Ενα χρόνο συνεργασίας με την Στέλλα Πετρίδου

Πριν από ένα χρόνο περίπου και ένα μήνα (10/10/2015) ήταν που ανέβασε το πρώτο άρθρο της η ΣΤΕΛΛΑ ΠΕΤΡΙΔΟΥ στο katarraktisvillage!!


Έτσι έχουμε την χαρά να σας παρουσιάσουμε εκτός από τα άρθρα που έχετε διαβάσει και ένα απίστευτο έργο που έχει κάνει μέχρι στιγμής στην ποίηση !!!

Η Στέλλα Πετρίδου γεννήθηκε και μεγάλωσε στη Λέσβο. Σπούδασε Φιλοσοφία, Παιδαγωγική, Ψυχολογία στο Πανεπιστήμιο των Ιωαννίνων και κατόπιν αποφοίτησε από τη Σχολή Δοκίμων Υπαξιωματικών Λιμενικού Σώματος. Σήμερα είναι Ανθυποπλοίαρχος Λιμενικού Σώματος και Υποδιοικητής της Ακαδημίας Εμπορικού Ναυτικού Πλοιάρχων Οινουσσών. Αρθρογραφεί σε έντυπη τοπική εφημερίδα των Οινουσσών και διαδικτυακά  στο aignoussa.gr. Διατηρεί προσωπικό ιστολόγιο στο ίντερνετ με τίτλο Λυρίδες (lyrides.blogspot.gr) και στο facebook τη σελίδα Στέλλα Πετρίδου @stpetridou.
 Και φυσικά στο katarraktisvillage.com

Για να θυμηθούμε λιγάκι λοιπόν τι έχει κάνει η φίλη μας!!

Συγγραφικό έργο:

1. «Προσφυγιά», ποιητική συλλογή και τραγούδι (εκδόσεις Άλφα πι, Ιούλιος 2016)

2. «Αποχωρισμός», ποιητική συλλογή και τραγούδι (εκδόσεις Άλφα πι, Μάρτιος 2016)

3. «Μίλα μου γι’ αγάπη», ποιητική συλλογή (εκδόσεις Άλφα πι, Σεπτέμβριος 2015)

4. «Αιγνούσα Όμορφο Νησί», dvd με μελοποιημένη ποίηση και τραγούδι (Βιβλιοπωλείο Πάπυρος, Ιούλιος 2015).Ποιήματά της φιλοξενούνται σε έντυπα και ηλεκτρονικά λογοτεχνικά περιοδικά, ενώ


ορισμένα εξ αυτών συμπεριλαμβάνονται στις ακόλουθες ανθολογίες:

1. «Το Ολοκαύτωμα - Σπονδή στο μαρτύριο των Ελλήνων Εβραίων - Επιλογή Σύγχρονης Ποίησης», «The Holocaust - Libation on Martyrdom of Greek Jewish -Collection of Contemporary Poetry in the Greek Language» (εκδόσεις Ευρωπαϊκό Κέντρο Τέχνης, Αθήνα 2016)

2. «ΑΝΘΟΛΟΓΙΑ ΔΙΗΓΗΜΑΤΟΣ ΚΑΙ ΠΟΙΗΣΗΣ» (εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης, Αθήνα 2016)

3. «Ταξίδι στην τρυφερότητα» (εκδόσεις Φιλοζωικός Σύλλογος Φθιώτιδας, Λαμία 2016)

4. «3η ΟΜΑΔΙΚΗ ΠΟΙΗΤΙΚΗ ΣΥΛΛΟΓΗ» (εκδόσεις Διάνυσμα, Αθήνα 2016)Βραβεία:

1. Το Νοέμβριο του 2015 το ποίημα της «ΛΥΤΡΩΜΟΣ» διακρίθηκε σε παγκόσμιο διαγωνισμό του Ευρωπαϊκού Κέντρου Τέχνης.

2. Το Μάιο του 2016 το ποίημά της «Ο ανθρωπάκος» απέσπασε τον πέμπτο έπαινο στον 11ο Πανελλήνιο Λογοτεχνικό Διαγωνισμό εφήβων και ενηλίκων στην ποίηση και την πεζογραφία από τις εκδόσεις Πνοές Λόγου και Τέχνης.

3. Τον Οκτώβριο του 2016 το ποίημά της «Ο πιο πιστός μου φίλος» απέσπασε τον τρίτο έπαινο στον 5ο Διεθνή Λογοτεχνικό Διαγωνισμό Ζωοφιλίας του Φιλοζωικού Συλλόγου Φθιώτιδας.

4. Το Νοέμβριο του 2016 το ποίημά της «Στα όρια της ανέχειας» απέσπασε το τρίτο βραβείο στον 16ο Ετήσιο Διεθνή Διαγωνισμό Ποίησης του λογοτεχνικού περιοδικού «Κελαινώ»

Ορισμένα ποιήματά της έχουν μελοποιηθεί από την ίδια και από αξιόλογους συνθέτες. Στο YouTube τη βρίσκετε με το όνομά της (Stella Petridou).Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Ενημερωθήτε για νέες αναρτήσεις.

Labels

Blog Archive

Recent Posts