Δυναμικά και ο Μ.Ε.Ο.Θ με τα εργαστήρια τους 2018-2019 ~ katarraktisvillage

Δυναμικά και ο Μ.Ε.Ο.Θ με τα εργαστήρια τους 2018-2019



Σε επικοινωνία που είχα με την φίλη μου και πρόεδρο του Μ.Ε.Ο.θ κ Ερμίνα και η κουβέντα έφερε και τα εργαστήρια του συλλόγου, σε ερώτηση μου τι θα κάνετε φέτος; Με έστειλε λιγάκι!! μου λέει θα σου πω σε λίγο και μου στέλνει τα παρακάτω!!

Αγαπητέ φίλε Αστέριε.

Ο Μορφωτικός Εκπολιτιστικός Όμιλος Θυμιανών είναι γνωστός στη Χίο μας για την διοργάνωση της Μόστρας.

 Όμως σαν σύλλογος έχει να επιδείξει μεγάλη δράση και σε άλλους τομείς του πολιτισμού και της παιδείας. 

Μέσα από τα πολιτιστικά εργαστήρια μας φροντίζουμε την πνευματική καλλιέργεια, την δια βίου εκπαίδευση και την ψυχαγωγία των μελών μας και των φίλων μας.

 Επίσης μεγάλο μέλημα του Ομίλου είναι η μεταφορά των ηθών και εθίμων του χωριού μας και της ιστορία μας στην επόμενη γενιά.

 Έτσι για φέτος θα λειτουργήσουν 20 εργαστήρια (Παραδοσιακός χορός, εκμάθηση μουσικών οργάνων, χορωδία ενηλίκων, εργαστήρι Βυζαντινής Μουσικής, εφηβική- παιδική χορωδία & ορχήστρα,, μουσικοκινητική, ζωγραφική, θέατρο , Θεατροκατασκευές , γυμναστική ενηλίκων και παιδική γυμναστική, εργαστήρι «πλέξιμο με βελόνες», εκμάθηση τεχνικής ντεκουπάζ και μεικτές τεχνικές διακόσμησης, επεξεργασία Θυμιανούσικης Πέτρας ) και δράσεις (αιμοδοσία, τμήμα πεζοπορίας, δανειστικό τμήμα Βιβλιοθήκης, εκπαιδευτικά προγράμματα) καθώς και εθελοντικές ομάδες εργασίας ( Ομάδα Μόστρας- Καρναβαλιού και ομάδα λαογραφικού Μουσείου).

 Θα θέλαμε να σταθούμε ιδιαίτερα στα εκπαιδευτικά μας προγράμματα.

 Το πρώτο λέγεται «Πορεία στην ιστορία του χωριού μας» είναι ένα εκπαιδευτικό πρόγραμμα που σαν στόχο έχει να μάθουμε την ιστορία του χωριού μας. Δρόμοι, σοκάκια, μνημεία, ιστορικής σημασίας τόποι, άνθρωποι θα ξετυλίξουν μπροστά μας τα μυστικά τους και θα μας μιλήσουν μέσα από την ιστορία τους. Όλα μέσα από ένα παιχνίδι.

 Το πρόγραμμα απευθύνεται σε παιδιά αλλά και σε όσους νιώθουν παιδιά! Ακολουθεί το εκπαιδευτικό πρόγραμμα φιλαναγνωσίας- παραμύθι  που απευθύνετε σε μικρά παιδιά . Οι μικροί μας φίλοι μυούνται στο χώρο του παραμυθιού, απασχολούνται δημιουργικά και μαθαίνουν να αγαπούν το βιβλίο και τη μελέτη του.



Θα κάνουμε μια αναφορά και στην ομάδα Λαογραφικού Μουσείου. Θεωρούμε ότι η Πέτρα μας, η Μόστρα μας αλλά και ο λαογραφικός πλούτος του χωριού μας είναι πλούσιος και αξίζει να δημιουργηθεί ένας εκθεσιακός χώρος – μουσείο. Ξεκινάμε να μετατρέψουμε τον σύλλογο μας σε ένα πρώτο χώρο έκθεσης μέχρι να βρεθεί χώρος που θα φιλοξενήσει όλο αυτό το πλούτο.



 Προγραμματισμένες δράσεις μας για το φθινόπωρο είναι με το τμήμα πεζοπορίας που θα περιηγηθεί στη κοιλάδα Αγιασμάτων την Κυριακή 14 Οκτωβρίου 2018 και με το τμήμα αιμοδοσίας μας «Άγιοι Ανάργυροι» σε συνεργασία με το τμήμα αιμοδοσίας του Σκυλίτσειου νοσοκομείου που έχουν ορίσει ως μέρα εθελοντικής αιμοδοσίας την Κυριακή 4 Νοεμβρίου 2018 στο χώρο του συλλόγου μας.

Σας αποστέλλουμε το πλήρες πρόγραμμα των πολιτιστικών εργαστηρίων μας για να είστε καλύτερα ενημερωμένοι καθώς και την αφίσα των εργαστηρίων μας και ελπίζουμε σε μελλοντική συνεργασία μας.

Με εκτίμηση

Η Πρόεδρος

Ερμίνα Τάμαρη

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts