Μασάτε μόνο Μαστίχα Χίου, γιατί όμως; ~ katarraktisvillage

Μασάτε μόνο Μαστίχα Χίου, γιατί όμως;

Είχα μια δικτυακή συζήτηση με κάτι φίλους, και μιλώντας για διάφορα έπεσε και το θέμα της τσίχλας , διάφορα είπαμε... δεν θα σας πω τι έλεγε η γιαγιά μας για το μην μασάς παιδί μου τσίχλα , και τι κάνουν οι τσίχλες γενικά.


Θα σας πω εάν και το έχουμε ξανά πει, τι κάνει η μαστίχα Χίου όταν την μασάς!!
Δεν είναι τυχαίο που την έβαζαν στα σφραγίσματα.

Η μαστίχα της Χίου συνδυάζει στη σύνθεσή της διάφορους παράγοντες που βοηθούν στην πρόληψη της τερηδόνας.
Η μάσηση της διεγείρει μηχανικά τη ροή του σάλιου. Η διέγερση της σιαλικής λειτουργίας επιτυγχάνεται επίσης με τα γευστικά ερεθίσματα που προκαλεί χάρη στην αρωματική φυσική ρητίνη που περιέχει.
Η φυσική μαστίχα δεν περιέχει ουσίες που οδηγούν σε παραγωγή οξέων από την οδοντική πλάκα. Τα υποκατάστατα σακχαρόζης που χρησιμοποιούνται, η σορβιτόλη, η μανιτόλη και η ξυλιτόλη, είναι «φιλικές για τα δόντια» γλυκαντικές ουσίες και έχουν χρησιμοποιηθεί με επιτυχία και σε μελέτες πρόληψης της τερηδόνας.
Ταυτόχρονα, όμως, η μαστίχα Χίου δεν καταστρέφει το σμάλτο των δοντιών, ενώ παράλληλα αυξάνει την ποσότητα του σάλιου που αποτελεί αμυντικό μηχανισμό για τις μολύνσεις, Τονώνει την κυκλοφορία του αίματος στα ούλα και άρα τα προστατεύει από διάφορες παθήσεις, ενώ καθαρίζει τη μικροβιακή πλάκα απολυμαίνοντας τη στοματική κοιλότητα.
Λόγω της ιδιαίτερης σύστασής της (ελαστική και ταυτόχρονα σκληρή) βοηθά τους στηρικτικούς ιστούς των δοντιών, ενώ περιέχει αιθέρια έλαια που έχουν άμεση βακτηριοστατική δράση.

Επίσης κάνοντας κλιꨨ εδώ  ¨¨μπορείτε να μάθετε πάρα πολλά για την Μαστίχα Χίου από αρχαιοτάτων χρόνων!
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts