Ένα έργο που θα ενώσει τον Πόντο με την Κρήτη στην Χίο!! ~ katarraktisvillage

Ένα έργο που θα ενώσει τον Πόντο με την Κρήτη στην Χίο!!

Σάββατο 7 Μαΐου και ώρα: 20.00 στο Ομήρειο Π.Κ.Δ.Χ

Στην Ποντιακή Λύρα ο Χρήστος Καλιοντζίδης

1)      Παγχιακός Όμιλος μουσικης Παιδειας Αρμονια,

2)      Σύλλογος Ποντίων Χίου,

3)      Δεσμός Φραγκομαχαλά,

4)      Μορφωτικός Σύλλογος Χαλκειούς,

5)      Μορφωτικός Σύλλογος Αγ.Γεωργίου Συκούση,

6)      Μ.Ε.Ο.Θ ,

7)      Π.Ε.Κ.Ε.Β,

8)      Εργαστήριο Παραδοσιακών Χορών Ομηρείου Πνευματικού Κέντρου,


9)      Μορφωτικός Σύλλογος Ζυφιά.


   Αντάμωμα.. μια εκδήλωση που έχει γίνει θεσμός, μέσα από τη σύμπραξη και συλλογική δράση, πολιτιστικών συλλόγων του νησιού μας, που ενώνουν τις δυνάμεις τους προσφέροντας στο χιακό κοινό ένα θέαμα μοναδικό που συνδυάζει τρεις τέχνες μαζί..χορό-θέατρο-τραγούδι!


   Μια εκδήλωση, όπου 9 Πολιτιστικοί Σύλλογοι της Χίου, ανταμώνουν στο σανίδι του Ομηρείου Π.Κ.Δ.Χ, ενώ περισσότεροι από 250 χορευτές θα δώσουν τον καλύτερο τους εαυτό, παρουσιάζοντας χορούς , ήθη και έθιμα, από διάφορες περιοχές της Ελλάδος. Στην Θεατρική 


απόδοση του Έργου, θα βρίσκεται ο Σταύρος Σπυράκης με την Ρένα Φλατσούση, όπου μέσα απο μία ονειρική ιστορία.. θα ενώσουν την Τιμημένη Γη του Πόντου με την Λεβεντογέννα Κρήτη. Στην Μουσική απόδοση της Εκδήλωσης θα βρίσκεται Ο Παντελής Λύκος, με την 12μελή ομάδα μουσικών, που τον πλαισιώνουν από όλη την Ελλάδα.
Την Επιμέλεια του Έργου έχει ο Δάσκαλος Παραδοσιακών Χορών Σαράντος Κωστίδης.

Ο Δάσκαλος! Σαράντος Κωστίδης γεννημένος το 1987 στην Αστόρια των Η.Π.Α, επιστρέφει με την οικογένεια του στην Χίο το 1994, όπου έρχεται για πρώτη φορά σε επαφή με τους παραδοσιακούς χορούς στο Χορευτικό του Δήμου Καμποχώρων.

Από εκεί και πέρα, διδάσκεται παραδοσιακούς χορούς σε διάφορους συλλόγους της Χίου από αξιόλογους δασκάλους.
Το 2005 εισαγόμενος στο Τμήμα Μηχανικών Οικονομίας και Διοίκησης του Πανεπιστημίου Αιγαίου, επαναλειτουργεί την Χορευτική Ομάδα του Πανεπιστημίου,  ενώ θα ακολουθήσει την διδασκαλία σε διάφορους Πολιτιστικούς συλλόγους του νησιού απαριθμώντας σήμερα 400 ενεργούς μαθητές. Η αγάπη του για τον
      

 χορό και την παράδοση, θα τον οδηγήσουν σε διάφορα μέρη της Ελλάδος, να διδάσκεται από καταξιωμένους δασκάλους και ερευνητές, τους τοπικούς χορούς.

Πέραν της διδασκαλίας έχει αναλάβει  την διοργάνωση ποικίλων πολιτιστικών εκδηλώσεων, τόσο στην Χίο και την υπόλοιπη Ελλάδα, όσο και στο εξωτερικό.

Το παρόν Μουσικοχορευτικό Αντάμωμα , ήταν ιδέα του, που υλοποιήθηκε με μεγάλη επιτυχία το 2013  και τείνει να γίνει θεσμός.

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts