Λέξεις που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις δοκιμές Covid-19 ~ katarraktisvillage

Λέξεις που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις δοκιμές Covid-19

Λέξεις που πρέπει να γνωρίζετε σχετικά με τις δοκιμές

Και εμείς και εσείς νομίζω είμαστε λίγο πολύ μπερδεμένοι από τους όρους σχετικά με τη δοκιμή κοραναϊού; Ας βοηθήσουμε να καταλάβουμε μερικούς όρους - λέξεις που ακούμε, λέμε καθημερινά


    • Αντίσωμα : Μια πρωτεΐνη που παράγεται από το ανοσοποιητικό σύστημα  και μπορεί να αναγνωρίσει και να προσκολληθεί ακριβώς σε συγκεκριμένα είδη ιών, βακτηρίων ή άλλων εισβολέων.
    • Δοκιμή αντισωμάτων / δοκιμή ορολογίας: Μια δοκιμή που ανιχνεύει αντισώματα ειδικά για τον κοροναϊό. Τα αντισώματα αρχίζουν να εμφανίζονται στο αίμα περίπου μια εβδομάδα αφού ο κοροναϊός μολύνει το σώμα. Επειδή τα αντισώματα χρειάζονται πολύ χρόνο για να αναπτυχθούν, μια δοκιμή αντισωμάτων  δεν μπορεί να διαγνώσει αξιόπιστα μια συνεχιζόμενη λοίμωξη.  Αλλά μπορεί να εντοπίσει άτομα που έχουν εκτεθεί στο coronavirus στο παρελθόν.
    • Δοκιμή αντιγόνου: Αυτή η δοκιμή ανιχνεύει κομμάτια πρωτεϊνών κοροναϊού που ονομάζονται αντιγόνα. Οι δοκιμές αντιγόνου είναι γρήγορες, διαρκούν μόλις πέντε λεπτά, αλλά είναι λιγότερο ακριβείς  από τις δοκιμές που ανιχνεύουν γενετικό υλικό από τον ιό.
    • Coronavirus: Κάθε ιός που ανήκει στην οικογένεια ιών Orthocoronavirinae. Ο κοροναϊός που προκαλεί το Covid-19 είναι γνωστός ως SARS-CoV-2.
    • Covid-19: Η ασθένεια που προκαλείται από το νέο κοροναϊό. Το όνομα είναι σύντομο για τη νόσο του κορανοϊού 2019 .
    • Απομόνωση και καραντίνα: Η απομόνωση είναι ο διαχωρισμός των ανθρώπων που γνωρίζουν ότι είναι άρρωστοι με μια μεταδοτική ασθένεια από εκείνους που δεν είναι άρρωστοι. Η καραντίνα  αναφέρεται στον περιορισμό της κίνησης των ατόμων που έχουν εκτεθεί σε έναν ιό.
    • Ρινοφαρυγγικό επίχρισμα: Ένα μακρύ, εύκαμπτο ραβδί, με μια μαλακή μπατονέτα, που εισάγεται βαθιά στη μύτη για να πάρει δείγματα από το χώρο όπου η ρινική κοιλότητα συναντά το λαιμό. Δείγματα για δοκιμές κοροναϊού μπορούν επίσης να συλλεχθούν με επιχρίσματα που δεν πηγαίνουν τόσο βαθιά στη μύτη  - μερικές φορές ονομάζονται ρινικά επιχρίσματα - ή στοματικά επιχρίσματα.
    • Πολυμεράση αλυσιδωτή αντίδραση (PCR): Οι επιστήμονες χρησιμοποιούν PCR για να δημιουργήσουν εκατομμύρια αντίγραφα γενετικού υλικού σε ένα δείγμα. Οι δοκιμές που χρησιμοποιούν PCR επιτρέπουν στους ερευνητές να εντοπίσουν τον κοροναϊό ακόμα και όταν είναι σπάνιοι.
    • Ιικό φορτίο: Η ποσότητα του ιού στο σώμα ενός ατόμου. Σε άτομα που έχουν μολυνθεί από τον κοροϊό, το ιικό φορτίο μπορεί να κορυφωθεί προτού αρχίσουν να εμφανίζουν συμπτώματα,  εάν εμφανιστούν καθόλου συμπτώματα.
Share:

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου

ΔΗΜΟΦΙΛΗΣ

> Ελπίζουμε να βασιστούμε σε πιστούς αναγνώστες και όχι σε ακανόνιστες διαφημίσεις. Ευχαριστώ!

Φόρμα επικοινωνίας

Όνομα

Ηλεκτρονικό ταχυδρομείο *

Μήνυμα *

Αναζήτηση αυτού του ιστολογίου

Blog Archive

Recent Posts