Κρούσματα ηπατίτιδας Α στο Νησί μας. ~ katarraktisvillage

Κρούσματα ηπατίτιδας Α στο Νησί μας.

Δύο κρούσματα ηπατίτιδας Α στην Χίο- Αναζητούνται οι αιτίες στο νερό
Δύο κρούσματα ηπατίτιδας Α εμφανίστηκαν στην Χίο μεταξύ Ελλήνων που ζουν στο νησί και νοσηλεύονται στο Γενικό Νοσοκομείο "Σκυλίτσειο". Δεδομένου ότι η ηπατίτιδα Α μεταδίδεται μέσω της διατροφής και του νερού, στο νησί διεξάγονται έρευνες για το πόσιμο νερό και ειδικά αυτό που προμηθεύτηκαν και τα δύο θύματα από δύο συγκεκριμένες πηγές.



Παρότι υπάρχουν σκέψεις ότι ίσως για την μετάδοση της λοίμωξης ευθύνεται το νερό από τις πηγές Αγίου Σπυρίδωνος και Βοήθειας στη Χίο, από όπου έχει λεχθεί ότι έπαιρναν νερό τα δύο θύματα, ωστόσο δεν είναι σίγουρο ότι η ηπατίτιδα μεταδόθηκε από το νερό κι όχι κάποιο τρόφιμο ή ακαθάρτα χέρια και χρήση μολυσμένης  τουαλέτας...

Καθησυχαστικός όσον αφορά στην ποιότητα του νερού εμφανίστηκε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ Απόστολος Τζιώτης, με αφορμή τις φήμες. Όπως τόνισε, οι έλεγχοι είναι συνεχείς και λεπτομερείς, ενώ τα δύο άτομα που νόσησαν, δεν αποδεικνύεται ότι κατανάλωσαν μολυσμένο νερό.


"Οι αναλύσεις αναρτώνται κάθε εβδομάδα στην σελίδα της ΔΕΥΑΝΧ στο διαδίκτυο, όπου μπορεί 


κάθε δημότης να ελέγχει και εκείνος με την σειρά του την ποιότητα του νερού που παρέχουμ"ε, ανέφερε ο πρόεδρος της ΔΕΥΑΝΧ. 


Απο την Μαρία Τσιλιμιγκάκη και το  http://www.iatropedia.gr/
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts