Athens International Tourism Expo !! Μόνο Λέσβος η Χίος πήγε Σμύρνη ~ katarraktisvillage

Athens International Tourism Expo !! Μόνο Λέσβος η Χίος πήγε Σμύρνη

Η εικόνα ίσως περιέχει: ένα ή περισσότερα άτομα
Έκθεση Athens International Tourism Expo με τη συμμετοχή της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου και γευσιγνωσία με προϊόντα της Λέσβου και προβολή των άλλων νησιών.

Η Χίος όμως πήγε Τουρκία μέσω του Επιμελητήριου Χίου και του Δήμου, στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού Travel Turkey.

Εδώ ταιριάζει άλλος για Χίο πήγαινε και άλλος για Μυτιλήνη!! Εμ βέβαια η Χίος θέλει Τούρκους κτλ η Λέσβος χτυπάει  Κύπρο, Κίνα, Ινδία, Σερβία, Βουλγαρία,  Ισραήλ, Μαρόκο, Γερμανία, Μαλαισία και  Αίγυπτο διαβάστε να δείτε


Η εταιρεία "Leaderexpo – Leadertech" διοργανώνει όπως κάθε χρόνο, τη σημαντικότερη διεθνή έκθεση τουρισμού της Αθήνας, την “Athens International Tourism Expo”, που διεξάγεται στο εκθεσιακό κέντρο “Metropolitan Expo” (δίπλα στο αεροδρόμιο “Ελ. Βενιζέλος”), από την Παρασκευή, 6 έως την Κυριακή, 8 Δεκεμβρίου 2019.

Στη διοργάνωση σημαντικό γεγονός θα είναι η συμμετοχή  κρατικών οργανισμών, ταξιδιωτικών  γραφείων και εταιρειών   από 10 χώρες ( Κύπρο, Κίνα, Ινδία, Σερβία, Βουλγαρία,  Ισραήλ, Μαρόκο, Γερμανία, Μαλαισία και  Αίγυπτο) που μαζί με τους Έλληνες εκθέτες θα υποδεχθούν τους χιλιάδες επισκέπτες με στόχο την πραγματοποίηση νέων συνεργασιών.

Τα εγκαίνια της έκθεσης θα πραγματοποιηθούν την Παρασκευή 6 Δεκεμβρίου και ώρα 18.00 από τον Υπουργό Τουρισμού Χάρη Θεοχάρη, παρουσία της Προέδρου του ΕΟΤ Άντζελας Γκερέκου ενώ έχουν προσκληθεί ο Υφυπουργός Τουρισμού Μάνος Κόνσολας, ο Γεν.Γραμματέας του ΕΟΤ Δημ. Φραγκάκης, ο Περιφερειάρχης Αττικής Γ. Πατούλης και ο Δήμαρχος Αθηναίων Κώστας Μπακογιάννης.
Στα εγκαίνια επίσης έχουν προσκληθεί και οι πρόεδροι όλων των Φορέων Τουρισμού της χώρας καθώς και οι Πρέσβεις των χωρών που συμμετέχουν στην έκθεση.
Στη διάρκεια των εγκαινίων θα γίνει και η απονομή, από την Πρόεδρο του ΕΟΤ, Excellence Award στο ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ και τους σπουδαστές του School Of Tourism & Culinary Arts για τη στελέχωση όλων των λειτουργικών τμημάτων της 6ης Διεθνούς Έκθεσης Τουρισμού και τη
διοργάνωση του Open Kitchen Live Cooking & Open Bar που θα παρουσιαστούν στην έκθεση.
Μετά το τέλος των Εγκαινίων ο Υπουργός Τουρισμού θα καλωσορίσει και θα απευθύνει σύντομο χαιρετισμό, στους 150 Hosted Buyers από 50 χώρες που συμμετέχουν στην Έκθεση.

Η παρουσία της Λέσβου

Η Λέσβος θα δώσει όπως πάντα δυναμικό παρών, εντός του ενιαίου περιπτέρου της Περιφέρειας Βορείου Αιγαίου, με γενικότερο στόχο της συμμετοχής, την προώθηση της τουριστικής φυσιογνωμίας του νησιού και ειδικότερο την προσέλκυση επισκεπτών από την Αττική κατά την τρέχουσα περίοδο 2019 – 2020, καθώς και τη δημιουργία των προϋποθέσεων για άνοιγμα νέων αγορών, μέσω των επιχειρηματικών συναντήσεων που θα πραγματοποιηθούν με τους φιλοξενούμενους hosted buyers (οι φορείς και οι επιχειρήσεις τουρισμού του νησιού, έχουν ήδη ενημερωθεί σχετικά).

Παράλληλα εντός του περιπτέρου της Π.Β.Α., θα διεξάγονται γευσιγνωστικές δοκιμές των χαρακτηριστικότερων προϊόντων του νησιού, ενώ σε ειδικά διαμορφωμένο κοινό παρασκευαστήριο (του Ι.Ε.Κ. ΔΕΛΤΑ), θα διεξάγονται όλες τις ημέρες της έκθεσης, επιδείξεις μαγειρικής - live cookings, "Open Kitchen Live Cooking" υπό την επίβλεψη & καθοδήγηση του διακεκριμένου Λέσβιου στην καταγωγή chef Γιώργου Καζαντζή.

Φέτος, όλα τα «φώτα του τουρισμού» στρέφονται στην Ελληνική κουζίνα και τα αναρίθμητα ελληνικά προϊόντα Π.Ο.Π., τα οποία θα αποτελέσουν και τους κεντρικούς άξονες πάνω στους οποίους θα βασιστούν οι καθηγητές και σπουδαστές του ΙΕΚ ΔΕΛΤΑ για να εμπνευστούν και να δημιουργήσουν ένα Special Ελληνικό Brunch με κορυφαία πιάτα και ευφάνταστες δημιουργίες που απογειώνουν την Ελληνική γαστρονομία. Όλοι οι συμμετέχοντες θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθούν ζωντανά τη δημιουργική διαδικασία της παρασκευής των γευμάτων του Open Kitchen Live Cooking, και να γευτούν τις μοναδικές γεύσεις.     

Η Ομοσπονδία Λεσβιακών Συλλόγων Αττικής (ΟΛΣΑ) βρίσκεται σε συνεργασία και για αυτήν την έκθεση με την Περιφέρεια Βορείου Αιγαίου και καλεί όλους τους Λέσβιους της Αθήνας, να επισκεφθούν το stand του νησιού εντός του περιπτέρου της Π.Β.Α. όπως και αυτό σε της AMKE Λήμνος Τουριστική.

Όσοι οι απόδημοι ενδιαφέρονται να προσφέρουν εθελοντική εργασία κατά τις ώρες λειτουργίας της έκθεσης, μπορούν να επικοινωνήσουν με την Μυρσίνη Ανδριώτη (τηλ. 6986 701581), η οποία για τον ορθότερο καταμερισμό των συμμετοχών, συντονίζει το ωρολόγιο πρόγραμμα παρουσίας των εθελοντών (ώρες λειτουργίας: Παρ. & Σαβ. 10 π.μ. - 8 μ.μ., Κυρ. 10 π.μ. - 6 μ.μ.).

Η μεταφορά προς και από τον εκθεσιακό χώρο, προσφέρεται δωρεάν με πούλμαν από τη διοργανώτρια εταιρεία “LEADEREXPO”, ως ακολούθως:

Από σταθμό metro "Δουκίσσης Πλακεντίας", προς “Metropolitan Expo”: Πρώτο δρομολόγιο 9:30 π.μ. και κάθε μία ώρα (στις και μισή). Τελευταίο δρομολόγιο 6 μ.μ.
Από "Metropolitan Expo", προς σταθμό metro “Δουκ. Πλακεντίας”: Κάθε μία ώρα (στις και μισή). Τελευταίο δρομολόγιο 9 μ.μ.

Η Athens International Tourism expo έχει  τη στήριξη του ΕΟΤ και της ENTERPRISE GREECE και πραγματοποιείται με την Αιγίδα των:Υπουργείο Τουρισμού, ΕΟΤ, Υπουργείο Ναυτιλίας και Νησιωτικής Πολιτικής , SETE, TEE, Ένωση Ξενοδόχων Αττικής και Αργοσαρωνικού ,Ένωση Εφοπλιστών Κρουαζιερόπλοιων και Φορέων Ναυτιλίας κ.α.

Παράλληλες εκδηλώσεις

Στα πλαίσια της έκθεσης θα υπάρξουν και ενδιαφέρουσες ημερίδες με πολύ αξιόλογους ομιλητές από το εξωτερικό και την Ελλάδα. Ενδεικτικά αναφέρουμε ότι στο FORUM ΓΙΑ ΞΕΝΟΔΟΧΟΥΣ: «Τάσεις και εξελίξεις στον Εισερχόμενο τουρισμό  Αναψυχής και MICE» Ομιλητές θα είναι ο Stephan Merkenhof της GBR Consulting, η Άντζελα Γκερέκου (έχει προσκληθεί) Πρόεδρος ΕΟΤ, ο Reinhard Gangelmayer της GIATA, της μεγαλύτερης εταιρίας του χώρου του online b2b, η Ελίζα Τσολάκου – Athens Convention & Visitors Bureau, η  Χίλντα Αλυσανδράτου- Enterprise Greece, ο Daniel Slobodskoy-  Booking Analytics, η Lisa Adams - Helms Briscoe, ο Νίκος Πιτσούλης - Bee Group, κ.α.
Στο  FORUM ΓΙΑ ΤΑΞΙΔΙΩΤΙΚΑ ΓΡΑΦΕΙΑ: «Οι προκλήσεις του μέλλοντος» Ομιλητές θα είναι η Hanny Sobol / ΙΤΤΑΑ- Isreael, ο κ. Aπόστολος Παραδέλλης – Google, ο Mark Bolan -TripAdvisor Experiences (Viator), ο Konstantinos Papagiannopoulos -  GetYourGuide, o Πανταζής Πάστρας της εταιρεία Toposophy, o Γιώργος Μπουντούνης- OneTourismo και ο Βασίλης Γκανάς- Netsemantics κ.α.
Στο FORUM ΓΙΑ ΤΟΝ ΙΑΜΑΤΙΚΟ ΤΟΥΡΙΣΜΟ: « ο ιαματικός τουρισμός στην Ελλάδα» Ομιλητές θα είναι ο Μάρκος Δανάς Γενικός Γραμματέας- Σύνδεσμος Ιαματικών Πηγών Ελλάδας, ο Γρηγόρης Σαμπάνης -Μέλος Δ.Σ. ΕΟΠΠΥ Οικονομολόγος, ο Πέτρος Λυμπερίδης - Πρόεδρος Συλλόγου Φυσιοθεραπευτών Ελλάδος, ο  Στέργιος Καραμανλής - Bi ACTIVE.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts