Νέος Μήνας, Νέος στόχος, Νέες σκέψεις ~ katarraktisvillage

Νέος Μήνας, Νέος στόχος, Νέες σκέψεις

Ο μήνας που ξεκινάς δειλά-δειλά να ανεβάζεις ταχύτητα στους ρυθμούς της ζωής σου.



Συγκεκριμένα, αν μέχρι τον Σεπτέμβρη βάδιζες με την πρώτη ταχύτητα, λόγω του ότι ήταν ο πρώτος μήνας μετά την επιστροφή σου απ’ τις διακοπές, τότε ήρθε η στιγμή να τραβήξεις τη ζώνη ασφαλείας και να ανεβάσεις ταχύτητα. Αναπόφευκτα ανεβάζεις στροφές, για να μπορείς να δηλώσεις παρών στην απαιτητική κούρσα της ζωής, αφού τον Σεπτέμβρη τον είχαμε για τα «προκαταρκτικά» μετά το comeback σου απ’ το καλοκαίρι. 

Η λέξη ρουτίνα πηγαινοέρχεται, πλανάται, αιωρείται γύρω σου, μέσα σου, αλλά εσύ δεν πτοείσαι, αφού γνωρίζεις ότι το καθετί πρέπει να γίνεται στον καιρό του. 
Εξάλλου, υπάρχουν και κάποιοι στόχοι, όνειρα, που πρέπει να πραγματοποιήσεις και μετά στον Οκτώβριο θα πρέπει να δώσεις τον καλύτερό σου εαυτό.

Ο Οκτώβρης μπορεί ακόμη και σε κάποιους να τους θυμίζει, να έχει λίγη δόση νοσταλγικότητας του παλιού τους εαυτού, δηλαδή πώς ήτανε πριν την περίοδο του καλοκαιριού. Δηλαδή τις συνήθειές τους, τις ασχολίες, τις υποχρεώσεις τους, πριν αρχίσουν τις διακοπές τους. 
Τους θυμίζουν το πρόγραμμα το οποίο τηρούσαν, ακολουθούσαν πριν την περίοδο των διακοπών τους. Και κάπου εκεί αναπολείς, κάνεις τη σύγκρισή σου, τον απολογισμό σου, ως προς το τι άλλαξες και τι κράτησες στη ζωή σου. 
Βλέπεις, δηλαδή, πώς ήσουνα και πώς έγινες -με όποιο ύφος και χαρακτήρα μπορείς να το εκλάβεις αυτό.
Μπαίνεις, λοιπόν, σε φουλ ρυθμούς και πάλι, αφότου έχεις περάσει απ’ το στάδιο του ξεμουδιάσματος και της επαναπροσαρμογής σου. Επειδή, όμως, είναι κι ο δεύτερος μήνας του φθινοπώρου θα πρέπει και να βιώσεις την μετάβαση απ’ τη ζέστη στο κρύο.
 Κατεβάζεις κι επίσημα πλέον τα χειμωνιάτικά σου απ’ την ντουλάπα ή απ’ το πατάρι σου και ξεδιπλώνεις ανεπαίσθητα τα χειμωνιάτικα σου γούστα. Το μυαλό σου κατακλύζεται από σκέψεις κι ιδέες, όπως το τι παίζει φέτος τον χειμώνα, πού θα ήταν ωραία να πήγαινες ένα ταξιδάκι, τι δεν έκανες πέρσι τέτοια εποχή για να το πραγματοποιήσεις φέτος.
 Οργανώνεις ακόμη και κάποιες πιο ζεστές καταστάσεις, όπως συναντήσεις απέναντι στο τζάκι, ή ένα weekend στο βουνό μέσα στα χιόνια. Κάποιοι λάτρεις της φύσης, ξεκινούν το μάζεμα των ξύλων για να έχουν τα απαραίτητα εφόδια για την περίοδο του χειμώνα. 

Σκέφτεσαι πού θα συχνάζεις τώρα για να πίνεις το καφεδάκι σου, στην πιο θερμή του έκδοση πλέον, ή τη ζεστή σου σοκολάτα. Επίσης σκέφτεσαι πότε θα πραγματοποιήσετε με την παρέα σου το πρώτο movie night σας, κάποια βροχερή μέρα που όλοι θα επιθυμείτε να την αράξετε στο χαλαρό. Μέσα από όλα αυτά, δηλαδή, τη φυγή των διακοπών, την ένταξή σου σε πρόγραμμα ρουτίνας και την αναμονή του χειμώνα, στο πίσω μέρος του μυαλού σου γνωρίζεις ότι πρέπει να ετοιμάζεσαι σιγά σιγά και για την περίοδο των χειμερινών εορτών, αφού δεν είναι πολύ μακριά η περίοδος των Χριστουγέννων, ενώ στην άκρη του τούνελ κάπου αχνοφαίνεται κι ο νέος χρόνος ο οποίος σου κλείνει το μάτι. 🍂

Από την Δήμητρα Δηράκη. χμ η μικρή είχε έμπνευση!!
Καλό μήνα λοιπόν!! 
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts