Οι εκπλήξεις στο Μουσικό Εργαστήριο Νέων Χίου συνεχίζονται. ~ katarraktisvillage

Οι εκπλήξεις στο Μουσικό Εργαστήριο Νέων Χίου συνεχίζονται.


Οι εκπλήξεις στο Μουσικό Εργαστήριο Νέων Χίου συνεχίζονται.

Στο 4ο μάθημα και το τελευταίο για το 2018 είχαμε την χαρά να έχουμε μαζί μας δυο υπέροχους ανθρώπους που η λάμψη στη ματιά τους καθρεφτίζει τον πλούτο της ψυχής τους. Τον κ Ιορδάνη Κουζηνόπουλο και τον κ Γιάννη Πλαγιαννάκο

Ο Ιορδάνης Κουζηνόπουλος γεννήθηκε στην Αθήνα. Σπούδασε Μουσικές Επιστήμες (εθνομουσικολογία) στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών του Ιονίου Πανεπιστημίου, Βυζαντινή Μουσική, θεωρητικά της ευρωπαϊκής μουσικής και πιάνο στο Ωδείο Αθηνών και λαϊκά παραδοσιακά όργανα (Λαούτο, Ταμπουρά και Ούτι) στο Εθνικό Ωδείο. Διδάσκει Ελληνική Παραδοσιακή Μουσική, Λαούτο και Ταμπουρά στο Μουσικό Σχολείο Ιλίου. Ώς μουσικός έχει συμμετάσχει σε μεγάλο αριθμό συναυλιών στην Ελλάδα και στο εξωτερικό.

Ο Γιάννης Πλαγιαννάκος γεννήθηκε στην Αθήνα το 1965. Ασχολείται επαγγελματικά με τη μουσική από το 1990 και έχει συμμετάσχει σε πολλές ηχογραφήσεις και εμφανίσεις που καλύπτουν ένα ευρύ μουσικό φάσμα. Βασικό στέλεχος της ορχήστρας Τακιμ που θεωρούνται το σημαντικότερο σχήμα σήμερα, που ταξιδεύει την παραδοσιακή και όχι μόνο μουσική μας στις νεότερες γενιές, με φρέσκια ματιά και σύγχρονο ήχο. Το ρεπερτόριό τους περιέχει στοιχεία από την κοινή παράδοση της Ελλάδας, της ανατολικής Μεσογείου και των Βαλκανίων. Ο ήχος τους θα μπορούσε να περιγραφεί ως η αναβίωση του ήχου των παλιών πόλεων όπως η Σμύρνη, τα Ιωάννινα, η Πρέβεζα και η Κωνσταντινούπολη. Επί σκηνής, δημιουργούν ένα ταξίδι στο χρόνο και στις εποχές, με κομμάτια μέσα από τον πλούτο της παράδοσής μας.

Ο κ Γιάννης έτσι για την ιστορία πριν λίγες μέρες έπαιζε με την Ελευθερία Αρβανιτάκη και τους ΤΑΚΙΜ στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης σε μία μοναδική συναυλία, σε σύμπραξη με την εξαιρετική Συμφωνική Ορχήστρα Νέων του Μεγάρου Μουσικής Θεσσαλονίκης.


 Εμείς πάλι τους απολαύσαμε στου Aιγαίου τα blues που μας ταξίδεψαν το Σάββατο στο Οdyssey wine bar!
 Και την Κυριακή, είχαμε τη χαρά να είναι στο μουσικό εργαστήρι μας όπου οι δύο σπουδαίοι καλλιτεχνικές φυσιογνωμίες,  μίλησαν στα νέα παιδιά για το σπουδαίο ταξίδι της μουσικής.. 

Ιορδάνης Κουζηνόπουλος (Iordanis Kouzinopoulos), Γιάννη Πλαγιαννακο & Isidoros Challioris σας ευχαριστούμε!!



Ο κύκλος μαθημάτων της Χρονιάς έκλεισε και ανανεώνουμε το ραντεβού μας στης 20 Ιανουαρίου!


Δείτε τι μας είπαν οι δυο σπουδαίοι καλλιτέχνες και ακούστε και μερικά τραγουδάκια από την πρόβα των παιδιων!


Και κλείνοντας,
ο Δάσκαλος Θεολογος Μιχελής:  
Εύχομαι μέσα απ' τη καρδιά μου σε όλα τα παιδιά του Μουσικού Εργαστηρίου Νέων Χίου και στις οικογένειές τους, χρόνια πολλά με υγεία και χαμόγελα.

 Με το καλό το νέο έτος!


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts