Ευχάριστα νέα από την Βουλή: επιτέλους, Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ! ~ katarraktisvillage

Ευχάριστα νέα από την Βουλή: επιτέλους, Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!

Πριν λίγο είδα ένα ποσταρισμα της ξαδέρφης μου, είναι δικηγόρος και βουλευτής στην Λάρισα.
Ενθουσιαστικα τόσο πολύ που της ζήτησα περισσότερες πληροφορίες και μου της έστειλε !!
Διαβάστε πρώτα το ποστάρισμα και μετά την νομοθεσία!

Μόλις ήρθα από την Αθήνα και έφερα στη Μπουμπού μου τα πιο ευχάριστα νέα από την Βουλή: επιτέλους, Ο ΒΑΣΑΝΙΣΜΟΣ ΤΩΝ ΖΩΩΝ ΕΙΝΑΙ ΚΑΚΟΥΡΓΗΜΑ!
Έκανε ό,τι κάνει συνήθως: έγλειψε με την ροζ γλωσσίτσα της το χέρι μου, με αγκάλιασε τρυφερά και ξάπλωσε ήσυχα δίπλα μου, σαν να μου έλεγε ότι της λέω μόνο τα αυτονόητα, που θα έπρεπε από καιρό να έχουν γίνει …

Λίγο πριν, όπως κάθε φορά, μόλις άκουσε τα βήματά μου στη σκάλα, ξεκίνησε να γαυγίζει τρελά, να χοροπηδάει πίσω από την πόρτα, να κάνει τούμπες, ενώ μόλις μπήκα στο σπίτι άρχισε να κάνει το …καρουζέλ, με τόση ταχύτητα που δεν της έφτανε η ανάσα από τη χαρά της !
Άπειρες φορές αναρωτήθηκα, πόσοι αλήθεια Άνθρωποι υπάρχουν στη ζωή μας, που εκφράζουν κατά τον απόλυτο αυτό τρόπο, την αφοσίωση και την αγάπη τους;
Πόσοι είναι εκείνοι αλήθεια, που δεν θέτουν κανένα όρο, καμία προϋπόθεση, σε αποδέχονται σαν φίλο, σύντροφο, συγγενή , συνεργάτη, όπως είσαι: ψηλό-κοντό, χοντρό-αδύνατο, πλούσιο-φτωχό, άσημο-διάσημο, χαρούμενο-λυπημένο, σπαστικό ή ευγενή;

Τα ζώα είναι αυτά που μένουν δίπλα μας, χωρίς προϋποθέσεις.
Μας αποδέχονται ακριβώς όπως είμαστε…
Το σκυλί μου, με αγαπά χωρίς προϋποθέσεις .
Στις καλές και κακές μέρες, είτε είμαι χαρούμενη ή λυπημένη, ομιλητική ή σιωπηλή, περιποιημένη ή στα μαύρα μου τα χάλια.. για κείνο, είμαι ακριβώς το ίδιο!
Όταν του δίνω μια λιχουδιά, δεν σταματά για ώρα να εκφράζει την ευγνωμοσύνη του και την ευτυχία του …την ίδια στιγμή, που κυκλοφορούν γύρω μας και πολύ κοντά μας, τόσοι ευεργετηθέντες αχάριστοι !
Είναι τόσο σπουδαίο το ΜΑΘΗΜΑ ΖΩΗΣ , που παίρνει κανείς ζώντας συντροφιά με ζώα! 

Οφείλουμε να τα προστατεύσουμε από κάθε αρρωστημένο μυαλό, που τυραννώντας ένα ζωάκι, βρίσκει νόημα στην εντελώς χαμένη ζωή του…

Βάζουμε οριστικό ΤΕΛΟΣ στο βασανισμό των ζώων και καταγγέλλουμε ΑΜΕΣΩΣ κάθε περιστατικό που πέφτει στην αντίληψή μας.

ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΚΑΚΟΠΟΙΗΜΕΝΟ ΖΩΟ! ΠΟΤΕ ΞΑΝΑ ΕΛΕΥΘΕΡΟΣ ΚΑΚΟΠΟΙΟΣ!

Ευαγγελία Λιακούλη Evaggelia Liakouli

Στέλιο Καλησπέρα ! Σημαντικές τροποποίησεις των διατάξεων της νομοθεσίας για την προστασία των ζώων προβλέπει τροπολογία που κατατέθηκε στο σχέδιο νόμου του Υπουργείου Δικαιοσύνης που βρίσκεται στη Βουλή.
 Η τροπολογία προβλέπει ότι ο βασανισμός και φόνος ζώου αναβαθμίζεται σε κακούργημα για το οποίο επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως 10 ετών. 

Τι προβλέπει η τροπολογία του Υπουργείου Δικαιοσύνης: α. Επιβάλλεται ποινή κάθειρξης έως δέκα (10) έτη κατ' ανώτατο όριο, σε όποιον φονεύει ή βασανίζει ζώα καθώς και με χρηματική ποινή μέχρι πεντακόσιες (500) ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από πενήντα (50) έως εκατό (100) ευρώ έκαστη.
 β. Επανακαθορίζεται η χρηματική ποινή, που επιβάλλεται στους παραβάτες των διατάξεων σχετικά με τη μεταχείριση ζώων και ζώων συντροφιάς (εγκατάλειψη, εισαγωγή, εμπορία, αναπαραγωγή ακρωτηριασμένων σκύλων και συμμετοχή ακρωτηριασμένων ζώων σε εκθέσεις, κακοποίηση, βάναυση μεταχείριση, ευθανασία κ.λπ.). Η εν λόγω χρηματική ποινή ορίζεται μέχρι τριακόσιες εξήντα (360) ημερήσιες μονάδες, το ύψος των οποίων ορίζεται από δέκα (10) ως πενήντα (50) ευρώ κάθε μία, αντί από 5.000 έως 15.000 ευρώ που ισχύει σήμερα, πέραν της ποινής φυλάκισης τουλάχιστον ενός έτους που ήδη προβλέπεται. 
γ. Ρυθμίζονται εκ νέου θέματα σχετικά με την αφαίρεση οριστικά των ζώων από τους παραβάτες της σχετικής για την προστασία αυτών νομοθεσίας και προβλέπεται ότι, προσωρινή αφαίρεση του ζώου πραγματοποιείται μόνο εφόσον o ύποπτος ή ο κατηγορούμενος για τη μη διασφάλιση συνθηκών ευζωίας ή την κακοποίηση του κατοικιδίου του δηλώσει ότι, αναλαμβάνει το κόστος αποκατάστασης της υγείας του ζώου, την κτηνιατρική φροντίδα και τη διαβίωση αυτού. Σε περίπτωση μη καταβολής των απαιτούμενων κατά τα ανωτέρω ποσών, η προσωρινή αφαίρεση του ζώου μετατρέπεται σε οριστική. 
δ. Επανακαθορίζεται ο τρόπος διάθεσης των εσόδων των δήμων από τα προβλεπόμενα πρόστιμα που επιβάλλονται στους παραβάτες της κείμενης νομοθεσίας περί ζώων συντροφιάς ενώ περιλαμβάνεται και η χρηματοδότηση δημοτικών κτηνιατρείων ως τρόπος διάθεσης των εσόδων.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts