ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ( τσεπης) 1966 ~ katarraktisvillage

ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟΝ ( τσεπης) 1966

Με όλα αυτά που διαβάζουμε για τα νέα σχέδια στα σχολεία, και τι θα επανέλθει, θυμήθηκα ότι κάπου έχω κρατήσει ένα ημερολόγιο του 1966 που είχα βρει !!Θυμήθηκα ότι είχε μέσα και ένα πρόγραμμα σχολικό.

Έψαχνα δυο μέρες αλλά τελικά το βρήκα!Οπότε αναρωτιέμαι και σας ρωτάω και εσάς τους ποιο παλιούς γιατί εγώ το μόνο που έζησα εκτός τα κλασικά μαθήματα ήταν το σχολείο το Σάββατο.
Το ότι κάνανε :Υγιεινή, Παραστατική Γ, Αναλυτική Γ, ψυχολογία, Θέμα, και Αγγλικά  με αφήνει άφωνο.Δεν γνωρίζω σε ποια τάξη αναφέρεται.

Την Φάπα την πρόλαβα και την βίτσα, να ενημερώσουμε την ΚΕΡΑΜΕΩΣ !
Επίσης δεν ήξερα τι είναι και το ¨νομικόν  φάσκᴨ που αναγράφει, το έψαξα όμως και σας ενημερώνω, για όσους τουλάχιστον δεν το γνωρίζουν.


Γιατί ενδιαφέρει την ορθόδοξη εκκλησία το νομικόν φάσκα; Επειδή το ορθόδοξο Πάσχα πέφτει την πρώτη Κυριακή μετά την πρώτη εαρινή πανσέληνο (την πανσέληνο μετά την εαρινή ισημερία).

 Αν όμως η πανσέληνος πέσει Κυριακή, τότε το Πάσχα γιορτάζεται την επόμενη Κυριακή για να μη συμπέσει με το εβραϊκό. Αυτό γίνεται επειδή, όταν η Σύνοδος της Νίκαιας το 325 καθόρισε την ημερομηνία του Πάσχα, υπήρχαν αρκετοί ιουδαΐζοντες χριστιανοί που γιόρταζαν το Πάσχα μαζί με τους Ιουδαίους (τεσσαρεσκαιδεκατίτες θαρρώ λέγονταν και ήσαν πολλοί στη Μικρασία, ιδίως στην Έφεσο· ακόμα υπάρχουν) –και βέβαια αυτό δεν ήταν επιθυμητό από την τότε Εκκλησία, οπότε η Σύνοδος φρόντισε να αποφεύγεται οπωσδήποτε ο συνεορτασμός. κτλ κτλ


Επίσης η νηστεία των αγίων αποστόλων , ημέραι 23 ούτε αυτό το ήξερα.
Βέβαια τώρα το πρόγραμμα το κρατάμε σε κινητά , ταμπλέτες, και ebookia.








Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts