Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Βλαδίμηρου Κοκκινάκη, Έλληνα ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης ~ katarraktisvillage

Έγιναν τα αποκαλυπτήρια της προτομής του Βλαδίμηρου Κοκκινάκη, Έλληνα ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης

Περήφανος πρέπει να είναι ο καλός μας φίλος Δημήτρης Κοκκινάκης, ο Μέτρ της πασίγνωστης καραμέλας dyo dyo στην Χίο , και επίσης πρόξενος της Ιταλίας!
Μιας και η συγγένεια είναι κάτι αξιοθαύμαστο της οικογένειας Κοκκινάκη.

Τα αποκαλυπτήρια της προτομής του ελληνικής καταγωγής πιλότου και ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης Βλαδίμηρου Κοκκινάκη, στολίζει από την Πέμπτη 25 Ιουνίου 2020, την πόλη Ανάπα της Νότιας Ρωσίας και συγκεκριμένα το χώρο του αεροδρομίου, μια ιστορική αποικία των Ελλήνων στον Εύξεινο Πόντο.
Μάλιστα εδώ και ένα χρόνο το αεροδρόμιο της Ανάπας, μετά από διαδικτυακή ψηφορορία, ονομάστηκε σε αεροδρόμιο «Βλαδίμηρος Κοκκινάκης», φέροντας την υπογραφή του Προέδρου της Ρωσίας Βλ. Πούτιν.
ANAPA.ROSIA.KOKKINAKHS.25.6.2020 3


Αξίζει να σημειώσουμε ότι στη συλλογική μνήμη των κατοίκων της Σοβιετικής Ένωσης ο Βλαδίμηρος Κοκκινάκης, με καταγωγή από τη Χίο αλλά και τα Χανιά, ως ήρωας, αφού είχε πιλοτάρει 62 διαφορετικούς τύπους αεροσκαφών, κατέχοντας μάλιστα 22 παγκόσμια ρεκόρ. Στη διάρκεια του Δεύτερου Παγκόσμιου Πολέμου, κατάφερε να συνδυάσει το έργο του πιλότου δοκιμών, με αυτό του επικεφαλής της υπηρεσίας δοκιμών πτήσεων της Σοβιετικής Αεροπορίας.

Ο Βλαδίμηρος Κοκκινάκης, έκανε πτήσεις μέχρι και την ηλικία των 60 χρόνων και πήρε δύο φορές τον τίτλο του Ήρωα της Σοβιετικής Ένωσης για δοκιμές πτήσεων. Κατέκτησε επίσης έξι φορές το βραβείο Λένιν και τέσσερις φορές το αστέρι του Κόκκινου Στρατού, καθώς και άλλες πολλές διακρίσεις.


Κατά τη διάρκεια της τελετής των αποκαλυπτηρίων της της προτομής του Βλαδίμηρου Κοκκινάκη χαιρετισμό απηύθην εκπρόσωποι των αρχών, αλλά και των Ελλήνων της περιοχής.


Γραπτό χαιρετισμό απηύθυνε και ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών κοινοτήτων στη Ρωσία, Ιβάν Σαββίδης.

ANAPA.ROSIA.KOKKINAKHS.25.6.2020 5                 


ANAPA.ROSIA.KOKKINAKHS.25.6.2020 1


Ευχαριστούμε τους φίλους μας του efxinospontos.gr για την ειδοποίηση!

Και για όποιον γνωρίζει και Ρώσικα εδώ


 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts