Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι Παναγιάς των Οινουσσών ~ katarraktisvillage

Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στο εκκλησάκι Παναγιάς των Οινουσσών


Σήμερα, Δευτέρα του Αγίου Πνεύματος, 20 Ιουνίου 2016, ο Ποιμενάρχης μας Μητροπολίτης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκος τέλεσε πανηγυρική Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στην Παναγιά Οινουσσών, όπως είχε από μέρες ανακοινωθεί. Αξίζει να σημειωθεί ότι για πρώτη φορά τελέστηκε Θεία Λειτουργία στο πλέον ακριτικό εκκλησάκι της Μητρόπολης Χίου, Ψαρών και Οινουσσών από Μητροπολίτη Χίου, ενώ στο κάλεσμα της Ι.Μ. Χίου, του Δήμου Οινουσσών και του Συλλόγου "Φίλοι Οινουσσών", πέραν των τοπικών Αρχών και φορέων, αλλά και της Χίου, ανταποκρίθηκαν πολλοί

κάτοικοι των δύο νησιών, που επισκέφτηκαν το ακριτικό νησί,  ανάβοντας το κερί τους στο εκκλησάκι της Παναγιάς.
Για την μετακίνηση των κατοίκων της Χίου και των Οινουσσών, ο Σύλλογος Φίλοι Οινουσσών ναύλωσε το πλοίο SAN NICOLAS, ενώ ο Μητροπολίτης, οι Ιερείς και οι αρχές της Χίου κατέφθασαν στη νησίδα με ταχύπλοο σκάφος του Λιμενικού Σώματος.
Στο τέλος της Θείας Λειτουργίας και αφού έψαλε τον Ακάθιστο Ύμνο, ο Μητροπολίτης Χίου κάλεσε τους πιστούς να ψάλλουν όλοι μαζί τον Εθνικό Ύμνο, ενώ σε όλη τη Θεία Λειτουργία η Ελληνική Σημαία είχε τυλίξει στην αγκαλιά της την εικόνα της Ζωοδόχου Πηγής.
Το σήμαντρο της εκκλησίας ξαναχτύπησε μετά από δεκαετίες, προκαλώντας συγκίνηση και υπερηφάνεια σε όλους όσους είχαν την τύχη και την ευκαιρία να συμμετάσχουν σε αυτή την Θεία Λειτουργία.













Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts