10. Tips για το πως στολίζουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο: ~ katarraktisvillage

10. Tips για το πως στολίζουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο:

Οι ετοιμασίες ξεκινάνε και τα στολίδια έχουν βγει από τις αποθήκες και τα πατάρια.

 Αυτές τις ημέρες του χρόνου γινόμαστε όλοι παιδιά και ανυπομονούμε για το στολισμό του δέντρου. Βαρετή διαδικασία, αλλά το τελικό αποτέλεσμα μας ανταμείβει. 

Η ζεστασιά που δίνουν στο σαλόνι μας τα χριστουγεννιάτικα λαμπάκια, η γαλήνη που νιώθουμε κοιτώντας το δέντρο μας και οι παιδικές αναμνήσεις που ξυπνάνε μας κάνουνε να νοιώθουμε νοσταλγία αλλά και χαρά. Μπορεί οι εποχές

  να είναι δύσκολες λόγω των καταστάσεων που περνάμε.. Όμως  έχουμε την ανάγκη  να αισθανόμαστε  σαν μικρά παιδιά χωρίς να χάνουμε την υπευθυνότητα μας . Την χαρά αυτή, δεν πρέπει να την στερούμε από τα παιδιά . Το χριστουγεννιάτικο δέντρο δίνει μια άλλη νότα στην εσώκλειστη καθημερινότητα μας . Ο χριστουγεννιάτικος στολισμός του σπιτιού μας , θα μας  φέρει μόνο χαρά , γι΄ αυτό  χρειάζεται προσοχή σε γυάλινα αντικείμενα και καλώδια .

Το χριστουγεννιάτικο δέντρο είναι το αντικείμενο που θα μονοπωλήσει την προσοχή μας και θα δώσει έναν τόνο  αισιοδοξίας αυτή την δύσκολη εποχή που περνάμε λόγο καραντίνας .Άρα είναι μία ευκαιρία  να ομορφύνουμε τον χώρο μας και να έρθουμε όλοι πιο κοντά.

Πως στολίζουμε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο:

1. Επιλογή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου:

Κάνουμε σωστή επιλογή του Χριστουγεννιάτικου δέντρου. Το  καλύτερο είναι να στολίσουμε  ψεύτικο δέντρο για λόγους προστασίας του περιβάλλοντος. Επιλέγουμε κάποιο με πλούσια κλαδιά που θα δείχνει εντυπωσιακό από μόνο του. Επίσης  μπορούμε όμως να φτιάξουμε δικά μας δέντρα από ευτελή υλικά. Το σχήμα του δέντρου παίζει σπουδαίο. Πρέπει να είναι καλοσχηματισμένο και με σωστές, πυκνότητα και αναλογίες γιατί παίζει  σημαντικό  ρόλο γιατί θα χρειαστεί να βάλουμε πολύ περισσότερα στολίδια αν υπάρχουν πολλά και μεγάλα κενά .

2. Ανοίγουμε  όλα τα κλαδιά:

Ανοίγουμε  όλα τα κλαδιά του δέντρου κυκλικά ξεκινώντας από τα χαμηλά και προχωρώντας προς την κορυφή για να δείχνει πιο πλούσιο. Αν το δέντρο το έχουμε  κοντά στον τοίχο, πρέπει να  δώσουμε περισσότερη προσοχή στα μπροστινά κλαδιά.

3.Τοποθετιση χριστουγεννιάτικου δέντρου:

Πριν το τοποθετήσουμε  το δέντρο στρώνουμε χαλί στη βάση του για να είναι πιο σταθερό, να μη γλιστράει, να προστατεύει το δάπεδο από γρατζουνιές όπως και να μην είναι επικίνδυνα για  τα παιδιά και τα ζώα

4.Θέση χριστουγεννιάτικου δέντρου:

 Πρέπει να αποφασίσουμε την θέση  που θα τοποθετήσουμε το δέντρο μας. Επιλέγουμε να είναι κοντά σε πρίζα και κοντά σε παράθυρο ή μπαλκονόπορτα. Με αυτό τον τρόπο εκτός από τη χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα μέσα στο σπίτι σας θα συμβάλετε και στη γενικότερη εικόνα της γειτονιάς! Αν έχουμε τζάκι, βάζουμε  το δέντρο σε απόσταση ασφαλείας.

5.Λαμπάκια:

Στολίζουμε πρώτα τα λαμπάκια. Αν τα έχουμε  από πέρυσι και γνωρίζουμε τα μέτρα, ξεκινάμε το στολισμό από κάτω προς τα πάνω, διαφορετικά από την κορυφή προς τα κάτω ( ελέγχουμε  πρώτα αν φτάνουν στην πρίζα) Πριν στολίσετε τα λαμπάκια ελέγχουμε ότι λειτουργούν. Δεν υπάρχει χειρότερο από το να έχετε στολίσει και να πρέπει να ξεστολίσετε για να βάλετε καινούργια λαμπάκια.  Τα Τοποθετούμε περιμετρικά, μερικά πιο μέσα, αλλά κυρίως έξω στα κλαριά.  Βάζουμε πολλά λαμπάκια  πάνω στο δέντρο τόσα όσα να μην το κάνουν επικίνδυνο. Αρχίζουμε από τον κορμό παίρνοντας ένα-ένα τα κλαδιά του δέντρου και προς τα έξω, κρύβουμε το καλώδιο μέσα στα κλαδιά, αρχίζοντας από τον κορμό του δέντρου και ξαναγυρίζουμε προς τα μέσα πηγαίνοντας στο επόμενο κλαδί. Με τον ίδιο τρόπο τελειώνουμε όλα τα κλαδιά του δέντρου προς την κορυφή, προσπαθώντας να κρύψουμε το καλώδιο μες στο πράσινο του δέντρου, να μην φαίνεται. Ένα δέντρο γύρω στα2,5 μέτρα χρειάζεται το λιγότερο 4-5 σειρές φωτάκια, όταν η κάθε σειρά έχει γύρω στα 200 λαμπάκια. Η καλή τοποθέτηση στα φωτάκια μας δημιουργεί την πολυπόθητη Χριστουγεννιάτικη ατμόσφαιρα και αναδεικνύει καλύτερα τα στολίδια μας Προτιμάμε  LED λαμπάκια για μεγαλύτερη διάρκεια ζωής  και για να καταναλώνουν  λιγότερο ρεύμα. αν θέλετε πολύ φωτεινό ή πιο χαμηλό και ρομαντικό φωτισμό  προτιμήστε έναν λευκό, φυσικό φωτισμό, ή ελαφρώς κίτρινο γιατί δημιουργεί ατμόσφαιρα σε ένα χριστουγεννιάτικο δέντρο και δεν το κάνουνε τόσο ψυχρό όσο το  μπλε.

 

6.Μπάλες και στολίδια:

Για να έχουμε  ένα ωραίο αποτέλεσμα θα πρέπει να σκεφτούμε  το θέμα του γενικού στολισμού στο σπίτι μας, μέρος του οποίου είναι και το χριστουγεννιάτικο δέντρο. Στη συνέχεια καταλήγουμε σε συγκεκριμένα χρώματα που συνδυάζονται ωραία μεταξύ τους. Όσον αφορά στο δέντρο αυτό που είναι σημαντικό είναι να είναι ομοιόμορφα στολισμένο και σε κάθε σημείο. Δηλαδή, δεν στολίζουμε  μόνο στις άκρες των κλαδιών, αλλά και προς το εσωτερικό του. οι μπάλες, όπως και τα παραμυθένια στολίδια, όπως ο Καρυοθραύστης ή τα ελαφάκια, είναι πάντα πιο ξεχωριστά και τραβούν την προσοχή των παιδιών. Στο τέλος κρεμάμε  τις μπάλες και τα υπόλοιπα στολίδια. Οι διαφορετικές υφές θα δίνουν ένα υπέροχο αποτέλεσμα.

Τοποθετήστε τις μεγάλες μπάλες στα χαμηλά κλαδιά του δέντρου και τις μικρές πιο ψηλά. Τις μπάλε τις τοποθετούμε αρχίζοντας με τα μεγαλύτερα μεγέθη. Σχηματίζοντας τρίγωνα προσπαθούμε να κρατήσουμε μια ισορροπία στην τοποθέτησή τους. Αρχίζουμε με τα μεγαλύτερα στολίδια, προχωρώντας στα μεσαίου μεγέθους και γεμίζοντας με τα μικρότερα. Βάλτε μπάλες και πιο βαθιά, για να φαίνεται το δέντρο πιο γεμάτο και ζωηρό! βάλετε και μερικά τελείως διαφορετικά στολίδια σε μέγεθος, σχήμα και χρώμα.

Δώστε στο δέντρο σας ένα θέμα. Βάλτε πολλά ξύλινα στολίδια, Αμερικάνικο με γλειφιτζούρια και γλυκίσματα, χειμωνιάτικο με λευκές μπάλες ή vintage style. Μην παραφορτώσετε το δέντρο σας δεν χρειάζεται  υπερβολή αντικειμένων «μπουκώνει» Το μάτι!

7.Τοποθέτιση Γιρλάντας: 

Οι γιρλάντες δεν είναι υποχρεωτικές και γι’ αυτό δεν πρέπει να  υπερβάλλουμε. Οι γιρλάντες μπορούν να είναι σε χρωματισμούς που ταιριάζουν με τις μπάλες του δέντρου αλλά και να κάνουν αντίθεση. Μην πετάτε τυχαία τις γιρλάντες πάνω στο δέντρο. Τοποθετήστε τις περιμετρικά.

8. Κορδέλες και φιόγκοι:

 Οι κορδέλες και οι φιόγκοι δείχνουν το δέντρο πιο γεμάτο. Αρχίζουμε  την διακόσμηση από την κορυφή και συνεχίζουμε με σχέδια προς τη βάση του δέντρου.

 

9. Ποδιά δέντρου:

Κάτω από το δέντρο τοποθετήστε ένα πανί που να καλύπτει τα πόδια του δέντρου η λεγόμενη ποδιά.

10. Κατοικίδια και στολισμός:

Όσοι έχετε κατοικίδια στο σπίτι αποφύγετε να βάλετε εύθραυστα στολίδια για να μην χαλάσουν τη διακόσμηση που βάλατε στο δέντρο. Επιλέξτε δέντρα που είναι πάνω σε κορμό, μέσα σε γλάστρα ή βάλτε ένα λίγο μικρότερο πάνω σε τραπέζι ή ψηλή βάση. Το ίδιο ισχύει φυσικά αν έχετε πολύ μικρά παιδιά.

Καλή επιτυχία

Ειρήνη Ανδρούτσου

 

Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts