5 πράγματα που λατρεύουμε (σ)τα Χριστούγεννα ~ katarraktisvillage

5 πράγματα που λατρεύουμε (σ)τα Χριστούγεννα

Τα Χριστούγεννα πλησιάζουν!!! Η χαρά μου όπως κάθε χρόνο είναι πολύ μεγάλη!!! Φέτος λοιπόν αποφάσισα να στολίσω το  δέντρο και το σπίτι μου νωρίτερα από κάθε άλλη χρονιά. Με είχε πιάσει μια ανυπομονησία περίεργη, ούτε μωρό παιδί να ήμουν δεν θα είχα τόση... Αφού λοιπόν ετοίμασα τα πάντα και έκανα το σπίτι μου ένα βήμα πριν το τσίρκο, άναψα τα λαμπάκια στο Χριστουγεννιάτικο δέντρο και χάθηκα για πολλή ώρα στο φως τους.

Υπάρχουν πολλοί τύποι ανθρώπων και πολλά συναισθήματα που μπορεί να προκαλέσει αυτή η γιορτή. Μια κατηγορία είναι οι μελαγχολικοί τύποι: αυτοί που κάνουν τον απολογισμό όλης της χρονιάς και σκέφτονται τι κέρδισαν, τι έχασαν, τι θα ήθελαν να τους συμβεί το νέο χρόνο.
Υπάρχουν οι άνθρωποι που δεν ασχολούνται καθόλου μα τα Χριστούγεννα γιατί δεν τους προκαλεί κανένα συναίσθημα, ούτε αρνητικό ούτε όμως θετικό. Τέλος υπάρχει και αυτή η κατηγορία (στην οποία ανήκω κι εγώ) που νιώθουν μεγάλη χαρά και αισιοδοξία. Με αυτή λοιπόν την κατηγορία αποφάσισα να ασχοληθώ σήμερα. Θα σας αποκαλύψω λοιπόν τι είναι αυτό που λατρεύουμε στα Χριστούγεννα. 


Ας πάρουμε τα πράγματα απ' την αρχή!!! 

Ο καιρός παγώνει και το τζάκι ανάβει. Από μόνη της αυτή η διαδικασία αλλάζει αμέσως την ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι. Αυτή η φλόγα σε βοηθάει να ονειροπολήσεις κρατώντας στο χέρι σου οτιδήποτε ζεστό. Από ένα απλό καφέ ως την υπέροχη σοκολάτα με γεύση καραμέλα. Όταν δε ακούς και απ' έξω τον αέρα ή τη βροχή εύκολα μπορείς να πιστέψεις πως είσαι μέρος ενός σκηνικού Χριστουγεννιάτικης ταινίας!!!

Στη δεύτερη θέση θα βάλω το στολισμό του σπιτιού. Ειδικά για τους γονείς που έχουν τριγύρω τα παιδιά τους να παίζουν δίπλα στο  δέντρο, να τραγουδούν αλλά και να τσακώνονται για το ποιος  θα βάλει τα περισσότερα στολίδια. Φυσικά δε 
γίνεται να εξαιρέσουμε τα ερωτευμένα ζευγαράκια παντρεμένα ή μη, αυτούς που είναι μόνοι τους αλλά έχουν τρελή διάθεση για στόλισμα... εννοείται τους αγαπημένους παππούδες και γιαγιάδες που με την υπέροχη συντροφιά των εγγονιών τους δίνουν άλλη διάσταση στο όλο θέμα.


Για φέτος στην τρίτη θέση θα αφήσω τα γλυκά!!! 
Το σπίτι μοσχοβολάει κανέλα, γαρίφαλο, βανίλια και μαστίχα Χίου... αυτό σηματοδοτεί την ύπαρξη υπέροχων γλυκών πάνω στον πάγκο ή πάνω στο τραπέζι.  Κουραμπιέδες, δίπλες, μελομακάρονα, βασιλόπιτες και κουλουράκια είναι μόνο κάποια απ' τα καλούδια της νοικοκυράς!!!Αυτή είναι η κατάλληλη εποχή να το παρακάνουμε, έχοντας κάθε δικαιολογία, αφού το πολύ φαγητό το  επιβάλλουν οι μέρες! Βέβαια τα αποτελέσματα που φέρνει το "φάγωμα" των γλυκών, τα έξτρα κιλά δηλαδή, δεν αρέσουν σε κανέναν, αλλά εκείνη τη στιγμή κανένας δεν νοιάζεται...

Στην τέταρτη θέση θα βάλω τις ταινίες που προβάλλονται αυτή την εποχή!!! Τα Χριστούγεννα η τηλεόραση παίζει απ' το πρωί ως το βράδυ Χριστουγεννιάτικες ταινίες... απ' τον σκρούτζ και το πνεύμα των Χριστουγέννων μέχρι το κλασσικό πλέον "Μόνος στο σπίτι". Θυμάμαι, κάθε χρόνο περίμενα να δω αυτές τις ταινίες. Μπορούσα να ξυπνήσω απ' τις 7 το πρωί ή να κοιμηθώ αργά το βράδυ όταν έπαιζε κάποια απ' τις αγαπημένες μου ταινίες. Βεβαίως είμαστε εν αναμονή και των νέων ταινιών που πρόκειται να βγουν. 


Για το τέλος άφησα αυτή την εορταστική ατμόσφαιρα και τα δώρα. Όλη η πόλη στολίζεται και βάζει τα γιορτινά της, όπως κι εμείς οι άνθρωποι βάζουμε τη γιορτινή μας διάθεση. Έχουμε τη διάθεση να προσφέρουμε... άλλοι φανερά, άλλοι κρυφά, κάποιοι πολλά και κάποιοι λιγότερα πάντως όλοι κάτι προσφέρουμε. Καλό βέβαια θα ήταν να μην το θυμόμαστε μόνο τις γιορτινές μέρες, αλλά εντάξει σήμερα δεν θα γκρινιάξω. Το πνεύμα των Χριστουγέννων μπαίνει μέσα μας και μας κάνει καλύτερους ανθρώπους. 

Όπου κι αν επιλέξετε είστε φέτος τα Χριστούγεννα χαρείτε τα όπως τότε που ήσασταν παιδιά!!!

"Τα Χριστούγεννα είναι μια γέφυρα. Χρειαζόμαστε γέφυρες, καθώς ο ποταμός του χρόνου γίνεται παρελθόν. Τα Χριστούγεννα θα πρέπει να σημάνουν την δημιουργία ευτυχισμένων ωρών για το αύριο και να αναγεννήσουν εκείνες του χθες". 
                                                                                                Gladys Taber.

Aπ' την blog owner του ηλεκτρονικού περιοδικού A woman's Life Σοφία Σάντα





Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts