8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής Πάτμου! (Φωτογραφίες από την εκδήλωση) ~ katarraktisvillage

8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής Πάτμου! (Φωτογραφίες από την εκδήλωση)

Και κάποια στιγμή μες τον χειμώνα σου λέει ο δάσκαλος , με λίγη ακόμα μελέτη!!!  θα είμαστε έτοιμοι να πάμε τα παιδιά στο Φεστιβάλ της Πάτμου!!

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομαΠρώτη σκέψη τι εννοεί ο ποιητής;;; και για να μην σας τα πολυλογώ με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε το 8ο Φεστιβάλ Παραδοσιακού Χορού & Μουσικής Πάτμου, το οποίο διεξήχθη οπό την Παρασκευή 6 έως την Κυριακή 8 Σεπτεμβρίου 2019. στο εξαιρετικής ομορφιάς υπαίθριο αμφιθέατρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης.

Ντόπιοι και επισκέπτες είχαν την ευκαιρία να θαυμάσουν 10 χορευτικές ομάδες από όλη την Ελλάδα, οι οποίες παρουσίασαν επί σκηνής τον πλούτο της πολιτισμικής και της μουσικοχορευτικής τους παράδοσης, με τη συνοδεία  μουσικών της ελληνικής παραδοσιακής μουσικής. 

Το μουσικοχορευτικό οδοιπορικό ξεκίνησε από την Χίο την Σάμο τη Θεσσαλία τον Πόντο και πέρασε από την Προποντίδα την Ανατολική Ρωμυλία  την Φλώρινα την Πελοπόννησο την Πάρο και την Πάτμο.

 30 μουσικοί και 194 χορευτές  μάγεψαν τους θεατές στο κατάμεστο αμφιθέατρο του Ιερού Σπηλαίου της Αποκάλυψης..

Το Φεστιβάλ άνοιξε με το Μουσικό Εργαστήρι Νέων Χίου. 
Δεκαέξι  παιδιά ηλικίας 13 έως 17 ετών, με υπεύθυνο εγχόρδων τον κ Σταύρο Παπασταυρου   και μαέστρο τον κ θεολόγο Μιχελλή, εντυπωσίασαν με την μουσική τους και απέσπασαν τις ποιο θερμές κριτικές.

 Η έκπληξη της βραδιάς ήταν ότι μαζί  με τα παιδιά τραγούδησε η εξαιρετική ερμηνεύτρια Μαρία Αναματερού.

 {{Φέτος, στην ενότητα «Πάτμος Αειθαλής Πολιτισμική Κληρονομιά», το επο­νομαζόμενο «Τραπέζι Των Γενεών» πλαισίωσε η οικογένεια Γραμματικού - Τσούμπου, οι οποίοι μας χάρισαν συγκινητικές στιγμές με την ερμηνεία τους, ενώ παράλληλα τιμήθηκαν για την προσφορά τους στη μουσική παράδοση του τόπου.

Το Φεστιβάλ συνδιοργανώθηκε από το Πνευματικό Κέντρο Δήμου Πάτμου και την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου, με την υποστήριξη της Ιε­ράς Μονής Αγ. Ιωάννου του Θεολόγου Καλλιτεχνικοί υπεύθυνοι του Φεστιβάλ είναι η Μαρία Μιχελλή και ο Θεολόγος Μιχελλής, οι οποίοι οργάνωσαν, επιμελήθηκαν και συντόνισαν την τριήμερη εκδήλωση.- από το Νήσος Πάτμος Free Press}}

 Η παρουσίαση έγινε από τον κ Αριστείδη Μιαούλη, ο οποίος  πραγματικά εντυπωσίασε με τα λεγόμενα του, απίστευτες περιγραφές!!


Στην Τελετή λήξης του Φεστιβάλ, βραβεύτηκε για την προσφορά του στην μουσικοχορευτική παράδοση της Πάτμου, ο γνωστός και αγαπητός σε όλα τα Δωδεκάνησα και όχι μόνο, Χριστόδουλος Φέγγαρος. Με μια ιστορία μεγάλη στο μουσικό χορευτικό κομμάτι.


Και για να κλείσω θα πω και εγώ ένα μεγάλο ευχαριστώ, σε όλα τα παιδιά που συμμετείχαν στα χορευτικά, είδαμε πράγματα που θα μας μείνουν αξέχαστα, είδαμε φιγούρες που μας τρέλαναν, είδαμε την αγάπη σας για την παράδοση, είδαμε τα χαμόγελα σας πάνω στην σκηνή, είδαμε τους μεγάλους να δίνουν μεγαλύτερη προσοχή στους μικρούς , είδαμε την αγάπη σας για το μουσικό εργαστήρι και μας κάνατε να νιώσουμε πολύ ωραία σαν γονείς συνοδοί, άσχετα την κούραση και την ευθύνη των 13χρόνων και 15χρόνων,  είδαμε το μεράκι σας και πιστέψτε με μας κάνατε καλύτερους.

Επίσης μεγάλη μου χαρά που γνώρισα τα ποντιάκια μου από την Νάουσα!

Τα συναισθήματα ανάμικτα  !! έχω μπερδέψει λίγο το blogging  με τα συναισθήματα του γονιού, αλλά δεν με απασχολεί!! Απολαύστε τις φωτογραφίες και έρχεται και βιντεακι !!

Επάξια τα παιδιά τίμησαν το Νησί της Χίου!

Τα σχήματα που έλαβαν μέρος στο φεστιβάλ είναι:

-   Μουσικό Εργαστήρι Νέων Χίου 

-  Πολιτιστικός Σύλλογος Θεσσαλών Φυλής«Ο Ρήγας Φεραίος»

-   Λύκειο των Ελληνίδων Παράρτημα Σάμου

-   Εκπολιτιστικός Σύλλογος Γομοστού Αχαΐας

-   Σύλλογος Προσφύγων Ανατολικής Θράκης Αγίας Τριάδας 

-    Πολιτιστικός Σύλλογος Ροδοχωρίου «Οι Κομνηνοί»

-  Πολιτιστικός Σύλλογος Πύλου

-   Χορευτικός Τομέας Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου

-   Σχολή Χορού «Το Αλώνι» Ανατολική Ρωμυλία 

-    Λαογραφικός ΧορευτικόςΌμιλος Θεσσαλονίκης 

-   Σωματείο Ελληνικών Παραδοσιακών Χορών «Λυγκηστές»






































































































































































































































































































































Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts