ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ ~ katarraktisvillage

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

ΤΕΛΕΤΗ ΒΡΑΒΕΥΣΗΣ ΤΩΝ ΠΡΩΤΕΥΣΑΝΤΩΝ ΜΑΘΗΤΩΝ ΤΩΝ ΣΧΟΛΕΙΩΝ ΟΙΝΟΥΣΣΩΝ

Η εν λόγω τελετή είναι μια τελετή που γίνεται κάθε χρόνο παραμονές της 28ης Οκτωβρίου από το Οινουσσιακό Ίδρυμα Ιωάννου Διαμαντή Πατέρα. Έτσι και φέτος έγινε στα πλαίσια των εορταστικών εκδηλώσεων για την εθνική επέτειο στο Γυμνάσιο των Οινουσσών χθες 27 του Οκτώβρη.

  



Το Οινουσσιακό Ίδρυμα, το Παγχιακόν Ίδρυμα Υποτροφιών και το Ίδρυμα Γαμηλίων Δώρων συστάθηκαν από την οικογένεια Διαμαντή και Καλλιόπης Πατέρα με πρωτοβουλία του πρωτότοκου γιου τους, καπετάν Γιάννη, με σκοπό τη διασφάλιση της διαρκούς προσφοράς και βοήθειας σε ευαίσθητες κοινωνικές ομάδες, στη Ναυτιλία, την Παιδεία και τον τόπο καταγωγής τους.


Ειδικότερα, το Οινουσσιακό Ίδρυμα συστάθηκε το έτος 1975 με σκοπό την απονομή χρηματικών βραβείων σε διακρινόμενους μαθητές όλων των σχολείων των Οινουσσών και την οικονομική ενίσχυση του Προτύπου Μαθητικού Οικοτροφείου Οινουσσών, το οποίο ανήκει στο Σύνδεσμο Ναυτιλίας και Παιδείας Οινουσσών.


Το Ίδρυμα από της συστάσεώς του μέχρι και σήμερα επιβράβευσε την επίδοση στα μαθήματά τους με τη μορφή χορήγησης χρηματικού βραβείου σε περισσότερους από 2.300 μαθητές των Σχολείων


και σπουδαστές της ΑΕΝ Οινουσσών.


Παράλληλα αποτέλεσε τον κύριο χρηματοδότη του Συνδέσμου για τη διασφάλιση της λειτουργίας του Προτύπου Μαθητικού Οικοτροφείου Οινουσσών, το οποίο συμπλήρωσε εφέτος 57 χρόνια ζωής και προσφοράς στο νησί και στην ελληνική παιδεία και κοινωνία γενικότερα.

Στη φετινή εκδήλωση επιδόθηκαν 55 συνολικά βραβεία, ήτοι 16 σε μαθητές του Δημοτικού Σχολείου, 27 σε μαθητές του Γυμνασίου και των Λυκείων, καθώς και 12 σε σπουδαστές της ΑΕΝ 

Οινουσσών.

Τα Ιδρύματα και η οικογένεια Πατέρα είναι πάντα δίπλα στα παιδιά, αρωγοί των προσπαθειών τους για μόρφωση και απόκτηση εφοδίων με τα οποία προσδοκούν να κερδίσουν στη ζωή τους αυτά που ο καθένας τους αξίζει.

Σημείωση: Τα ανωτέρω στοιχεία είναι ένα απόσπασμα από την ομιλία του Διευθυντού των Οινουσσιακών Ιδρυμάτων Ιωάννου Διαμαντή Πατέρα κ. Ντζόιδο Δημήτριο κατά την τελετή βράβευσης.




Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts