Νονοί ήρθε το Πάσχα! μια τρελή ιδέα! ~ katarraktisvillage

Νονοί ήρθε το Πάσχα! μια τρελή ιδέα!

Αγαπημένοι μου νονοί έφτασε και πάλι το Άγιο Πάσχα!!! Μαζί λοιπόν με τα κουλουράκια και τα κόκκινα αυγά ήρθε η ώρα να σκεφτούμε για ακόμα μια φορά τα βαφτιστήρια μας!!!
 Φυσικά το πρώτο που μας έρχεται στο μυαλό είναι η λαμπάδα με τα ρουχαλάκια ή τα παπούτσια.

Εντάξει... λογικό ακούγετε!!!

Πάμε όμως μαζί να δούμε 4 τρόπους  που μπορούμε να περάσουμε με τα βαφτιστήρια μας ένα ακόμη υπέροχο και δημιουργικό Πάσχα!!!

Πασχαλινά Κουλουράκια:

Δεν υπάρχει τίποτα πιο όμορφο για ένα νονό απ' το να περνάει χρόνο με τα βαφτιστήρια του! Ξεκινώντας λοιπόν ας μπούμε στην κουζίνα κι ας αρχίσουμε να πλάθουμε τα παραδοσιακά πασχαλινά κουλουράκια.

Όλος ο χώρος μας θα γεμίσει από παιδικές φωνούλες και γέλια!!!
Σίγουρα η ζύμη θα βρίσκεται παντού... πάνω στα ρούχα τους, στον πάγκο, ακόμα και στο πάτωμα.  Ίσως τα κουλουράκια να μην είναι ομοιόμορφα φτιαγμένα...ίσως να μην είναι καν νόστιμα...το σίγουρο όμως είναι ότι θα έχουμε διασκεδάσει όλοι πάρα πολύ!!!!
Η κουζίνα μας θα μοσχοβολήσει βανίλια και το τελικό αποτέλεσμα θα μας μείνει αξέχαστο!!!

Τσουρέκι και αυγά!


Μιας και βρισκόμαστε στην κουζίνα και πριν βγούμε από 'κεί καλό θα ήταν να τελειώσουμε με όλες μας τις παρασκευές. Ήρθε η ώρα λοιπόν να βάψουμε τα αυγά μας!
Εντάξει, στο βάψιμο δεν μπορούμε να κάνουμε και πολλά πράγματα, αλλά μπορούμε να δώσουμε τα ήδη βαμμένα αυγά στα βαφτιστήρια μας για να τα γυαλίσουν πολύ προσεκτικά αλλά και να κολλήσουν επάνω αυτοκόλλητα. Αμέσως μετά, μιας κι αυτή η διαδικασία δεν διαρκεί πολύ, μπορούμε να φτιάξουμε και ένα τσουρέκι... Γνωρίζω καλά πως η παρασκευή του τσουρεκιού είναι μια διαδικασία πολύ μπελαλίδικη που χρειάζεται μεγάλη μαεστρία, αλλά για τα παιδιά πιστέψτε με είναι το ίδιο διασκεδαστικό!!! Ζύμη να 'ναι...κι ότι να 'ναι...

Πασχαλινές Κατασκευές!


Άλλη μια δραστηριότητα που θα είναι πολύ διασκεδαστική  για μας και τα βαφτιστήρια μας είναι η κατασκευή πασχαλινών καρτών και ζωγραφιών.
Το μόνο που χρειαζόμαστε είναι χαρτόνια, ψαλίδια, χρώματα, κόλλα και αρκετή φαντασία!
Με τις δημιουργίες αυτές θα μπορέσουμε να στολίσουμε όλο το σπίτι δημιουργώντας έτσι μια ακόμη πιο ζεστή ατμόσφαιρα!!!



Ώρα για την λαμπάδα!!

Έφτασε λοιπόν η  αγαπημένη ώρα όλων των παιδιών! Είναι καιρός να διαλέξουμε λαμπάδα! Είμαι σίγουρη ότι όλα τα παιδάκια θα επέλεγαν μια λαμπάδα που θα συνοδευόταν από ένα υπέροχο παιχνίδι...και είναι απολύτως λογικό! Καλό θα ήταν θεωρώ φέτος το Πάσχα να μιλήσουμε στα βαφτιστήρια μας και για τις λαμπάδες εκείνες, με την αγορά των οποίων μπορούμε να  βοηθήσουμε κάποια άλλα παιδάκια, όπως π.χ με τις λαμπάδες από το "Χαμόγελο του Παιδιού", της "Κιβωτού του Κόσμου", της ΕΛΕΠΑΠ κ.α





 Καλό Πάσχα!!!


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts