Αριες Μπαροκ & Τραγουδια Σουμπερτ Ζούμε μεγάλες στιγμές!! ~ katarraktisvillage

Αριες Μπαροκ & Τραγουδια Σουμπερτ Ζούμε μεγάλες στιγμές!!


Ζούμε μεγάλες στιγμές πραγματικά, αυτές τις μέρες παρακολούθησα μερικές εκδηλώσεις από το Φεστιβάλ της Μούσας Ελληνικής  στην Χίο.

Αυτό το φαινόμενο είναι εκπληκτικό τέτοιο πράγμα δεν έχω ξανά ζήσει!! 

Ε ναι βραδιές με άριες από Μπαρόκ όπερες και τραγούδια Σούμπερτ ποιος να μου το έλεγε!!

Αφηγήσεις με θέμα την επίδραση του αρχαίου ελληνικού πολιτισμού στην τέχνη της Αναγέννησης της εποχής του Μπαρόκ, του Διαφωτισμού, του κλασικισμού και του Ρομαντισμού ποιος να μου το έλεγε!!, επαναλαμβάνω ....
Είναι πράγματα βασικά που εάν τα παρακολουθήσεις σε κάνουν υπερήφανο από την μία και κάπως σκεπτικό από την άλλη, γιατί όπως και να έχει υπάρχει μια μεγάλη ιστορία που εάν δεν το φέρνανε οι συγκυρίες δεν θα μάθαινα ποτέ και γενικότερα εάν δεν ασχολείσαι με την μουσική η την τέχνη νομίζω είσαι πολύ φτωχός .....

Μια ατάκα του κ Καλογερά στην αρχή της εκδήλωσις μου έμεινε στο μυαλό, είπε λοιπόν ...φεύγοντας από εδώ στο τέλος θα είστε πιο μορφωμένοι και ποιο έξυπνοι , είχε απόλυτο δίκιο, και του το είπα στο διάλειμμα.

Επίσης θέλω να αναφέρω ότι πολύ χάρηκα που άκουσα την φίλη μου την κ Κατερίνα Μαρτάκη -  Σοπράνο - Live !! Δεν είχε ξανά τύχει να την ακούσω, εκτός από κάτι πρόβες που έκανε στο ωδείο , όταν εγώ περίμενα την κόρη μου να τελειώσει τα μουσικά μαθήματα της.


Επίσης ένα μεγάλο μπράβο στην Κ Λυκοπάντη για το έργο που έχει κάνει για την μουσική παιδεία σε αυτό το Νησί !!

Έχω ακόμα πολλά να σας δείξω άλλα με την σειρά τους, Αυτή η εκδήλωση έγινε στο Μουσικό Σχολείο Χίου!

Και για το τέλος θέλω να ευχαριστήσω τον κ Φώτη Πέζο και την κ Βασιλική Λυμπέρη  που χάρη στη δική τους παρότρυνση παρακολουθήσαμε αξιόλογες μουσικές εκδηλώσεις!
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts