Από τη Χίο στην Ελβετία και χωρίς ζάχαρη! ~ katarraktisvillage

Από τη Χίο στην Ελβετία και χωρίς ζάχαρη!

Η εικόνα ίσως περιέχει: υπαίθριες δραστηριότητεςΤα Χριστούγεννα είναι και η γιορτή των χρωμάτων και των γλυκών! έτσι επιλέξαμε να σας θυμίσουμε μια νέα εταιρία που από την αρχή του ξεκινήματος της μας βάζει συνέχεια στον πειρασμό των χρωμάτων και των γεύσεων!

Η μικρή οικογενειακή επιχείρηση Kokkinakis Sugar Art έβαλε <,μαύρο - γαλάζιο - θαλασσί - κίτρινο - πορτοκαλί  ροζ- κτλ>> χρώμα στις καραμέλες, τις οποίες βάφτισε «dyo-dyo» από τη γνωστή παροιμία για τoυς κατοίκους του νησιού, και τις εξάγει στην Ευρώπη και στη Μέση Ανατολή.

 25 φορές βραβευμένη η σειρά «dyo-dyo»


Το νέο σχέδιο καραμέλας dyo dyo και η νεα βραβευμένη ετικέτα μας!

«Ήθελα να συνδυάσω το προϊόν με την ιστορία της Χίου αλλά και της χώρα μου. 
Μιλώντας με τον Δημήτρη.... 
Ετσι, εμπνεύστηκα από την παραλία του νησιού και από άλλα νησιά!

Μια σειρά από καραμέλες ιδιαίτερων γεύσεων και χρωμάτων

Μαύρες με γεύση μαστίχας Χίου, εμπνευσμένες από τις ηφαιστιογενείς μαύρες παραλίες της Χίου και της Σαντορίνης και θαλασσί με γεύση μαστίχας και μέντας εμπνευσμένες από την παραλία της Αγίας Δύνα­μης στη Χίο, είναι μόνο δύο από τους είκοσι κωδικούς που υπάρχουν στην σειρά των καραμελών «dyo-dyo». 

Τέσσερα χρόνια πριν, ο κ Κοκκινάκης φαρμακοποιός από τη Χίο ξεκίνησε να προωθεί τις καραμέλες του στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, κερ­δίζοντας σήμερα εκτός από είκοσι δύο βραβεία σε ελληνικούς και διεθνείς διαγωνι­σμούς και το αγοραστικό κοινό της Γερμανίας της Ελβετίας της Σουηδίας και του Κουβέιτ. 

Η εικόνα ίσως περιέχει: ωκεανός, ουρανός, υπαίθριες δραστηριότητες, νερό και φύσηΣκοπός του ήταν να παρασκευάσει πρωτότυπες δημιουργίες χωρίς ζά­χαρη με βάση τη μαστίχα της Χίου και άλλων εσπεριδοειδών του χιώτικου κάμπου.

Οι βραβεύσεις αλλά και το διαδίκτυο έφεραν τον πολυπό­θητο εξαγωγικό προσανατολισμό που επιθυμούσε η εται­ρεία, με τις πρώτες καραμέλες να ταξιδεύουν στο εξωτερι­κό δύο χρόνια μετά την ίδρυση της.

Τα προϊόντα της βρί­σκονται σε ντελικατέσεν καταστήματα, σε τουριστικά αλλά και σε σούπερ μάρκετ του εξωτερικού, κυρίως στη Γερμα­νία  στην Ελβε­τία και στην ( Σουηδία )! «Μια από τις ιδι­αίτερες συνεργασίες μου είναι με μία από τις χώρες της Μέσης Ανατολής.

<<Το ταξίδι στην Σουηδία ξεκίνησε 19 Νοεμβρίου>>

Κάποιοι πε­λάτες από το Ομάν ενθουσιάστηκαν με το προϊόν και μου ζήτησαν να φτιάξω καραμέλες με λιβάνι χωρίς ζάχα­ρη. Η χώρα αυτή έχει διαδραματίσει σημα­ντικό ρόλο στις εμπορικές συναλλαγές κυρίως λόγω του άφθονου λιβανιού, που αποτελεί το εθνικό τους προϊόν», περιγράφει ο κ Κοκκινάκης.

Η γκάμα των καραμελών χωρίς ζάχαρη αποτε­λείται κυρίως από γεύσεις που έχουν ως βάση τα αγαθά που παράγει η Χίος όπως τα εσπε­ριδοειδή αλλά και τη μαστίχα. Καραμέλα μα­νταρίνι Χίου, πορτοκάλι, τριαντάφυλλο, περγαμόντο, μαστίχα και κανέλα, ούζο, αλόη και ροδάκινο, γιασεμί και φραγκόσυκο Λακωνίας γιασεμί και ούζο αλλά και τρεις γεύσεις με μέλι (μανταρίνι, πορτοκάλι, μαστίχα). 

«Επρεπε να βρω για το όνομα κάτι το οποίο να προφέρε­ται εύκολα από έναν τουρίστα και φυσικά να έχει σχέση με το νησί. 

Συνήθως τα καλά ονό­ματα υπάρχουν μπροστά σου, αλλά είναι τό­σο καθημερινά που δεν τα αφουγκράζεσαι», λέει ο Δ. Κοκκινάκης.

Δεν υπάρχει διαθέσιμη περιγραφή για τη φωτογραφία.
Οι καραμέλες που παρασκευάζει η χιώτικη εται­ρεία έχουν ιστορία που κρατά σχεδόν έναν αι­ώνα, καθώς ο παππούς του διατηρούσε βιο­τεχνία ζαχαρωτών στη Ρωσία και έπειτα στην Πολωνία. 

«Πιστεύω ότι έχει γραφτεί κάτι στο DNA της οικογένειας και ήταν για εμένα φυσι­κό επακόλουθο το να δραστηριοποιηθώ στον συγκεκριμένο κλάδο. Η ιδιότητα του φαρμα­κοποιού, την οποία κατέχω, πάντα μου άρε­σε, αλλά μου άρεσε να καταπιάνομαι και με συνταγές.
 Επειτα από πολλές δοκιμές προκει­μένου να φτιάξω γευστικές καραμέλες χωρίς ζάχαρη, με τους πιο αυστηρούς κριτές να είναι, τότε, φίλοι και συγγενείς πή­ρα το πολυπόθητο ναι και προχώρη­σα», λέει ο επιχειρηματίας. 

Εφτιαξε το δικό του εργαστήρι, έπειτα δημιούρ­γησε την εταιρεία και ξεκίνησε να προω­θεί τα προϊόντα του στην αρχή στην αγορά

Η γκάμα ίων καραμελών χωρίς ζάχαρη αποτελείται κυρίου από γεύσεΐς που έχουν βάση τα αγαθά που παράγει η Χίος

Η εικόνα ίσως περιέχει: φρούτο και φαγητόΟι «dyo-dyo» έχουν αποσπάσει βραβεία γεύ­σεων σε σημαντικούς διαγωνισμούς, με ένα από τα σημαντικότερα να είναι για την κα­ραμέλα με μανταρίνι Χίου, η οποία απέσπα­σε το χρυσό μετάλλιο στον παγκόσμιο διαγω­νισμό Monde Selection
Μάλιστα, όπως ανα­φέρει ο επιχειρηματίας όλες οι γεύσεις έχουν αποσπάσει από ένα βραβείο είτε στην Ελλά­δα είτε στο εξωτερικό, ενώ η μαύρη καραμέ­λα βραβεύτηκε με δύο χρυσά αστέρια ανώ­τερης γεύσης στις Βρυξέλλες.

«Θέλοντας να δώσω ακόμη περισσότερη προστιθέμενη αξία στο προϊόν, προχώρησα σε δύο κλινικές μελέτες οι οποίες αποδεικνύ­ουν ότι οι «dyo-dyo» μπορούν να καταναλω­θούν από διαβητικούς και ότι οι συγκεκριμέ­νες καραμέλες δεν βλάπτουν τα δόντια», κατα­λήγει ο Δ. Κοκκινάκης.

Αυτή τη στιγμή παρασκευάζουμε αποκλειστικά καραμέλες χωρίς ζάχαρη. 

Η βασική ουσία που χρησιμοποιούμε προέρχεται από το ζαχαρότευτλο και η ασφαλή χρήση της για τον άνθρωπο εμπεριστατώνεται με δεκάδες επιστημονικά άρθρα όπως προκύπτει από τη διεθνή βιβλιογραφία για περισσότερο από 45 χρόνια.

Eκτός από την υψηλή γαστρονομική ποιότητα γεύσης, τα προϊόντα μας δεν έχουν καθόλου λιπαρά όπως ήδη επεσήμανα αλλά και συντηρητικά, νάτριο ενώ είναι light καθώς περιέχουν σχεδόν τις μισές θερμίδες από αντίστοιχα προϊόντα με ζάχαρη. Επιπλέον είναι χειροποίητα, κατάλληλα για χορτοφάγους και είναι ελκυστικά στο μάτι. Ας μην ξεχνάμε ότι κάποιος αγοράζει, πρώτα με το μάτι!!!

Καραμέλες μας όπως η μαστίχα-μέντα έχει αποδειχθεί κλινικά σε συνεργασία με Πανεπιστήμιο της Ελβετίας ότι δεν επηρεάζουν αρνητικά το σμάλτο των δοντιών πράγμα που τις καθιστά ακίνδυνες για την πιθανή εμφάνιση τερηδόνας στα δόντια. 

Άρα μπορούν να καταναλωθούν άφοβα από παιδιά και ενήλικες.

Επιπρόσθετα η σειρά καραμέλας «dyo-dyo»  έχει κλινικά αποδειχθεί ότι δεν ανεβάζει το ζάχαρο. 

Μια κατανάλωση 25 γραμμαρίων τη μέρα δεν επιφέρει καμία αλλαγή στο γλυκαιμικό δείκτη και στο γλυκαιμικό φορτίο τις δυο βασικές παραμέτρους για να αξιολογήσει κάποιος αν το προϊόν είναι κατάλληλο για διαβητικούς ή όχι.

Εξίσου σημαντικό είναι ότι τα προϊόντα μας είναι κατάλληλα για ανθρώπους που έχουν δυσανεξία στη γλουτένη καθώς κανένα συστατικό από αυτά που χρησιμοποιούμε δεν περιέχει κάποιο επικίνδυνο παράγοντα για αυτή τη συγκριμένη ομάδα καταναλωτών.

Επίσης θέλω να σας πω ότι είμαι και από τους τυχερούς που δοκίμασα καραμέλες με λιβάνι που όπως μας είπε ο Δημήτρης προορίζονται για την μέση Ανατολή! Άλλη φάση!

Και για να κλείσουμε μπορείτε να προμηθευτείτε τις καραμέλες και δικτυακά από το εκπληκτικό κατάστημα House of t\Taste  


Η εικόνα ίσως περιέχει: φαγητό


Σε συνεργασία με την Κων/να Χελιδώνη από τη realnews.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts