Η χαρά των Χριστουγέννων μέσα απ' τα παιδικά μάτια!!! ~ katarraktisvillage

Η χαρά των Χριστουγέννων μέσα απ' τα παιδικά μάτια!!!

Δεν θυμάμαι αν όταν ήμουν κι εγώ παιδάκι έστελνα γράμματα στον Αϊ Βασίλη. Έχω την εντύπωση πως δεν μπήκα ποτέ σ' αυτή τη διαδικασία. Άλλωστε ο μύθος του  Αϊ Βασίλη καταρρίφθηκε πολύ νωρίς για μένα. Ήμουν, θυμάμαι, μόλις 8 χρονών όταν ο αγαπημένος μου ξάδελφος (Χρήστος) μου αποκάλυψε αυτό το μυστικό. Η αλήθεια είναι ότι δεν στεναχωρήθηκα καθόλου. Με ένα απλό "το ξέρω" η συζήτησή μας γι' αυτό το θέμα άρχισε και τελείωσε εκεί.
Αυτό που με σιγουριά μπορώ να σας πω είναι πως  μου άρεσε πολύ όταν άκουγα τους συμμαθητές μου, μετά τις διακοπές των Χριστουγέννων, να διηγούνται πως μπήκε σπίτι τους ο  Αϊ Βασίλης και άφησε τα δώρα του κάτω απ' το δέντρο. Θεωρούσα πάντα ότι αυτό το "παραμύθι"που διαιώνιζαν οι γονείς ήταν πολύ γλυκό και τρυφερό.

Σαν θεία που είμαι καλλιέργησα κι εγώ αυτόν τον όμορφο μύθο για τις ανιψιές μου. Απ' όταν το Μαρουλάκι μας ήταν 2-3 χρονών μαζί με τους γονείς της καλλιεργούσαμε πάντα ένα κλίμα αναμονής για το Χριστουγεννιάτικο ερχομό του  Αϊ Βασίλη στο σπίτι. Βάζαμε μπισκοτάκια και γάλα, πάνω στο τραπεζάκι στο σαλόνι, ακριβώς δίπλα στο δέντρο κι όταν η ώρα πήγαινε 12:01 μαζί με τα χρόνια πολλά και τις ευχές φροντίζαμε πάντα να εξαφανίσουμε τα κουλουράκια, να αδειάσουμε το ποτήρι με το γάλα και φυσικά να τοποθετήσουμε προσεκτικά τα δώρα κάτω απ' το δέντρο. Αμέσως μετά πηγαίναμε όλοι μαζί στο σαλόνι και η χαρά της Μαρίας μας που έλειπαν τα κουλουράκια και το γάλα ήταν πολύ μεγάλη.

Τώρα που το Μαρουλάκι μας μεγάλωσε και έμαθε να γράφει αποφάσισε να γράψει γράμμα στον Αϊ Βασίλη μόνη της και να του εξηγεί πόσο καλό παιδί ήταν όλο το χρόνο και τι ήθελε να της φέρει. Μαζί με τα δικά της έγραφε και της αδελφούλας της (Γιωργίας), μιας κι εκείνη είναι πολύ μικρή και δεν ξέρει να γράφει ακόμα. Η χαρά της μόλις τελειώνει το γράμμα είναι πολύ μεγάλη. Τα ματάκια της λάμπουν και ένα πλατύ χαμόγελο είναι ζωγραφισμένο στο προσωπάκι της. Βέβαια για να ολοκληρωθεί αυτή η "σεμνή τελετή" πρέπει να πάμε το γράμμα αυτό στο ταχυδρομείο. Φυσικά και έδωσε η ίδια στην υπάλληλο του ταχυδρομείου το γράμμα για να είναι σίγουρη πως δεν θα γίνει κανένα λάθος.
Το τι ακριβώς γράφει στο γράμμα αυτό δεν θα σας το αποκαλύψω, αλλά είμαι σίγουρη ότι αν έχετε παιδιά ή ανίψια θα ξέρετε ήδη. Ένα μόνο θα σας πω: ότι είναι πολύ όμορφα, πολύ αθώα, πολύ τρυφερά, λίγο πονηρά και πολύ μα πολύ ξεκαρδιστικά αυτά τα γράμματα.
Φέτος θα είναι η πρώτη φορά που θα στείλω κι εγώ γράμμα στον Αϊ Βασίλη. Η ζωή είναι πολύ σοβαρή από μόνη της, εκμεταλλευθείτε κάθε ευκαιρία που σας δίνεται να ζήσετε κι εσείς τη μαγεία.

                   Καλά Χριστούγεννα με υγεία και πολλά χαμόγελα!



                                                                                                        Σοφία Σάντα A woman's Life

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts