Διήμερο Παρουσίασης Συνόλων Μουσικού Σχολείου Χίου ~ katarraktisvillage

Διήμερο Παρουσίασης Συνόλων Μουσικού Σχολείου Χίου


«Η μουσική είναι τελετή αποκάλυψης απαιτεί αθωότητα και μνήμη. Η μουσική είναι ασκήσεις με στόχο την αποκάλυψη». Μάνος Χατζιδάκις


Μια τέτοια τέχνη επιχειρεί, μέσα από πολλές και προφανείς σήμερα αντιξοότητες, να εντάξει μέσα στην παιδευτική διαδικασία το Μουσικό Σχολείο.

 Μια τέχνη που βοηθά τον άνθρωπο να καλλιεργεί ηθικές αξίες: που γοητεύει, διδάσκει τον ρυθμό και την αρμονία, εκφράζει και «αποκαλύπτει», όπως υπογραμμίζει κι ο Μάνος Χατζιδάκις.

 Που μεταγγίζει, εν τέλει, ιδανικά απαραίτητα για μια ουσιαστική παιδεία.

Καθημερινά στο Μουσικό Σχολείο προσπαθούμε να θέσουμε τις βάσεις και να χαράξουμε τους δρόμους που θα κάνουν τους νέους ανθρώπους κοινωνούς μιας τέτοιας παιδείας: αποστολή κάθε άλλο παρά απλή μέσα στις συνθήκες που επιφυλάσσουν οι σύγχρονοι καιροί και ιθύνοντες για το σημερινό σχολείο, αλλά που αξίζει αναμφίβολα κάθε κόπο και θυσία. 

Η γιορτή μας γίνεται επομένως μία πρώτης τάξεως ευκαιρία να εκτεθούμε, ν' «αποκαλυφθούμε» κι εμείς: στο διήμερο εκδηλώσεων ελπίζουμε να σας δώσουμε την δυνατότητα να αντιληφθείτε την αναγκαιότητα των Μουσικών σχολείων, αποκτώντας μια πιο σφαιρική γνώση για το έργο και την πολυεπίπεδη προσφορά τους.


Εκ μέρους της εκπαιδευτικής κοινότητας
του σχολείου
Ο διευθυντής  του σχολείου Αναστάσιος Κουτσοδόντης


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts