Η 19η Μαΐου στην Χίο εκδηλώσεις! ~ katarraktisvillage

Η 19η Μαΐου στην Χίο εκδηλώσεις!

Η 19η Μαΐου, έχει καθιερωθεί από την ελληνική πολιτεία ως Ημέρα Μνήμης της Γενοκτονίας των Ελλήνων του Πόντου. Δυστυχώς, ακόμα περιμένουμε και απαιτούμε η Γενοκτονία των Ποντίων να αναγνωριστεί από την παγκόσμια κοινότητα.
 Μόνο τότε θα βρουν δικαίωση όλοι εκείνοι που δολοφονήθηκαν και εκτοπίστηκαν από τις πατρίδες τους και όλη η Ποντιακή κοινότητα, η οποία 100 χρόνια μετά, παραμένει λαβωμένη στην ψυχή και ξεριζωμένη από τη μακραίωνη ιστορία της. Χρέος όλων μας είναι να μην αφήσουμε το ζήτημα αυτό να ξεχαστεί.

Σας έχω ετοιμάσει και ένα βίντεο με τις εκδηλώσεις του Συλλόγου Ποντίων Χίου.

Θα ακούσετε δύο ομιλίες από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Χίου, Αναστάσιο Σαλπιγγίδη τον Σαράντο Κωστίδη χοροδιδάσκαλο του συλλόγου μας, το μοιρολόι του Πόντου από την φίλη μας Θάλεια Χατζηδαμιανού, και χορούς.

Λυπάμαι μόνο που λίγος ήταν ο κόσμος που μας τίμησε. Αλλά όπως έχει δείξει και η Ιστορία οι Πόντιοι δεν ξεχνούν!!

Eπίκαιρη ομιλία από τον Πρόεδρο του Συλλόγου Ποντίων Χίου, Αναστάσιο Σαλπιγγίδη.


Κυρίες και Κύριοι,

Η σημερινή ημέρα είναι μια ιδιαίτερη ημέρα για εμάς τους Ποντιακής καταγωγής Έλληνες Χαίρομαι για την παρουσία σας εδώ αποδεικνύει» ότι η 19η Μαΐου είναι ιδιαίτερη

ημέρα για όλους τους Έλληνες

Έναν περίπου αιώνα μετά το φρικτότερο των εγκλημάτων τη Γενοκτονία των

προγόνων ας από τους Νέότουρκους και τον Κεμάλ Πασά. συνεχίζουμε να

διεκδικούμε το δικαίωμα μας στη μνήμη. Την διεθνή αναγνώριση Γενοκτονίας του

Ποντιακού Ελληνισμού

Λέγεται ότι το τελικό στάδιο μιας Γενοκτονίας είναι η άρνηση της. Με την παρουσία

μας σήμερα εδω καταδεικνύουμε ότι δεν ξεχνούμε, ότι δεν μπορούμε να ξεχάσουμε.

353.000 αθώα θύματα, 353,000 ψυχές που χάθηκαν και απάνθρωπα. δε μας

επιτρέπουν να ξεχάσουμε Η βάναυση και βίαιη διακοπή της συνέχειας ενός λαού - Γενοκτονία, το υπέρτατο

των εγκλημάτων παραμένει σήμερα, εν έτη 2019, όχι απλά ατιμώρητο αλλά και μη αναγνωρισμένο από την Διεθνή Κοινότητα. Σήμερα το ζήτημα της διεθνούς αναγνώρισης της Γενοκτονίας 353,000 Ελλήνων του Πόντου παραμένει επίκαιρο όσο ποτέ άλλοτε. Η αναγνώριση είναι το ηθικό χρέος του σήμερα στους προγόνους μας, αλλά και καθήκον /ίο τις γενιές που έρχονται.

Σήμερα δεν ζητούμε την αναγνώριση της Γενοκτονίας ως μέσο τιμωρίας των

εγκλημάτων του Τούρκικου κράτους δεν αποζητούμε την ταπείνωση του, Ζητούμε την αλήθεια που θα λειτουργήσει λυτρωτικά και στην ίδια την Τουρκία και τον λαό της.

Σε κάθε ενέργεια που προσβάλλει την αξιοπρέπεια μας ως πολιτισμένων ανθρώπων. Πιστεύουμε στις δημοκρατικές αρχές και τη δημοκρατία. Η Διεθνής κοινότητα θα πρέπει επιτέλους να αντιδράσει.

Εμείς οι Πόντιοι, που ζήσαμε την αιματηρή γενοκτονία από τους Νεότουρκους, την έξοδο από την φυσική μας πατρίδα, τις σταλινικές διώξεις, τα ανταγωνιστικά σύνδρομα των κοινωνιών, τις διαχρονικές επιχειρήσεις αφομοίωσης και υποβάθμισης της πολιτισμικής μας κληρονομιάς, συνεχίζουμε υπεύθυνα και περήφανα τη δύσκολη πορεία μας στην ιστορία.

Φέτος συμπληρώνονται 100 χρόνια από τα αποτρόπαια αυτά εγκλήματα και ο Ποντικός Ελληνισμός συνεχίζει να στέκεται όρθιος, τιμώντας τη μνήμη του Ποντιακού Ελληνισμού. Δεσμευόμαστε να συνεχίσουμε τον Αγώνα. Αυτό μας επιβάλλει η ιστορία, αυτό μας επιβάλλει ο πολιτισμός μας, αυτό μας επιβάλλουν 353,000 ψυχές που μας κοιτούν από ψηλά και απαιτούν δικαίωση.

Σας ευχαριστώ πολύ.



















 




Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts