ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ~ katarraktisvillage

ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ

ΑΞΙΟΤΙΜΕ ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ ΒΟΗΘΗΣΤΕ ΤΑ ΠΑΙΔΙΑ ΜΑΣ, ΤΟΥΣ "ΒΑΣΑΝΙΣΜΕΝΟΥΣ" ΜΑΘΗΤΕΣ ΤΗΣ Γ' ΛΥΚΕΙΟΥ!
Αυτό το σκεφτόμουν πριν δύο μέρες για τα παιδιά κάποιων φίλων που τελειώνουν φέτος..... Και πέφτω στην ανάρτηση της αγαπημένης μου φίλης, Blogger και δημοσιογράφο Κατερίνα Μαρινάκη, απλά σας αντιγράφω την ανάρτηση της.

Ο μίτος της αβεβαιότητας οδηγεί πίσω, στο σχολικό έτος 2018 - 2019, όταν αυτή η "βασανισμένη" γενιά των παιδιών που γεννήθηκαν το 2002, περίμενε να ακούσει τις αποφάσεις της τότε Κυβέρνησης του ΣΥΡΙΖΑ, σχετικά με τον ακριβή τρόπο εισαγωγής της στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση. Ποια άραγε τμήματα θα είναι "κόκκινα" και ποια "πράσινα"; Θα εξετασθούν, τελικά, στα Λατινικά ή στην Κοινωνιολογία; O βαθμός του απολυτηρίου συνυπολογίζεται ή όχι; Ή μήπως δεν θα δώσουν καθόλου Εξετάσεις; Και χιλιάδες ακόμη άλλα μικρότερα ή μεγαλύτερα, θεμελιώδη ή δευτερεύοντα, αλλά πάντα βασανιστικά, ερωτήματα.
Μετά, λοιπόν, από δύο σχεδόν χρόνια, που έκαναν τα παιδιά μας να έχουν χάσει τον ύπνο τους και την εφηβική ανεμελιά τους, καθώς αντιλαμβάνονταν ότι λίγο ως πολύ παίζουν τον ρόλο "πειραματόζωων", κατέφθασε φουριόζος ο Κορωνοϊός, σαρώνοντας στο πέρασμά του τα πάντα! Όσες αντοχές είχαν κρατήσει τα παιδιά μας, κύριε Πρωθυπουργέ, επιταχύνοντας τους ρυθμούς τους και βλέποντας το πολυπόθητο τέλος αυτής της Οδύσσειάς τους να πλησιάζει, καταποντίστηκαν στα τάρταρα της μεγαλύτερης αβεβαιότητας, που μπορεί να έχει ζήσει άλλη γενιά, ως προς το συγκεκριμένο θέμα, τα τελευταία 70 - 80 χρόνια. Στο πιο σημαντικό διάστημα, στην αιχμή του δόρατος κατά κυριολεξία, που θα επέφερε την -επιτυχημένη ή μη δεν έχει σημασία- ολοκλήρωση της τιτάνιας προσπάθειάς τους, έρχεται η καταστροφή! Αντοχές διαλυμένες, νεύρα κουρελιασμένα, διάθεση για μελέτη στο ναδίρ, ψυχολογία στα τάρταρα! Όχι μόνο για τα ίδια α παιδιά, αλλά και για τις οικογένειές τους, που προσπαθούν να τα στηρίξουν με όποιο τρόπο μπορούν. Και φυσικά δεν θα αναφερθώ καθόλου στο οικονομικό κόστος μιας προσπάθειας που φαίνεται να τινάζεται στον αέρα. Και πώς είναι δυνατόν να μην τιναχθεί, όταν τα παιδιά μας δεν γνωρίζουν επί ποιας ύλης θα εξετασθούν, πότε θα δώσουν Εξετάσεις, ούτε καν αν θα δώσουν τελικά, μιας και κανείς δεν γνωρίζει πότε ακριβώς θα λήξει όλο αυτός ο εφιάλτης που ζούμε!
Η κόρη μου, αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, ανήκει σ' αυτήν ακριβώς την γενιά και τα τελευταία χρόνια βιώνω εκ του σύνεγγυς τον Γολγοθά, που ανεβαίνει η ίδια και οι συμμαθητές της! Το παιδί μου έχει χάσει τον ύπνο του, έχει καθημερινά πόνους στο στομάχι και ξυπνάει αξημέρωτα κάνοντας εμετούς, δεν μπορεί να συγκεντρωθεί στο διάβασμά της και είναι βέβαιη ότι δεν θα επιτύχει την είσοδό της στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση, παρ' όλο που αυτό είναι το μεγάλο της όνειρο! Είστε κι εσείς γονιός, κύριε Πρωθυπουργέ, και είμαι βέβαιη ότι αντιλαμβάνεστε καλύτερα απ' τον καθένα όλα αυτά που σας λέω! Πόσο ακόμα πιστεύετε ότι θα αντέξουν τα παιδιά αυτά; Και αν οι Εξετάσεις τους φθάσουν στον Σεπτέμβριο, πόσα απ' αυτά πιστεύετε ότι θα έχουν την ψυχική αντοχή να ανταπεξέλθουν σ' αυτήν την αβεβαιότητα, σ' αυτό το πραγματικό "μαρτύριο της σταγόνας" και να προσέλθουν τελικά στα εξεταστικά κέντρα!
Δώστε μια λύση τώρα κύριε Πρωθυπουργέ! Αφήστε τα παιδιά αυτά, την "βασανισμένη" γενιά του 2002, να εισέλθουν στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση με άλλα κριτήρια, π.χ. με την έως τώρα βαθμολογία τους και κάντε κάποια επιλογή, αν αυτό κριθεί απαραίτητο, στο τέλος του Α' έτους, με κριτήρια και πάλι βαθμολογικά ή άλλα που εσείς και το αρμόδιο Υπουργείο θα αποφασίσετε. Τον τελευταίο μήνα, στην πατρίδα μας και στον κόσμο ολόκληρο διαμορφώνονται καταστάσεις και παίρνονται αποφάσεις, που πριν ένα εξάμηνο θα ακούγονταν σε όλους μας όχι απλώς αδιανόητες και εξωπραγματικές, αλλά κυριολεκτικά "τρελές"! Μια ακόμα τέτοια απόφαση, αξιότιμε κύριε Πρωθυπουργέ, είμαι σίγουρη ότι μπορεί κατ' εξαίρεση να εφαρμοσθεί για τα παιδιά μας, για τους μελλοντικούς πολίτες αυτής της χώρας, των οποίων την ψυχολογική υγεία πρέπει να διαφυλάξουμε παράλληλα με την σωματική!
Σας ευχαριστώ θερμά!
Κατερίνα Μαρινάκη
Μητέρα μαθήτριας της Γ' Λυκείου
Y.Γ. Όσοι συμφωνείτε παρακαλώ διαδώστε το!
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts