Μαγειρική lockdownιιιι στικη! θα με θυμηθείτε ~ katarraktisvillage

Μαγειρική lockdownιιιι στικη! θα με θυμηθείτε

Χμ ξύπνησα σήμερα περίεργα, σκέφτηκα τι κάνουμε τώρα; έχω καμιά 40ρια δεντράκια να μαζέψω ακόμα ( Μαστιχόδεντρα ) αλλά μου είπε η γυναίκα μου μην πας πρώτη μέρα εγκλεισμού , μάθε πρώτα τι μηνύματα στέλνεις μην μπλέξουμε. 

Εντάξει λέω, κάνω ένα καφέ βγαίνω ένα μπαλκόνι χτυπάω δυο στριφτά και τώραααααααα;;
Μπαίνω στο σπίτι, τι θα φάμε λέω; 
Αρχίσαμε μου λέει; 
Εδώ να σας πω ότι είμαι τύπος που δεν τρώω το πρωί μέχρι το μεσημεριανό ......
να κάνω κάτι εγώ;; ρωτάω σε χαμηλούς τόνους μέχρι που δεν ακούστηκα κιόλας, έλεγα εγώ... σαν τι μου λέει , δεν ξέρω θα δω λέω.
Ετσι λοιπόν για να έχουμε και μια γνώμη  - Μαγειρική — είναι αυτό το προαιρετικό πράγμα που κάνουμε όταν δεν θέλουμε να μοιάζουμε με τεμπέληδες που τρώνε τυρί και σαλάμι κατευθείαν από τη συσκευασία και να τρώμε και ωμά λαχανικά αντί να κάνουμε σαλάτα. 

Ακόμα και οι σπηλαιοφύλακες και οι βάρβαροι μπόρεσαν να μαγειρέψουν ωραία πράγματα. 

Αλλά ακόμη και με τη βοήθεια της σύγχρονης τεχνολογίας, μερικές φορές καταλήγουμε απολύτως να σφαγιάζουμε τα γεύματά μας και να κάνουμε το μεγάλο μαγείρεμα να αποτυγχάνει.

Όπως επίσης και αυτά τα σκεύη χάλια τα κάνουν με το παραμικρό να μαυρίσουν.

Προετοιμάστε το στομάχι σας, αγαπητοί αναγνώστες, γιατί έχω  φτιάξει το πιο απίστευτο μαγείρεμα που δεν μπορείτε όμως να απολαύσετε.
 Θα σας έβαζα φωτογραφίες και να αφήνατε ένα σχόλιο σχετικά με τις στιγμές που χάσατε κατά το μαγείρεμα. ( όπως γίνετε σε πολλές ομάδες που ανεβάζουν )  αλλά έχουμε περισσότερο επικό μαγείρεμα που δεν μπορείτε να δείτε και να δοκιμάσετε!!  
 Θυμηθείτε να μασάτε καλά και παίρνετε το χρόνο σας χαλαρά. 
Η υπομονή και το μαγείρεμα έχουν να κάνουν με την επιτυχία στην κουζίνα (και στη ζωή, αλλά αυτή είναι μια άλλη ιστορία).
 Εάν αποσπάται η προσοχή σας ή τρέχετε σαν κοτόπουλο χωρίς κεφάλι, τότε οι πιθανότητες είναι, θα κάνετε πολλά λάθη. Πριν το καταλάβετε, τα μακαρόνια σας καίγονται.
 Ή χειρότερα - πέφτουν κατευθείαν μέσα στα παπούτσια σας, λίγο πάτωμα κάτι στον πάγκο.
 Δεν με πιστευτέ εεεεεεε ε

Ο καλλιτέχνης  ο επαγγελματίας ψησίματος και μαγειρικής  μπορούν να σας δώσουν μερικές εξαιρετικές συμβουλές και κόλπα για να βοηθήσουμε όλους μας στην κουζίνα και να αποτρέψουμε τεράστιες καταστροφές. 
Τα «λάθη» της κουζίνας μπορεί να κυμαίνονται από την καταστροφή και στην καλοήθη καταστροφή!!, «ξέχασα το ψητό κατσαρόλας στο φούρνο και τώρα η κουζίνα είναι Fire !!
εδώ παίζουν όλα τα 3ψηφια νούμερα έκτακτης ανάγκης 199, 166, συνέπειές... και στο 13033 βάζεις όλα τα νούμερα χαλαρά και καμιά 10 ακόμα!! (Οτι και να κάνεις όμως να ξέρεις η γυναίκα θα σε βρει)

Στο πιο καλοήθη πάλι , <<λέμε τώρα>>  «βάζεις τυχαία πάπρικα στα μπισκότα αντί για κανέλα», αλλά στις περισσότερες περιπτώσεις προέρχονται από το ίδιο πράγμα: απόσπαση της προσοχής και έλλειψη προετοιμασίας. 

" Διαβάστε παρακάτω για τις υπέροχες γνώσεις μου για την αποφυγή λαθών στην κουζίνα.

Όποιος θέλει να βελτιωθεί στην κουζίνα πρέπει να ξεκινήσει αφιερώνοντας λίγο χρόνο για να σκεφτεί και να απεικονίσει στο μυαλό του όλα τα βήματα πριν από την κατάδυση και να αρχίσει να ψήνει ή να μαγειρεύει. Με αυτόν τον τρόπο, μπορείτε να αποφύγετε την ανατροπή, τις βλάβες και να ρυθμίσετε ολόκληρη την κουζίνα σας. 

"Βεβαιωθείτε ότι έχετε όλα τα συστατικά που χρειάζεστε προτού ξεκινήσετε το ψήσιμο. 

Εργαστείτε" mis-en-place "και καθαρίστε όλα τα μπολ, τα κουτάλια, τα εργαλεία κ.λπ. στον πάγκο. προχωράμε στο καθάρισμα στις κατσαρόλες και τα τηγάνια

Θα πρέπει επίσης να προετοιμάσετε όλα τα συστατικά σας πριν ξεκινήσετε το μαγείρεμα. Σε τελική ανάλυση, εάν υποτίθεται ότι θα σοτάρετε τα λαχανικά σας, αλλά εξακολουθείτε να κόβετε τις πιπεριές σας ενώ τα μανιτάρια σας ήδη τηγανίζονται, μπορεί να καταλήξετε με ένα περίεργο μείγμα από κάτω.

Τέλος, λάβετε υπόψη ότι το καρύκευμα κάνει τη διαφορά στη γεύση του πιάτου.]

 Προσθέστε λοιπόν μια πρέζα αλάτι και πιπέρι εδώ και εκεί κατά καιρούς. 
Κατά την προετοιμασία, στη μέση του μαγειρέματος, αμέσως πριν το σερβίρισμα, μετά ααααα !! 

Προσπαθήστε να βρείτε την ισορροπία μεταξύ της εποπτείας και της απόλυτης αίσθησης.

 Ω, και θυμηθείτε να ακονίσετε τα μαχαίρια σας!

Λοιπόν θα σας πω και την τεχνική που έκανα για να καθαρίσω το τηγάνι.


Έβαλα σε μια λεκάνη καυτό νερό με μαγειρική σόδα και ξύδι, δύο καπάκια κόκα-κόλα, μια ταμπλέτα πλυντηρίου πιάτων ή μια κουταλιά fairy, χυμό από μισό λεμόνι και τα ανακάτεψα για 3 λεπτά.

Μετά έβαλα το τηγάνι μέσα για 45 λεπτά το έτριψα με οδοντόβουρτσα το ξέπλυνα και παρέμεινε το ίδιο, οπότε και λόγου του εγκλεισμού μας, πήρα τηλέφωνο έναν φίλο που ο ξαδερλφός του έχει παντρευτεί την κουμπάρα ενός συμμαθητή του από το πανεπιστήμιο που έβγαιναν στο λύκειο και ο ερωτάς της ήταν από το δημοτικό άσχετος , αλλά έχει ταξί στο κέντρο, και ξέρει κάτι μελαψούς αλλά Έλληνες που γνωρίζουν κάτι Πακιστανούς που ανοίγουν στην ζούλα μετά της 11:00  και πήγα και πήρα καινούργιο..

Ι λοβε λοκνταουνιιιιιιιιιιι

Υ.Γ η φωτογραφία είναι το μόνο που απέμενε από το παράθυρο της κουζίνας!! Βοριαδάκι σήμερα!!εσείς τι άλλα

Υ. Γ 2 η συνταγή για το τηγάνι από την γυναίκα ενός παιδικού μου φίλου, ζωή την λένε....... 
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts