βοήθημα εξάσκησης στην ορθογραφία αλλά και επέκτασης του λεξιλογίου μέσα από μια ευχάριστη δραστηριότητα.

4)Μουσική ορθογραφία. Η μουσική ορθογραφία είναι ένας εναλλακτικός τρόπος μάθησης, ώστε τα παιδιά να συνδέσουν τον ήχο με τον κανόνα ορθογραφίας. Η μουσική ορθογραφία κάνει μια πιεστική και ανιαρή διαδικασία να μοιάζει με παιχνίδι, έτσι διώχνει την ανία και μετατρέπει το «πρόβλημα» των παιδιών σε μια ευκαιρία για διασκέδαση.


5)Μαρκαδόρους με καταλήξεις. Γράψτε τις δύσκολες λέξεις μία – μία σε καρτέλες ή σε χαρτόνια δίνοντας έμφαση με μαρκαδόρο στο κομμάτι της λέξης που είναι σημαντικό να θυμηθεί το παιδί. Εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε δακτυλομπογίες ή πλαστελίνη.


6)jenka. Σε κάθε τουβλάκι μπορούμε με το υλικό γραφής που επιλέξαμε να γράψουμε αυτό που μας ενδιαφέρει για να ενισχύσουμε την ορθογραφία. Γραμμένες λέξεις που λείπει ένα γράμμα και πρέπει να το προσθέσει. Πχ. γράφ_


7)Φιδακι. Σε κάθε αριθμό του παιχνιδιού μπορούμε να κολλήσουμε μικρά χαρτάκια που να δίνουν οδηγίες για το τι πρέπει να κάνει ο κάθε παίκτης που "πέφτει" σε αυτό τον αριθμό. Πχ: Να συμπληρώσει το γράμμα που λείπει σε λέξεις πχ. παίζ_, να γράψει τρεις υπαγορευμένες λέξεις με σωστή ορθογραφία. Να ονομάσει πέντε ουσιαστικά/επίθετα/ρήματα.


8)Ζωγραφική. Ζωγραφιστέ αυτό που λέει η λέξη και γράψτε από κάτω τη λέξη. Αν είναι πρόταση ζωγραφίστε τι λέει η πρόταση και γράψτε ανάλογα την πρόταση


9)Χρήση μαγνητικών γραμμάτων. Γράψτε κάποιες δύσκολες λέξεις με μαγνητικά γράμματα μαζί με το παιδί και κολλήστε τες στο ψυγείο, ώστε το παιδί να έχει καθημερινή οπτική επαφή.Καλή διασκέδαση!

Η Ειρήνη Από τον Ιούνιο του 2017 διατηρεί το δικό της blog: http://eidikiagogi-symvoulesgiagoneis.blogspot.com με θέματα που αφορούν το παιδί, τη μάθηση και τον κάθε γονιό.

Share:

3 σχόλια:

  1. Ανώνυμος24/9/18 22:51

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. Ανώνυμος25/9/18 18:04

    Αυτό το σχόλιο αφαιρέθηκε από έναν διαχειριστή ιστολογίου.

    ΑπάντησηΔιαγραφή

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts