Οι χρεωστικές κάρτες, οι πιστωτικές κάρτες και το (ATM) ~ katarraktisvillage

Οι χρεωστικές κάρτες, οι πιστωτικές κάρτες και το (ATM)

Καλός..... ζούμε σε μια εποχή όπου η τεχνολογία επηρεάζει κάθε πτυχή της καθημερινής μας ζωής.

 Η τεχνολογία έχει επηρεάσει τον τρόπο με τον οποίο προσεγγίζουμε τα πράγματα, πώς κάνουμε τα πράγματα, πώς συνεργαζόμαστε με διαφορετικούς ανθρώπους, πώς δημιουργούνται τα πράγματα κ.λπ. 

Η αλλαγή των χρηματοοικονομικών υπηρεσιών λόγω της τεχνολογίας είναι αξιοσημείωτος. 

Οι άνθρωποι και οι οργανισμοί είναι υποχρεωμένοι (έχουν υποχρεωθεί θα το έλεγα ποιο απλά)  να εγκαταλείψουν τις συνήθεις νομισματικές πρακτικές και να ακολουθούν ευέλικτους, ευφάνταστους τρόπους για να αντιμετωπίσουν και να παραμείνουν μπροστά από τον ανταγωνισμό. 

Επίσης αλλάξαμε τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα οικονομικά μας προς το καλύτερο, λένε..

 Η τεχνολογία έχει επηρεάσει δραματικά την τραπεζική μας ασφάλεια, τον τρόπο με τον οποίο πληρώνουμε και πληρωνόμαστε και πολλά άλλα. 

Επίσης τράπεζες κλείνουν η μια πίσω από την άλλη, γιατί; γιατί η τεχνολογία έχει προχωρήσει..

Επίσης οι τράπεζες μαζεύουν όλο το χρήμα στην κυριολεξία όμως, όλοι ξέρουμε το σχετικό ότι εάν αλλάξουμε ένα πενηντάρικο από 50 χέρια, στο τέλος θα είναι πάλι 50νταρικο, ενώ εάν κάνουμε συναλλαγές μέσου κάρτας η ebanikg  στο τέλος η τράπεζα το 50αρικο θα το έχει πάρει σε προμήθεια.

Όλοι γνωρίζουμε ότι τα χαρτονομίσματα υπάρχουν εδώ και χιλιάδες χρόνια. 

Οι χρεωστικές κάρτες, οι πιστωτικές κάρτες και το (ATM) κέρδισαν αξιοσημείωτη δημοτικότητα μετά την εφεύρεσή τους, επειδή επαναπροσδιόρισαν τις δαπάνες και πραγματοποίησαν συναλλαγές τόσο απλές όσο η σάρωση ή το πάτημα ενός κουμπιού.

 Οι χρεωστικές κάρτες και οι πιστωτικές κάρτες μπορούν να χρησιμοποιηθούν παντού, συνδέοντας απευθείας με τραπεζικούς λογαριασμούς χρηστών και πραγματοποιώντας αμέσως συναλλαγές ως δάνειο από τον εκδότη της κάρτας, το οποίο θα εξοφληθεί αργότερα. Πρόσφατα, οι κάρτες και οι μηχανές καρτών έχουν μικροτσίπ σε αυτά ως πρόσθετο μέτρο ασφαλείας για την αποφυγή απάτης.


Οι ενοχλητικές χρηματοοικονομικές τεχνολογίες έχουν ανοίξει τόσες πολλές διαφορετικές οδούς για πληρωμές. Έχουμε αφήσει πίσω μας τις μέρες που οι περισσότεροι άνθρωποι πληρώνονταν μόνο σε μετρητά ή χειρόγραφη επιταγή. 
Σχεδόν όλες οι πληρωμές πραγματοποιούνται μέσω τραπεζικού εμβάσματος. Δημοφιλείς επιλογές, όπως online τραπεζικές μεταφορές, Paypal, χρεωστικές κάρτες, πιστωτικές κάρτες, μαζί με πολλές εφαρμογές, έχουν κάνει τις μεταφορές χρημάτων αβίαστες και εύκολες.


Η τεχνολογία έχει επιταχύνει και την τάση των ψηφιακών αγορών. 

Παρόλο που τα καταστήματα  εξακολουθούν να είναι δημοφιλή, οι ιστότοποι ηλεκτρονικού εμπορίου έχουν γίνει σταδιακά πιο δημοφιλείς τα τελευταία χρόνια. 
Eιδικά τώρα εδώ και ένα χρόνο με τον covid19 oι διαδικτυακές αγορές έχουν επίσης μεταμορφώσει τον τρόπο με τον οποίο αγοράζουμε ηλεκτρονικά είδη, ρούχα και διάφορα είδη.

 Ένας σημαντικός παράγοντας που οδηγεί στη δημοτικότητα των διαδικτυακών αγορών μέσω μεγάλων πλατφορμών όπως το Amazon, το E-bay, το Etsy κ.λπ., είναι οι απλές και ασφαλείς πολλαπλές επιλογές πληρωμής. 
Μελέτες δείχνουν ότι η διαδικτυακή αγορά θα συνεχίσει να αναπτύσσεται. 

Οι διαδικτυακές τραπεζικές συναλλαγές καθιστούν δυνατή την ανάληψη, κατάθεση και μεταφορά χρημάτων χρησιμοποιώντας φορητό υπολογιστή ή κινητό τηλέφωνο. 
Οι τραπεζικές εφαρμογές που λαμβάνονται σε smartphone καθιστούν δυνατές τις συναλλαγές ανά πάσα στιγμή, οπουδήποτε. 
Η διαδικτυακή τραπεζική τεχνολογία είναι ολοκληρωμένη, καλά εκλεπτυσμένη, φιλική προς τον χρήστη και μπορεί εύκολα να προσαρμοστεί από όλες τις γενιές. 

Επίσης μια άλλη καινοτομία είναι ότι όσοι άνθρωποι σχεδίασαν τις διακοπές τους και έπρεπε να ανταλλάξουν νόμισμα πηγαίνοντας στην τράπεζα. Σήμερα, αυτό δεν είναι πλέον ανησυχητικό, καθώς η τεχνολογία μας επιτρέπει να αποσύρουμε χρήματα από οπουδήποτε χρησιμοποιώντας παγκόσμιες αποδεκτές πιστωτικές κάρτες. Με αυτόν τον τρόπο, οι πληρωμές έχουν γίνει χωρίς περιθώρια και χωρίς προβλήματα, αλλάζοντας τον τρόπο με τον οποίο χειριζόμαστε τα χρήματα ενώ ταξιδεύουμε στο εξωτερικό.

Το θέμα είναι όμως ότι η οικονομία της Χώρας μας δεν πάει καλά, δεν ξέρω πως θα επιβιώσει, και κατά πόσο θα μπορέσουμε να ανταπεξέλθουμε με όλα αυτά.

Υ.Γ Γιαγιά έδωσε προπληρωμένη κάρτα στον εγγονό, αφού η μάνας ε μι φέρν λφτά τι ασι δώσω, παρε αυτου κι φερεμ και 2 κιλα πατατες , η μαναβς δεν εχει πους μειπι.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts