Επίσκεψη Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στις Οινούσσες ~ katarraktisvillage

Επίσκεψη Μακαριωτάτου Αρχιεπισκόπου Αθηνών και Πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερωνύμου στις Οινούσσες




Τις Οινούσσες επισκέφθηκε σήμερα ο Μακαριώτατος Αρχιεπίσκοπος Αθηνών και πάσης Ελλάδος κ.κ. Ιερώνυμος, συνοδευόμενος από τον Σαβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου, Ψαρών και Οινουσσών κ.κ. Μάρκο, καθώς και από το σύνολο των πολιτειακών, στρατιωτικών και αρχών των σωμάτων ασφαλείας της νήσου Χίου. Πιο συγκεκριμένα, τις Οινούσσες επισκέφθηκαν και συνόδευσαν τον Μακαριώτατο οι:


Γενικός Γραμματέας ΥΝΑΝΠ κ. ΘΕΟΤΟΚΑΣ Ιωάννης
Περιφερειάρχης Βορείου Αιγαίου κα. ΚΑΛΟΓΗΡΟΥ Χριστιάνα
Βουλευτής Χίου κ. ΜΗΤΑΡΑΚΗΣ Νότης
Βουλευτής κ. ΚΩΝΣΤΑΝΤΙΝΟΠΟΥΛΟΣ Οδυσσέας
Αντιπεριφερειάρχης Χίου κ. ΚΑΡΜΑΝΤΖΗΣ Σταμάτιος
Δήμαρχος Χίου κ. ΒΟΥΡΝΟΥΣ Μανώλης
Καπταν Παναγιώτης ΤΣΑΚΟΣ
κ. ΑΓΓΕΛΑΚΟΣ Ευάγγελος
Ταξίαρχος Χίου ΜΠΙΚΑΚΗΣ Γεώργιος
Αστυνομικός Διευθυντής Χίου ΑΥΓΕΡΙΝΟΣ Δημήτριος
Κεντρικός Λιμενάρχης Χίου Αντιπλοίαρχος Λ.Σ. ΦΡΑΓΚΙΑΣ Χρήστος
Διοικητής Ναυτικού Σταθμού Χίου Υποπλοίαρχος Π.Ν. ΚΡΙΜΙΖΗΣ Αντώνιος
Πρόεδρος Πρωτοδικών Χίου κα. ΤΟΜΠΑΖΗ Μαρία
Πρόεδρος Ειρηνοδικείου Χίου
Πρόεδρος του Ιδρύματος Μαρία Τσάκος κ. ΚΑΛΟΓΕΡΑΚΗΣ Παύλος
Πρόεδρος του Συλλόγου Φίλοι Οινουσσών κ. ΔΑΝΙΗΛ Γεώργιος
Επίτιμος Αρχηγός Λ.Σ. Ναύαρχος Λ.Σ. (ε.α) ΤΣΙΑΔΗΣ Δημήτριος
Πρόεδρος των Ιδρυμάτων Πατέρα κ. ΝΤΖΟΪΔΟΣ Δημήτριος
Υποναύαρχος Λ.Σ. (ε.α) ΜΙΧΑΗΛΙΔΗΣ Σταύρος
Πρόεδρος των Αξιωματικών Εμπορικού Ναυτικού Χίου καπτάν Αργύρης Χατζελένης
Στο λιμάνι των Οινουσσών υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο ο Δήμαρχος Οινουσσών καπτα Στέφανος Βογιατζής, ο Αντιδήμαρχος Οινουσσών καπτα Μιχάλης Μαγγανάς, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Οινουσσών καπτα Κυριάκος ΘΕΟΔΩΡΑΚΗΣ μετά του Δημοτικού Συμβουλίου, ο Διοικητής ΑΕΝ Οινουσσών Πλωτάρχης Λ.Σ. ΜΑΡΓΑΡΗΣ Ιωάννης, ο Προϊστάμενος Λιμενικού Σταθμού Οινουσσών Επικελευστής Λ.Σ. ΦΩΤΕΙΝΟΣ Σταμάτιος, η Διευθύντρια του Ναυτικού Μουσείου Οινουσσών κα. Ελένη Αχλιόπτα-Κουνή, ο Γυμνασιάρχης Οινουσσών κ. ΚΑΠΗΤΑΝΙΔΗΣ Κωνσταντίνος, ο Λυκειάρχης ΕΠΑΛ Οινουσσών κ. ΜΑΡΟΥΚΑΣ Ιωάννης και ο Διευθυντής του Οικοτροφείου Οινουσσών κ. ΚΟΜΝΗΝΑΡΗΣ Περικλής. Ευχάριστη έκπληξη αποτέλεσε η παράταξη πολλών παιδιών του Δημοτικού και του Νηπιαγωγείου Οινουσσών, όπου με ελληνική σημαία υποδέχθηκαν τον Μακαριώτατο, ο οποίος ανταπόδωσε το καλωσόρισμα δίνοντας τους από ένα αναμνηστικό σταυρό σε κάθε παιδάκι.
Ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε αρχικά την εκκλησία του Αγίου Νικολάου Οινουσσών, όπου τελείτο αρχιερατική Θεία Λειτουργία από το Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Χίου. Μετά το πέρας της Θείας Λειτουργίας, άπαντες κατευθύνθηκαν στην αίθουσα Μαρίας Π. Λαιμού, όπου τους προσφέρθηκε καφές από το Σύλλογο Φίλοι Οινουσσών, ενώ διαβάστηκε και το ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Οινουσσών, με το οποίο ανακηρύχτηκε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος Δημότης Οινουσσών. Ακολούθησαν ανταλλαγές αναμνηστικών δώρων από το Δήμαρχο Οινουσσών, τον Πρόεδρο του Συλλόγου Φίλοι Οινουσσών, ενώ εδόθη τιμητική πλακέτα στον Μακαριώτατο από το Ναυτικό Όμιλο Οινουσσών.
Ακολούθως επισκέφθηκε την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού Οινουσσών, όπου τον υποδέχθηκαν έξωθεν της Σχολής οι σπουδαστές κρατώντας την ελληνική σημαία των 120 τ.μ. Στο καλωσόρισμά του ο Διοικητής της Σχολής αναφέρθηκε στο πλούσιο φιλανθρωπικό, προνοιακό και ποιμαντικό έργο του Μακαριωτάτου, ενώ του επέδωσε το θυρεό της Ακαδημίας, καθώς και ένα σύγγραμμα των Σχολών Χίου και Οινουσσών. Ο Αρχιεπίσκοπος ανταπέδωσε με την εικόνα του Αποστόλου Παύλου, ενώ στο χαιρετισμό εκ μέρους των σπουδαστών έκδηλη ήταν η συγκίνηση όταν έγινε αναφορά στο σημαντικό ρόλο της τοπικής Μητρόπολης και στην ποικιλόμορφη βοήθεια που έχει παράσχει στο σύνολο των σπουδαστών της Ακαδημίας.
Μετά την Ακαδημία Εμπορικού Ναυτικού ο Μακαριώτατος επισκέφθηκε το Στρατιωτικό Φυλάκιο Οινουσσών, όπου τον υποδέχθηκε ο Ταξίαρχος Χίου, ενώ έγινε αμοιβαία ανταλλαγή αναμνηστικών δώρων.
Τέλος του παρετέθη γεύμα σε τοπικό κατάστημα της περιοχής από το Δήμο Οινουσσών με τη γενναία χορηγία του τέως Δημάρχου Οινουσσών κ. ΑΓΓΕΛΑΚΟΥ Ευάγγελου και της οικογένειάς του.
Ο Μακαριώτατος αναχωρώντας δήλωσε ότι θα του μείνει αξέχαστο το πέρασμα από τις Οινούσσες, καθώς και από τους ανθρώπους που συνάντησε στο νησί αυτό για την ομορφιά του και για τη φιλοξενία που του παρείχε.
Ακολουθεί φωτογραφικό υλικό:






















































































Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts