1989-2019 30ή επέτειος από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου! ~ katarraktisvillage

1989-2019 30ή επέτειος από την πτώση του Τείχους του Βερολίνου!

Ακόμα έχω την εικόνα της τηλεόρασης στο μυαλό μου, κάτι καλέμια να χτυπιούνται λυσσασμένα στον τοίχο, κάποιοι να παίρνουν κομμάτια του τοίχους, και κάποιο τύπο με μια ομπρέλα να είναι πάνω στο τοίχος και να του ρίχνουν με μάνικα νερό αλλά αυτός να μην κατεβαίνει.
17χρονος τότε , θυμάμαι πολλούς να πανηγυρίζουν αλλά και ακόμα ποιο πολλούς να βρίζουν και να κοπανιούνται ... μην ξεχνάμε σε έναν ΤΥΡΝΑΒΟ τότε κατά κόκκινο κομματικό χρόνια ολόκληρα! Αυτά για την ιστορία, λοιπόν 30 Χρόνια απο την Πτώση του Τείχους του Βερολίνου. 1989-2019


Πριν από τριάντα χρόνια έπεσε το Τείχος του Βερολίνου. Πέρα από τον αντίκτυπο που είχε στη γερμανική κοινωνία, ήταν ένα γεγονός με παγκόσμιες συνέπειες.

Στις 9 Νοεμβρίου 1989 το γεγονός αυτό σηματοδότησε το τέλος του Ψυχρού Πολέμου και προανήγγειλε τον κατευνασμό μετά από αρκετές δεκαετίες διεθνών εντάσεων. 

Σε ευρωπαϊκό επίπεδο, αποτέλεσε το πρώτο βήμα για την επανένωση μίας από τις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης.


Αυτή η σημαντική αλλαγή έγινε στη συνέχεια πράξη με τη Συνθήκη της Μόσχας, της οποίας η Γαλλία ήταν συμβαλλόμενο μέρος.


Η Ευρωπαϊκή Ένωση υποδέχθηκε τότε 16 εκατομμύρια νέους πολίτες μέσα σε ένα μόνο έτος, γεγονός το οποίο είχε σχεδόν τις ίδιες επιδράσεις σε διαρθρωτικό και οικονομικό επίπεδο όπως η ένταξη μιας νέας χώρας!


Ετσι λοιπόν θα κυκλοφορήσουν διάφορα νομισματακια συλλεκτικά του ευρώ, όποιος θέλει μπορεί να τα ψάξει!!!






Βερολίνο: Ένα έργο τέχνης για τα 30 χρόνια από την πτώση του ΤείχουςΚαι να μην ξεχνάμε βέβαια το έργο τέχνης που έχει ονομαστεί «Visions In Motion» («Οράματα σε κίνηση») και «σκέπασε» τη Λεωφόρο της 17ης Ιουνίου, μπροστά από την περίφημη πύλη του Βραδεμβούργου.
 Δημιουργός του έργου είναι ο Πάτρικ Σερν (Patrick Shearn). Αυτό αποτελείται από περισσότερα από 100.000 ιδιόχειρα μηνύματα.


Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts